Ухвала
від 15.07.2024 по справі 496/379/21
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/379/21

Провадження № 1-кп/516/2/24

УХВАЛА

15 липня 2024 року

Теплодарський міський суд Одеської області у складі:

головуючої, судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши заяву захисника у кримінальній справі за обвинувальним актом у кримінальному провадженні, внесеному у Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12020160000001329 відносно ОСОБА_3 за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Теплодарського міського суду Одеської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному проваджені відносно ОСОБА_3 за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України.

02 липня 2024 р. від захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_4 надійшло клопотання про проведення судових засіданнь за його участю по розгляду обвинувального акту відносно його підзахисного в режимі відеоконференції через проведення його із Московським районним судом м. Харкова, через віддаленість місця проживання.

Згідно з частинами 1, 2, 3, 4, 5, 7 ст. 336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом. Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому на території, яка перебуває під юрисдикцією суду, або на території міста, в якому розташований суд, судовий розпорядник або секретар судового засідання цього суду зобов`язаний вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання. Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті. Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення. Хід і результати процесуальних дій, проведених в режимі відеоконференції, фіксуються за допомогою технічних засобів відеозапису.

Враховуючи заявлення клопотання сторони захисту адвоката ОСОБА_4 про проведення судового засідання 14 серпня 2024 р. о 10.00год. за його участю в режимі відеоконференції із Московським районним судом м. Харкова, умови воєнного стану в Україні, а також віддаленість місцезнаходження захисника обвинуваченого від Теплодарського міського суду Одеської області, в провадженні якого перебуває дана кримінальна справа, передбачення такої можливості процесуальним законодавством та технічними можливостями, суд приходить до висновку щодо доцільності постановлення за таких умов ухвали про проведення судового засідання за участю вказаного захисника у даній справі в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 336 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання у кримінальному провадженні за обвинувальним актом відносно ОСОБА_3 ., призначене на 14 серпня 2024р. о 10.00 годин у приміщенні Теплодарського міського суду Одеської області, провести в режимі відеоконференції.

Доручити Московському районному суду м. Харкова забезпечити проведення судового засідання 14 серпня 2024 р. о 10.00 годин в режимі відеоконференції із захисником обвинуваченого ОСОБА_3 . адвокатом ОСОБА_4 .

Копію ухвали направити учасникам кримінального провадження та Московському районному суду м. Харкова.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Суддя

СудТеплодарський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.07.2024
Оприлюднено17.07.2024
Номер документу120385236
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Судовий реєстр по справі —496/379/21

Ухвала від 16.09.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Под'ячева І. Д.

Ухвала від 15.07.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Под'ячева І. Д.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Под'ячева І. Д.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні