Ухвала
від 09.07.2024 по справі 568/929/24
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 568/929/24

Провадження № 4-с/568/3/24

09 липня 2024 р. м.Радивилів

Радивилівський районний суд Рівненської області у складі головуючої судді Делалової О.М., за участю секретаря судових засідань Мельничук Л.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Радивилів скаргу ОСОБА_1 , заінтересована особа: Радивилівський відділ Державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області на бездіяльність державного виконавця Радивилівського відділу ДВС у Дубенському районі Рівненської області,

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Радивилівського районного суду Рівненської області перебуває скарга ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця Радивилівського відділ ДВС у Дубенськму районі Рівненської області

Ухвалою Радивилівського районного суду Рівненської області від 17.06.2024 року прийнято до розгляду скаргу та призначено судове засідання.

В судове засідання представник скаржника, адвокат Вишковська В.І. не з`явилася, належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду справи, 09.07.2024 року надала заяву про залишення скарги без розгляду.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, причини неявки суду не повідомилв, 08.07.2024 року подав до суду заперечення на скаргу на рішення, дії або бездіяльність виконавця.

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення заяви представника скаржника адвоката Вишковської В.І. про залишення скарги без розгляду .

Відповідно до ст.447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Відповідно до ст. 451 ЦПК України, за результатами розгляду скарги суд постановляє ухвалу. У разі встановлення обґрунтованості скарги суд визнає оскаржувані рішення, дії чи бездіяльність неправомірними і зобов`язує державного виконавця або іншу посадову особу органу державної виконавчої служби, приватного виконавця усунути порушення (поновити порушене право заявника). Якщо оскаржувані рішення, дії чи бездіяльність були прийняті або вчинені відповідно до закону, в межах повноважень державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця і право заявника не було порушено, суд постановляє ухвалу про відмову в задоволенні скарги.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, допускаючи застосування аналогії закону, а саме п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення скарги без розгляду, якщо заявник до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення скарги без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, та надходження відповідної заяви представника скаржника про залишення скарги без розгляду, що є правом скаржника і не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, а також не перешкоджає повторному зверненню до суду з аналогічними вимогами, суд приходить до висновку, що скарга ОСОБА_1 , заінтересована особа: Радивилівський відділ Державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області на бездіяльність державного виконавця Радивилівського відділу ДВС у Дубенському районі Рівненської області повинна бути залишена без розгляду.

Керуючись ст.10, п. 5 ч. 1 ст.257, ст. ст.260,353,451 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 , заінтересована особа: Радивилівський відділ Державної виконавчої служби у Дубенському районі Рівненської області на бездіяльність державного виконавця Радивилівського відділу ДВС у Дубенському районі Рівненської області - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала складена та підписана 09.07.2024р.

Суддя О.М. Делалова

СудРадивилівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено15.07.2024
Номер документу120334850
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —568/929/24

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Делалова О. М.

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Делалова О. М.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Делалова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні