Ухвала
від 04.07.2024 по справі 219/3944/20
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/229/1408/2024

ЄУН 219/3944/20

Дружківський міський суд Донецької області

У Х В А Л А

27.06.2024 року м. Дружківка

Дружківський міськийсуд Донецькоїобласті у складі

головуючого судді Давидовської Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Шищенко Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дружківка цивільну справу

за позовноюзаявою Комунального підприємства «Бахмут Вода» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення,

в с т а н о в и л а:

Позивач Комунальне підприємство «Бахмут Вода» звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, відповідно до якого просить суд стягнути з ОСОБА_2 суму боргу з 01.07.2013 року по 31.03.2020 року за спожиті послуги водопостачання (водовідведення) в розмірі 34167,61 грн.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 13 травня 2024 року заочне рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 02 липня 2020 року по цивільній справі за позовом Комунального підприємства «Бахмут Вода» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, скасовано. Судовий розгляд справи вирішено проводити за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Сторони у судове засідання не з`явились. Судом вживалися заходи щодо їх повідомлення про місце, день та час розгляду справи, належним чином, шляхом. Клопотань та заяв до суду не надходило.

На підставі ч.2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), у зв`язку з неявкою всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожній особі гарантовано право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Основними засадами судочинства відповідно до частини першої статті 129 Конституції України визначено, зокрема, рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Права та обов`язки учасників справи закріплені у статтях 43, 49 ЦПК України, згідно з якими відповідач має право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (стаття 12 ЦПК України).

Європейський суд з прав людини роз`яснив, що принцип рівності сторін - це один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду, який передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище порівняно з опонентом.

Розглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність відкласти підготовче засідання.

Керуючись статями 84, 128, 178, 189, 269, 274, 258-260 ЦПК України, суд,

постановив:

1.Підготовче засідання відкласти до 11 години 00 хвилин 24.07.2024 року, яке проводити у приміщенні Дружківського міського суду Донецької області (Донецька область, м.Дружківка, вул. В.Пилипенка, 45) та в яке викликати учасників справи.

2.Розгляд цивільної справи проводити в режимі відео конференції з використанням власних технічних засобів учасників судового розгляду з використанням системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

3.Роз`яснити учасникам розгляду, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти з будь-якого пристрою з доступом до мережі інтернет та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https:/easycon.com.ua/) за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи «EasyCon»; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

4.Відповідачу встановити до 24.07.2024року з дня отримання ухвали строк щодо надання до суду відзиву на позов, складеного у відповідності до ст.178 ЦПК України, до якого додати: 1) докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5.Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6.Встановити позивачу строк надання відповіді на відзив, відповідачу заперечення, третій особі пояснення, не пізніше 24.07.2024 року, з викладенням своїх міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. Зазначені заяви повинні відповідати вимогам ст. 178, 179, 180ЦПК України та до них до нихдодаються: докази, що підтверджують викладенів них обставини, якщо такі докази не надані раніше; документи, що підтверджують надіслання (надання) цих документів і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

7.Роз`яснити сторонам, що згідно положень ст.83 ЦПК України усі докази повинні бути надані сторонами до 24.07.2024року безпосередньо до суду. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

8.Розгляд цивільної справи проводити в режимі відео конференції з використанням власних технічних засобів учасників судового розгляду з використанням системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

9.Роз`яснити учасникам розгляду, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти з будь-якого пристрою з доступом до мережі інтернет та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https:/easycon.com.ua/) за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи «EasyCon»; очікувати запрошення секретаря судового засідання для участі в судовому засіданні. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

10.Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з правами та обов`язками учасника справи, одержати інформацію щодо справи, а також усю іншу необхідну інформацію в розділі «Громадянам» на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://dr.dn.court.gov.ua

11.Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Т.В.Давидовська

04 липня 2024 р.

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення04.07.2024
Оприлюднено08.07.2024
Номер документу120189960
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —219/3944/20

Ухвала від 04.07.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Рішення від 02.07.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Давидовська Т. В.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Давидовська Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні