Рішення
від 25.06.2024 по справі 610/1460/20
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/1460/20

провадження № 2/610/563/2024

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

25.06.2024 Балаклійський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Тімонової В.М.,

за участю секретаря Кучеренко Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в м. Балаклія Харківської області цивільну справу № 610/1460/20 (пр. № 2/610/563/2024) за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Департамент служби у справах дітей Харківської міської ради, Балаклійська районна державна адміністрація, Донецька селищна рада Ізюмського району Харківської області про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

24.06.2020 в провадження судді Балаклійського районного суду Харківської області Носова Г.С. надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Департамент служби у справах дітей Харківської міської ради, Балаклійська районна державна адміністрація, про позбавлення батьківських прав.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначила, що вона та ОСОБА_2 є батьками малолітніх дітей сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .Діти проживають із нею. Відповідач ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей, не виконує покладені на нього законом обов`язки, не приймає участі у їх вихованні. Раніше вона зверталась до суду з вказаним позовом, але ухвалою суду між ними затверджено мирову угоду, яку відповідач не виконує та лише один раз бачився з дітьми.

Ухвалою судді Балаклійського районного суду Харківської області від 17.07.2020 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та справу призначено до розгляду.

Ухвалою суду від 04.11.2020 провадження у справі закрито.

Постановою Харківського апеляційного суду від 22.03.2021 ухвалу Балаклійського районного суду Харківської області від 04.11.2020 скасовано та справу направлено для продовження розгляду.

02.04.2021 в провадження судді Балаклійського районного суду Харківської області Стригуненка В.М. надійшла зазначена справа.

Відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, розпорядженням Голови Верховного Суду від 18.03.2022 № 11/0/9-22 змінено територіальну підсудність судових справ Балаклійського районного суду Харківської області на Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

21 березня 2023 року на адресу Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла вказана цивільна справа.

Ухвалою судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 19.05.2023 прийнято справу та призначено підготовче засідання.

Ухвалою судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25.01.2024 справу передано на розгляд Балаклійському районному суду Харківської області, яка надійшла 26.02.2024.

Ухвалою судді Балаклійського районного суду Харківської області від 04.03.2024 прийнято справу до свого провадження і призначено підготовче засідання. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Донецьку селищну раду Ізюмського району Харківської області.

17.05.2024 представником третьої особи Департаментом служби у справах дітей Харківської міської ради надано висновок про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача по відношенню до його малолітніх дітей сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою Балаклійського районного суду Харківської області від 28.05.2024 закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Представник позивача - адвокат Лойко В.М. надала заяву про розгляд справи за відсутності її та позивача, позовні вимоги підтримала та просила задовольнити, не заперечувала проти винесення заочного рішення.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце проведення судового розгляду повідомлений належним чином за зареєстрованим місцем проживання, причини неявки суду не відомі, відзив або заперечення на позов подано не було.

Представник третьої особи Балаклійської районної державної адміністрації в судове засідання не з`явився.

Представник третьої особи Департаменту служби у справах дітей Харківської міської ради в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Представник третьої особи Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Враховуючи те, що відповідач належним чином повідомлений про місце і час судового засідання, суд, за згодою позивача, розглядає справу за його відсутності та згідно ч. 4 ст. 223 ЦПК України постановляє заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши надані докази, суд дійшов висновку про задоволення позову за наступних підстав.

Судом встановлено, що сторони перебували у зареєстрованому шлюбі з 16.06.2012, що підтверджується копією свідоцтва про шлюб, серії НОМЕР_1 (т.1 а.с. 10).

Батьками малолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є ОСОБА_2 та ОСОБА_5 (т. 1 а.с. 11, 12).

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 20.03.2017 шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_5 розірвано, після розірвання шлюбу ОСОБА_5 змінено прізвище на дошлюбне « ОСОБА_6 » (т. 1 а.с. 13).

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 22.05.2018 стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання сина- ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1000 грн. щомісяця, з індексацією, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідно віку, починаючи з 08.02.2018р. до досягнення дитиною повноліття; стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання доньки- ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1000 грн. щомісяця, з індексацією, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідно віку, починаючи з 08.02.2018р. до досягнення дитиною повноліття (т. 1 а.с. 14-15).

Ухвалою Балаклійського районного суду Харківської області від 18.10.2019 затверджено мирову угоду у цивільній справі №610/743/19 (2/610/397/2019) за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Департамент служб у справах дітей, Балаклійська районна державна адміністрація Харківської області, про позбавлення батьківських прав, провадження по справі закрито. За умовами якої сторони домовилися про наступне:

Відповідач зобов`язався з моменту затвердження мирової угоди приймати активну участь у вихованні дітей - доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (свідоцтво про народження серії НОМЕР_2 , видане 01 липня 2014 року Київським відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Харківського міського управління юстицію) та сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (свідоцтво про народження серії НОМЕР_3 , видане 04 грудня 2012 року Київським відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Харківського міського управління юстицію), а саме:

- піклуватись про стан здоров`я дітей, їх фізичний, духовний та моральний розвиток дітей, у тому числі з`являтися до навчальних закладів, закладів системи охорони здоров`я для отримання інформації про дітей.

- в період знаходження на території України зустрічатись та спілкуватись з дітьми за місцем їх проживання, навчання, за місцем свого проживання або у інших визначених сторонами місцях, однак не менше двох діб кожного тижня щомісячно. Сторони можуть узгодити інші періоди зустрічі відповідача з дітьми, однак, в будь-якому випадку відповідач зобов`язується здійснювати спільне проводження часу з дітьми не менше восьми діб щомісячно.

Сторони погодили, що в період літніх канікул тривалістю не менше 30 днів, в період зимових канікул - не менше 7 днів Відповідач зобов`язується забрати дітей для оздоровлення та спілкування.

Відповідач має право забирати дітей за місцем свого проживання, не порушуючи умов відвідування навчальних закладів та процесу навчання. Періодичність та тривалість таких відвідувань додатково обговорюються сторонами з урахуванням стану здоров`я дітей, погодних умов, пори року тощо.

Сторони погодили, що дні спілкування відповідача з дітьми корегуються з урахуванням намірів працевлаштування відповідача закордоном на умовах строкових трудових договорів.

Відповідач зобов`язався після укладення строкового трудового договору на працевлаштування закордоном повідомити позивача про період своєї відсутності на території України шляхом направлення Позивачу сканкопії або фотокопії сторінки паспорту громадянина України для виїзду за кордон з відповідними відмітками про перетин кордону.

Після повернення на територію України відповідач зобов`язується повідомити позивача про можливість виконання ним умов, викладених в п. 1 мирової угоди.

Позивач зобов`язалася не чинити перешкодити у спілкуванні батька з дітьми, забезпечити зі свого боку можливість такого спілкування та побачень, планувати своє дозвілля з урахуванням права відповідача на вільне спілкування та побачення з дітьми.

Відповідач та Позивач зобов`язалися виконувати ці зобов`язання без затримок у дні та час визначений умовами цього Договору.

- утримуватись від психологічного впливу (тиску) на дітей, у тому числі і шляхом замовчування значимої для дітей інформації чи повідомленні недостовірної інформації про взаємовідносини сторін.

- під час спілкування з дітьми утримуватись від поведінки, яка може негативно впливати на виховання дітей.

Відповідач, окрім виплати аліментів відповідно до рішення Київського районного суду від 22 травня 2018 року по цивільній справі №640/1978/18, зобов`язується здійснювати додаткове грошове утримання дітей у розмірі 3000 гривень 00 копійок ( 1500 гривень 00 копійок на кожну дитину) щомісячно, не пізніше 25 числа кожного місяця на відкритий на поточний (картковий) рахунок Позивачки (реквізити - отримувач АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», МФО 322001, ЄДРПОУ 3330003804, IBAN НОМЕР_4 , рахунок одержувача НОМЕР_9, призначення платежу «для поповнення картки НОМЕР_8, ОСОБА_1 , НОМЕР_5 », або у готівковій формі з одночасним підписанням Сторонами акту-приймання грошових коштів, або відповідною розпискою аналогічного змісту.

Про зміну платіжних реквізитів позивач повідомляє відповідача у письмовій формі засобами поштового зв`язку або шляхом направлення електронного повідомлення із зазначенням реквізитів.

Позивач зобов`язалася використовувати отримані грошові кошти виключно в інтересах дітей.

Позивач відмовляється від позову у цивільній справі № 953/18326/19 у справі за її позовом до відповідача про збільшення розміру аліментів на утримання дітей та зобов`язується надати до Київського районного суду міста Харкова відповідну заяву.

Відповідач зобов`язався своєчасно та оперативно вирішувати питання щодо надання Позивачу оформленої у встановленому законодавством порядку заяви про дозвіл на тимчасовий виїзд з дітьми за кордон з метою відпочинку або лікування. Виключенням є обґрунтовані обставини (підтверджені документально), які вказують на те, що виїзд дитини за кордон суперечить її інтересам та\або може зашкодити її здоров`ю.

Про намір виїзду з дітьми за кордон позивач повідомляє відповідача за допомогою мобільного зв`язку та/або рекомендованим листом з описом та повідомленням про вручення за адресою відповідача. У випадку, якщо протягом 10 (десяти) днів з моменту відправлення повідомлення відповідач не оформить та не передасть позивачу нотаріально засвідченого дозволу на виїзд дітей за кордон позивач має право виїхати за кордон з дітьми будь-який строк, що не перевищує трьох місяців без згоди відповідача.

Сторони зобов`язалися належним чином виконувати взяті на себе зобов`язання, а також своєчасно повідомляти один одного про зміну свого місця проживання, зміну контактних даних, у тому числі номерів телефону та будь-які інші обставини, що мають суттєве значення для своєчасного виконання своїх зобов`язань за цим договором (т. 1 а.с. 17-19).

Згідно витягу з ЄРДР по кримінальному провадженню № 12020220490000446 від 30.01.2020, до Київського ВП ГУНП в Харківській області надійшла ухвала Київського районного суду м. Харкова від 17.01.2020 за скаргою ОСОБА_1 про те, що ОСОБА_2 не виконує рішення суду від 18.10.2019, відповідно до якого останній повинен спілкуватися та допомагати своїм неповнолітнім дітям (т. 1 а.с. 20).

Як вбачається з копії розрахунку заборгованості, складеного приватним виконавцем Попляк В.В., станом на 01.07.2020 ОСОБА_2 має заборгованість зі сплати аліментів, призначених за рішенням Київського районного суду м. Харкова від 22.05.2018 (т. 1 а.с. 79-80).

Згідно листа директора Харківської спеціалізованої школи 1-111 ступенів № 62 Харківської міської ради Харківської області від 13.08.2020, батько учня ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 до директора закладу та класного керівника жодного разу не звертався та не спілкувався з ними. Влаштуванням до 1-го класу своєї доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_2 не займався і з адміністрацією школи не спілкувався (т. 1 а.с. 82).

Відповідно до копії довідки, виданої 24.09.2020 КНП «Міська дитяча поліклініка» ХМР, діти ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебувають під наглядом фахівців поліклініки, батько дітей ОСОБА_2 до лікарів з приводу надання інформації щодо стану здоров`я дітей не звертався (т. 1 а.с. 84).

Як вбачається з листа завідувача КЗ «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 2 Харківської міської ради від 01.09.2020, дитина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , була зарахована до закладу та відрахована на підставі заяви матері. Батько ОСОБА_2 особисто до завідувача не звертався щодо надання йому можливості спілкуватися з його дитиною. Батьківські збори відвідувала мати ОСОБА_1 (т. 1 а.с. 86).

Згідно повідомлення директора ДЮСШ ХФТІ від 17.0.2020, з 01.04.2018 ОСОБА_3 , 2012 р.н., та ОСОБА_7 , 2014 р.н., займаються в секції, на тренування супроводжує їх мати ОСОБА_1 , батько дітей жодного разу не приймав участь на тренувальних заняттях, оплату за навчання проводить мати ОСОБА_1 (т. 1 а.с. 87).

Відповідно до повідомлення ДОП Київського ВП ГУНП в Харківській області, за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає ОСОБА_1 , разом з двома малолітніми дітьми ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , та чоловіком ОСОБА_10 , з яким вона проживає у цивільному шлюбі (т. 1 а.с. 88).

Департаментом служби у справах дітей виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області 03.05.2024 складено висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки батько дітей тривалий час ухиляється від виконання батьківських обов`язків, не приймає участі у їх вихованні, не цікавиться станом їх здоров`я, матеріально не утримує. За рішенням суду аліменти не сплачує. На теперішній час його місце знаходження не відоме, оскільки за інформацією ВЧ НОМЕР_6 , ОСОБА_2 самовільно залишив військову частину.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст. 150 СК України батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Відповідно до ст. 155 СК України батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Пунктом 2 частини 164 Сімейного Кодексу України передбачено, що підставою для позбавлення батьків або одного з них батьківських прав, може бути ухилення останніх від виконання своїх обов`язків щодо виховання дитини.

Позбавлення батьківських прав є заходом відповідальності батьків за невиконання або неналежне виконання ними своїх батьківських обов`язків. Головною метою такого заходу є захист інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей і стимулювання батьків щодо належного виконання своїх обов`язків. Ухилення батьків від виховання дітей, як підстава позбавлення батьківських прав, можлива лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Позбавлення батьківських прав є виключною мірою, яка тягне за собою серйозні правові наслідки як для батька (матері), так і для дитини. Це означає, що позбавлення батьківських прав допускається лише, коли змінити поведінку батьків в кращу сторону неможливо і лише при наявності вини в діях батьків.

Аналогічний правовий висновок викладено в постановах Верховного Суду від 29 квітня 2020 року у справі № 522/10703/18, від 13 квітня 2020 року у справі № 760/468/18, від 11 березня 2020 року у справі № 638/16622/17, від 02 жовтня 2019 року у справі № 461/7387/16-ц, від 08 травня 2019 року у справі № 409/1865/17-ц.

Виключний характер позбавлення батьківських прав пояснюється тим, що воно може бути здійснено тільки судом. З цієї ж причини встановлений вичерпний перелік підстав позбавлення батьківських прав, який охоплює всі можливі способи порушення батьками прав і інтересів дитини.

Будь-яка з підстав для позбавлення батьківських прав, перелічена в ст. 164 СК України, є критерієм протиправної поведінки батьків по відношенню до своєї дитини.

За змістом роз`яснень, викладених у п.п. 15, 16, 17 постанови Пленуму ВСУ №3 від 30.03.2007 р. «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав», позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно їх утримують та інше), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей.

Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування своїми обов`язками.

Не можна позбавити батьківських прав особу, яка не виконує своїх батьківських обов`язків унаслідок душевної хвороби, недоумства чи іншого тяжкого захворювання (крім хронічного алкоголізму чи наркоманії) або з інших не залежних від неї причин.

Отже, позбавлення батьківських прав є крайнім заходом і може мати місце при доведеності винної поведінки когось із батьків або їх обох, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Позбавлення батьківських прав - це насамперед спосіб захисту прав і інтересів дитини, направлений на позитивний результат у долі неповнолітньої дитини.

Позбавлення батьківських прав допускається тоді, коли змінити ставлення батьків до виховання дитини неможливо (ухвала ВССУ від 01.11.2017 у справі № 211/559/16-ц).

Між інтересами дитини і інтересами батьків має існувати справедлива рівновага і, дотримуючись такої рівноваги, особливу увагу слід приділяти найважливішим інтересам дитини, які за своєю природою і важливістю повинні переважати над інтересами батьків.

Позивачка вказала, що батько дітей мав можливість спілкуватися з дітьми, приймати участь у їх житті, про що свідчить ухвала Балаклійського районного суду Харківської області від 18.10.2019 про затвердження мирової угоди, але відповідач бажання спілкуватися з дітьми не виявляв та не бажав виконувати покладені на нього законом батьківські обов`язки. Це свідчить про відсутність об`єктивного волевиявлення відповідача на активну участь у формуванні життя своїх дітей.

З огляду на вищевикладене, суд вважає, що при розгляді справи знайшли підтвердження обставини, що відповідач за власною ініціативою самоусунувся від виконання своїх батьківських обов`язків по відношенню до своїх дітей, без поважних причин залишив їх без батьківської уваги та турботи, при цьому має місце відсутність перешкод у спілкуванні з дітьми.

Крім того позивачем доведено, що поведінка відповідача відносно дітей є свідомим нехтуванням ним своїми батьківськими обов`язками, що свідчить про наявність підстав для позбавлення відповідача батьківських прав.

Питання щодо розподілу судових витрат вирішується відповідно до положень ст. 141 ЦПК України.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст. 81, 89, 141, 263-265, 280-282 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Департамент служби у справах дітей Харківської міської ради, Балаклійська районна державна адміністрація, Донецька селищна рада Ізюмського району Харківської області про позбавлення батьківських прав задовольнити.

Позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , батьківських прав відносно малолітніх дітей сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 витрати зі сплати судового збору в сумі 840,80 грн. (вісімсот сорок грн. 80 коп.).

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня складення його повного тексту.

Позивач має право оскаржити заочне рішення до Харківського апеляційного суду шляхом подачі протягом тридцяти днів з дня складення його повного тексту апеляційної скарги.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_5 .

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_7 .

Третя особа: Департамент служби у справах дітей Харківської міської ради, місце знаходження: 61022, м. Харків, вул. Чернишевська, буд. 55.

Третя особа: Балаклійська районна державна адміністрація, місце знаходження: 64207, Харківська область, Ізюмський район, м. Балаклія, вул. Жовтнева, буд. 18.

Третя особа: Донецька селищна рада Ізюмського району Харківської області, місце знаходження: смт Донець Ізюмського району Харківської області, вул. Центральна, буд. 40.

Повний текст рішення складено 05 липня 2024 року.

Суддя В. М. Тімонова

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення25.06.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120189031
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —610/1460/20

Рішення від 25.06.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Рішення від 25.06.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні