Ухвала
від 08.07.2024 по справі 332/3934/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69606 Україна м. Запоріжжя вул. Мирослава Симчича 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/3934/24

Провадження №:2/332/2073/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"08" липня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Завіновська А.П., перевіривши позовну заяву подану адвокатом Прядко Денисом Володимировичем, який діє в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Житлово-будівельний кооператив № 1 «Запорізького вогнетривкого заводу», про визнання права власності на кооперативну квартиру в порядку спадкування за законом,

встановила:

04.07.2024 до Заводського районного суду м. Запоріжжя надійшла позовна заява адвоката Прядко Дениса Володимировича (адреса місцезнаходження: 69067, м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, буд. 53, рнокпп НОМЕР_1 ), який діє в інтересах ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_2 ), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_3 ), ОСОБА_3 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_4 ) до Запорізької міської ради (адреса місцезнаходження: 69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, вул. 206, код ЄДРПОУ 04053915), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Житлово-будівельний кооператив № 1 «Запорізького вогнетривкого заводу» (адреса місцезнаходження: 69067, м. Запоріжжя, вул. Алмазна, буд. 51, код ЄДРПОУ 25481265), про визнання права власності на кооперативну квартиру в порядку спадкування за законом.

Перевіривши матеріали справи, суд доходить висновку, що позовна заява, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України, підсудна Заводському районному суду м. Запоріжжя, а тому є підстави для відкриття провадження у справі та призначення її до підготовчого судового засідання за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, представником позивача у позові порушено клопотання про витребування у Приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Бахматської Т.М., копії спадкової справи, яка відкрита щодо майна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 1, 2 статті 95ЦПКУкраїни передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно до п. 7 ч. 2 ст.187ЦПКУкраїни про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд першої інстанції постановляє ухвалу, в якій зазначає результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Отже, суд вважає необхідним клопотання представника позивача задовольнити та витребувати у Приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Бахматської Т.М., копію спадкової справи, яка відкрита щодо майна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

постановила:

відкрити провадження у цивільній справі за позовом поданим адвокатом Прядко Денисом Володимировичем, який діє в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Житлово-будівельний кооператив № 1 «Запорізького вогнетривкого заводу», про визнання права власності на кооперативну квартиру в порядку спадкування за законом.

Призначити справу до підготовчого судового засідання, яке відбудеться о 10годині00хвилин25липня2024 року у приміщенні Заводського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Мирослава Симчича, 65.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачу та третій особі ще й копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали з доданими до неї документами надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову, - а іншим учасникам справи копію відзиву та додані до нього документи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити третій особі, що вона має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали з доданими до неї документами надіслати суду пояснення щодо заяви з викладом аргументів і міркувань на підтвердження або заперечення проти заяви, - а іншим учасникам справи копію таких пояснень.

Клопотання представника позивача задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Бахматської Т.М. (адреса місцезнаходження: АДРЕСА_2 ) копію спадкової справи, яка відкрита щодо майна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали для виконання направити Приватному нотаріусу Запорізького міського нотаріального округу Бахматській Т.М., одночасно роз`яснивши, що відповідно до вимог частин 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати такий доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення (отримання) ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, вказаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: А.П. Завіновська

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.07.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120224899
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —332/3934/24

Рішення від 11.10.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Завіновська А. П.

Рішення від 11.10.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Завіновська А. П.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Завіновська А. П.

Ухвала від 25.07.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Завіновська А. П.

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Завіновська А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні