Ухвала
від 27.06.2024 по справі 477/573/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/573/24

Провадження № 2/477/737/24

У Х В А Л А

про витребування доказів та відкладення судового засідання

27 червня 2024 року м. Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі головуючого у справі судді Полішко В.В., з секретарем Крошніною А.М.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Жовтневого районного суду Миколаївської області за правиламизагального позовногопровадженняцивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства «ПІВДЕННИЙ СТЕП», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, фермерське господарство «Агролайф» про повернення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

14 березня 2024 року позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить зобов`язати відповідача повернути йому у власність земельну ділянку площею 2 га, кадастровий номер 4823383300:02:000:0145, яка розташована в межах території Воскресенської селищної територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області.

27 червня 2024 року від позивача до суду надійшло клопотання, в якому просить витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області інформацію, яку підтвердити копіями відповідних документів, а саме: що стало підставою для оформлення і реєстрації договору оренди між ним та ТОВ Науково-виробниче підприємство «Південний степ» земельної ділянки з кадастровим номером 4823383300:02:000:0145, а також суборенди між ТОВ Науково-виробниче підприємство «Південний степ» та ФГ «Агролайф».

Позивач та його представник в судове засідання не з`явилися.

Відповідач ТОВ Науково-виробниче підприємство «Південний степ» в судове засідання свого представника не направив, причину суду не повідомив, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважається таким, що повідомлений судом належним чином про час і місце розгляду справи.

Третя особа ФГ «Агролайф» в судове засідання свого представника не направила, причини суду не повідомила, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважаються такою, що повідомлена судом належним чином про час і місце розгляду справи. Будь-яких заяв чи клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не до суду не надходило.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, то, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою відео та звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з частиною 6 статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи, що позивач заперечує укладання договору оренди та суд оренди належної йому земельної ділянки, оскільки для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи необхідно оглянути документи на підставі яких були проведені реєстраційні дії щодо укладання договору оренди та суборенди земельної ділянки 4823383300:02:000:0145, суд вважає необхідним витребувати вказані докази у Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Відповідно до частини 8статті 84 ЦПК України,у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Керуючись статтею 84 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області (пр. Миру, 34, м. Миколаїв, 54034) наступні докази:

належним чином завірені копії документів, на підставі яких проведено оформлення і реєстрації договору оренди від 03 червня 2017 року, б/н укладеного між ОСОБА_1 та товариством з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство «Південний степ» земельної ділянки з кадастровим номером 4823383300:02:000:0145,

належним чином завірені копії документів, на підставі яких проведено оформлення і реєстрації договору суборенди від 28 листопада 2017 року, б/н укладеного між ТОВ Науково-виробниче підприємство «Південний степ» та ФГ «Агролайф».

Зазначені вище докази необхідно подати до Жовтневого районного суду Миколаївської області у строк до 16 вересня 2024 року.

У разі неможливості подати докази, які витребовуються судом, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, судом будуть застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Відкласти підготовче судове засідання по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничого підприємства «ПІВДЕННИЙ СТЕП», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, фермерське господарство «Агролайф» про повернення земельної ділянки,на 16 вересня 2024 року об 11-00 годині.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Полішко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.06.2024
Оприлюднено19.07.2024
Номер документу120451337
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —477/573/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні