Ухвала
від 03.07.2024 по справі 904/1847/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

03.07.2024 м. ДніпроСправа № 904/1847/24

За позовом Комунального підприємства "Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Павлоградської міської ради, м. Павлоград Дніпропетровської області

до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Будівельна, 4", м. Павлоград Дніпропетровської області

про встановлення постійного безоплатного сервітуту щодо приміщення підвалу

Суддя Крижний О.М.

Представники:

Від позивача: Фурсов Р.М., витяг з ЄДР, представник

Від відповідача: Нижник А.А., ордер серія АЕ №1287210, адвокат

СУТЬ СПОРУ:

Комунальне підприємство "Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Павлоградської міської ради звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Будівельна, 4", в якому просить встановити Комунальному підприємству "Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Павлоградської міської ради постійний безоплатний сервітут щодо технічного підвального приміщення будинку №4 по вулиці Будівельна в місті Павлограді Дніпропетровської області для встановлення та обслуговування вузла комерційного обліку централізованого водопостачання.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що у позивача відсутня можливість виконати вимоги чинного законодавства щодо оснащення будинку №4 по вул. Будівельна в м. Павлограді Дніпропетровської області вузлом комерційного обліку, так як відповідач у встановлений законодавством строк згоду на встановлення такого вузла не надав, доступ до приміщення не забезпечив.

Відповідач проти позову заперечує, зазначає, що позивачем не доведено здійснення ним заходів повідомлення належним чином відповідача про намір встановлення вузла комерційного обліку, а додані до позовної заяви докази такого повідомлення не відповідають вимогам ст.ст.73-74, 76-79 ГПК України. Відповідач звертає увагу суду, що доданий в якості доказу скріншот офіційного сайту КП "Павлоградводоканал" не може свідчити про дійсне розміщення повідомлення на сайті саме 08.05.2023. Єдиним дійсним підтвердженням, що таке повідомлення було розміщено саме 08.05.2023, на думку відповідача, є визначення інформації в якій редакції та коли до оголошення https://vodokanal-pvk.org.ua/news/1137 був доданий файл типу: Microsoft Office Word (.docx), назва файлу: adresi_vstanovlennya, з активним посиланням - (завантажити). Вважає, що така інформація має бути надана позивачем або визначена, шляхом проведення судової комп`ютерно-технічної експертизи.

Крім того, відповідач зазначає, що суб`єктами сервітутних правовідносин є власник або законний володілець речі та суб`єкт сервітутного права на неї - сервітурія. Звертає увагу, що позивач не є власником приміщення, не захищає своє право власності, а тому не може вимагати встановлення сервітуту.

Від відповідача надійшло клопотання про призначення судової комп`ютерно-технічної експертизи, проведення якої просить доручити Дніпропетровському НДІ судових експертиз. На вирішення судової комп`ютерно-технічної експертизи відповідач просить поставити наступні питання:

1. Коли (дата та час) у мережі Інтернет на сайті: https://vodokanal-pvk.org.ua/ було розміщено оголошення https://vodokanal-pvk.org.ua/news/1137?

2. В якій редакції та коли до оголошення https://vodokanal-pvk.org.ua/news/1137 був доданий файл типу: Microsoft Office Word (.docx), назва файлу: adresi_vstanovlennya, з активним посиланням - (завантажити)?

Представник позивача заявив усне клопотання про відкладення судового засідання, у зв`язку із необхідністю ознайомитися з клопотанням відповідача про призначення судової експертизи.

Відповідно до частини 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду. Суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання для дотримання рівності сторін та виконання усіх завдань підготовчого провадження.

Керуючись статтями 177-185, 197, 227, 229, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

2. Відкласти підготовче судове засідання у справі на 09.07.2024 о 12:15год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання №1-107 за адресою: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складений - 03.07.2024.

Суддя О.М. Крижний

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення03.07.2024
Оприлюднено05.07.2024
Номер документу120147698
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань

Судовий реєстр по справі —904/1847/24

Ухвала від 08.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 09.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 03.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 23.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Крижний Олександр Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні