Рішення
від 25.08.2010 по справі 13/109-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВ СЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" серпня 2010 р. Справа № 13/109-10

За позовом Управлін ня Державної служби охорони при Головному управлінні Мін істерства внутрішніх справ У країни в Київській області, м . Київ

до Приватного підприєм ця ОСОБА_1, смт. Бородянка, К иївська область

про стягнення 1794,80 грн.

Суддя С.Ю. Нарі жний

За участю представникі в:

від позивача не з' явив ся;

від відповідача не з'явивс я;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До господарського суду К иївської області надійшла по зовна заява Управління Держа вної служби охорони головног о управління Міністерства вн утрішніх справ України в Киї вській області (далі - позив ач) до Приватного підприємця ОСОБА_1 (далі - відповіда ч) про стягнення 1794,80 грн. - осно вного боргу.

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач посилаєть ся на невиконання відповідач ем умов договору №173 централіз ованого спостереження техні чних засобів сигналізації, в становлених на об' єктів щод о оплати за надані охоронні п ослуги.

Представники сторін в суд ове засідання не з' явились, відповідач відзиву на позов та інших витребуваних ухвал ою суду документів не подав. С торони належним чином були п овідомлені про місце і час су дового засідання ухвалою суд у від 02.07.2010 р. Таким чином, сторон и не реалізували своє процес уальне право на участь в судо вому засіданні господарсько го суду. Згідно зі ст.75 ГПК Укра їни справа розглядається за наявними у справі матеріалам и, яких достатньо для розгляд у справи по суті.

Розглянувши матеріали спр ави, додані до позовної заяви та у процесі розгляду справи , проаналізувавши представле ні докази в їх сукупності, суд встановив.

01.04.2009 р. між позивачем та відпо відачем було укладено догові р №173 централізованого спосте реження технічних засобів си гналізації (далі - Договір).

Відповідно до п. 2.1 договору в ідповідач передає, а позивач приймає під спостереження с игналізацією, встановлені на об' єктах, перерахованих в д ислокації-розрахунку (додато к №1), що є невід' ємною частин ою договору, та зобов' язуєт ься в найкоротшій по можливо сті строк сповіщати уповнова жених осіб відповідача про с працювання сигналізації на о б' єкті.

Відповідно до п. 3.2 договору о плата за договором здійснюєт ься відповідачем щомісячно н а умовах попередньої оплати платіжними-вимогами доручен нями позивача, які здаються у установу банку, що здійснює о бслуговування відповідача, з а 15 днів до початку облікового місяця.

Судом встановлено, що позив ач належним чином виконав св ої зобов' язання за договоро м надавши відповідачу охорон них послуг на суму 4166 грн.

Відповідач, в свою чергу, в п орушення умов договору та пр ийнятих на себе зобов' язань за надані послуги повністю н е розрахувався, у зв' язку з ч им на день подання позову у нь ого виникла заборгованість п еред позивачем в сумі 1794,80 грн., щ о також підтверджується акто м звірки розрахунків від 05.02.2010 р .

На день розгляду справи ос новний борг, який підлягає ст ягненню з відповідача та під тверджується матеріалами сп рави складає 1794,80 грн. Доказів п огашення суми основного борг у відповідач суду не надав.

Відповідно до ст. 193 ГК Україн и суб' єкти господарювання т а інші учасники господарськи х відносин повинні виконуват и господарські зобов' язан ня належним чином відповідно до закону, інших правових акт ів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо викон ання зобов' язання - відпов ідно до вимог, що у певних умов ах звичайно ставляться. Не до пускається одностороння від мова від виконання зобов' яз ань, крім випадків, передбаче них законом, а також відмова в ід виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов' язання другої сторони за інш им договором не було виконан о належним чином.

Враховуючи вищевикладене, обставини справи позовні ви моги підлягають задоволенню повністю.

Витрати за розгляд справи в ідповідно до ст. 49 ГПК України та витрати за інформаційно - технічне забезпечення судов ого процесу відповідно до ст .44 ГПК України покладаються на відповідача.

На підставі викладеного, к еруючись ст. ст. 44, 49, 82-85 ГПК Украї ни, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольн ити повністю.

2. Стягнути з Приватног о підприємця ОСОБА_1 (АДР ЕСА_1; код НОМЕР_1) на корис ть Управління Державної служ би охорони при Головному упр авлінні Міністерства внутрі шніх справ України в Київськ ій області (01033, м. Київ, вул. Гайд ара, 8; код ЄДРПОУ 08596914) 1794 (одну тис ячу сімсот дев' яносто чотир и) грн. 80 коп. заборгованості, а також судові витрати: 102 ( сто дві) грн. державного мита т а 236 (двісті тридцять шість) гр н. витрат за інформаційно - т ехнічне забезпечення судово го процесу.

Наказ видати після наб рання рішенням законної сили .

Дане рішення набирає закон ної сили після закінчення де сятиденного строку з дня йог о належного оформлення та пі дписання, і може бути оскарже но в апеляційному або касаці йному порядку.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата виготовленн я та підписання рішення 30.08.2010р.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.08.2010
Оприлюднено05.11.2010
Номер документу12013931
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/109-10

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 11.01.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Рішення від 25.08.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 02.07.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні