Ухвала
від 16.07.2024 по справі 904/5240/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

16.07.2024м. ДніпроСправа № 904/5240/17

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

За заявою Дочірньої компанії «ГАЗ УКРАЇНИ» Національної акціонерної компанії «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ», м. Київ

до Нікопольського комунального підприємства «Нікопольтеплоенерго» (53213, Дніпропетровська область, м. Нікополь, пр. Трубників, буд. 12а, код ЄДРПОУ 05472525)

про визнання банкрутом

учасник у справі № 904/5240/17 про банкрутство Нікопольського комунального підприємства «Нікопольтеплоенерго» (53213, Дніпропетровська область, м. Нікополь, пр. Трубників, буд. 12а, код ЄДРПОУ 05472525) Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса)

За участю (найменування сторін та інших осіб, що беруть участь у справі):

Учасник справи Шевченко В.А. (в залі суду)

Кредитор представник Нікопольської МР В"юченко О.А. (в залі суду)

Боржник представник ліквідатора- адвокат Муравський В.В. (в залі суду)

Кредитор представник Нікопольської МР - Лукомська О.М. (в залі суду)

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 06.03.2024 клопотання ліквідатора від 28.02.2024р. про продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці з урахуванням протоклу засідання зборів комітету кредиторів №13 від 23.02.2024р. - задоволено. Продовжено строк ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці. Зобов`язано ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

18.06.2024 до суду від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області надійшла заява № б/н від б/д про заміну кредитора.

Ухвалою господарського суду від 18.06.2024 заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області № б/н від б/д про заміну кредитора - прийнято до розгляду. Призначено судове засідання з розгляду заяви Головного управління ДПС у Дніпропетровській області № б/н від б/д про заміну кредитора на 16.07.2024р. о 11:50год. Продовжено строк ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноважень ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. до дати судового засідання 16.07.2024р. Зобов`язано: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області - надати суду нормативне та документальне обґрунтування заявленої заяви відповідно до вимог діючого законодавства України. Кредиторів та ліквідатора - у разі наявності надати суду заперечення стосовно заявленої ГУ ДПС у Дніпропетровській області заяви про заміну кредитора. Ліквідатора - надати суду відомості щодо проведення ліквідаційної процедури, а саме: звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства. Явку в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство визнано обов`язковою. Господарський суд зазначає, що сторони мають право направляти всі звернення до господарського суду засобами електронного зв`язку.

09.07.2024 до суду від ліквідатора надійшло повідомлення про розгляд заяви Головне управління ДПС у Дніпропетровській області про заміну сторони. Судом повідомлення прийнято до відома.

09.07.2024 до суду від ліквідатора надійшов поточний звіт. Судом поточний звіт прийнятий до відома.

11.07.2024 до суду від ліквідатора надійшло клопотання від 08.07.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноважень ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці. Судом клопотання прийнято до розгляду.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 16.07.2024 заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області № б/н від б/д про заміну кредитора, заслухавши учасників провадження у справі про банкрутство, господарський суд дійшов наступного висновку.

В обґрунтування поданого клопотання представник ГУ ДПС у Дніпропетровській області зазначив, що з врахуванням змін до Податкового кодексу України відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21.12.16р. відбулись зміни у функціональних повноваженнях структурних підрозділів територіальних органів ДФС, затверджених наказом ДФС України від 19.10.16р. №875, та зміни у структурах головних управлінь ДФС в областях, державних податкових інспекцій ГУ ДФС.

Відповідно до п.п. 191.1.22, 191.1.45 п.191.1 ст.191 Податкового кодексу України, повноваження щодо забезпечення судового супроводження справ у судах, здійснення погашення податкового боргу здійснюються головними управліннями ДФС в областях.

Згідно до ст.193 Податкового кодексу України, до функцій територіальних ДПІ / ОДПІ належить здійснення лише сервісного обслуговування платників податків.

Постановою Кабінету Міністрів України №1200 від 18 грудня 2018 року утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну України шляхом поділу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року №537 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» утворено як юридичну особу публічного права Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (ЄДРПОУ 43145015).

Наказом Державної Податкової служби України №14 від 12 липня 2019 року «Про затвердження положень про територіальні органи ДПС» затверджено положення про Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Згідно з пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року №1074, права та обов`язки органів виконавчої переходять у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених док такого поділу.

Відповідно до Наказу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області №17 від 03 вересня 2019 року розпочато виконання Головним Управлінням ДПС у Дніпропетровській області дених на нього Положенням про ГУ ДПС функцій і повноважень Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, що припиняються.

Так, згідно із положеннями частин другої-третьої статті 21-1 Закону України «Про центральні органі виконавчої влади» територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику визначені частиною першою цієї статті, утворюються без статусу юридичної особи та є органам державної влади, можуть мати окремий баланс, рахунки в органах, що здійснюють казначейські обслуговування бюджетних коштів, печатку та бланк зі своїм найменуванням та із зображення Державного Герба України. Положення про такий територіальний орган затверджуються керівником відповідного центрального органу виконавчої влади за погодженням з міністром, який спрямовує і координує діяльність відповідного центрального органу виконавчої влади.

За приписами частин першої та другої статті 52 ГПК України у разі припинення юридичної ос;оби шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника" зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає, участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Правонаступництво у сфері управлінської діяльності органів державної влади (публічне правонаступництво) передбачає повне або часткове передання (набуття) адміністративної компетенції одного суб`єкта владних повноважень (суб`єкта публічної адміністрації) до іншого або внаслідок припинення первісного суб`єкта, або внаслідок повного чи часткового припинення його адміністративної компетенції.

Відповідно до підпункту 41.1.1 пункту 41 статті 41 Податкового кодексу України (далі - ПК України) контролюючими органами є податкові органи (центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальні органи") - щодо дотримання законодавства з питань оподаткування (крім випадків, визначених підпунктом 41.1.2 цього пункту), законодавства з питань сплати єдиного внеску, а також щодо дотримання іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, чи його територіальні органи.

У свою чергу повноваження і функції контролюючих органів визначаються цим Кодексом, Митним кодексом України та законами України. Розмежування повноважень і функціональних обов`язків контролюючих органів визначається законодавством України (пункт 41.5 статті 41 ПК України).

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2020 № 893 «Деякі питання території органів Державної податкової служби» (далі - Постанова № 893) ліквідовано як юридичні публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком.

Поряд із цим установлено, що територіальні органи Державної податкової служби, що ліквідуються; продовжують здійснювати свої повноваження та функції до утворення Державною податковою службою територіальних органів та прийняття рішення про можливість забезпечення здійснення такими органами повноважень та функцій територіальних органів, що ліквідуються. Таке рішення приймається Державною податковою службою після здійснення заходів, пов`язаних із внесенням до Єдиного державного юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань даних про територіальні органи державної податкової служби, що будуть утворені згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови, як відокремлені підрозділи юридичної особи публічного права, затвердженням положень про структур, штатних розписів, кошторисів та заповненням 30 відсотків вакансій (пункт 2 Постанови № 893).

Права та обов`язки територіальних органів Державної податкової служби, що ліквідуються, переходять Державній податковій службі та її територіальним органам у межах, визначених положеннями Державну податкову службу та її територіальні органи (пункт 3 Постанови № 893).

Наказом Державної податкової служби України від 30.09.2020 № 529 «Про утворення територіальних «в Державної податкової служби» (далі - Наказ № 529) було утворено як відокремлені підрозділи Державної податкової служби територіальні органи за переліком згідно з додатком. Можливість з 01.01.2021 забезпечення здійснення новоствореними територіальними органами повноважень та функцій територіальних органів, що ліквідуються, була передбачена відповідним наказом від 24.12.2020 № 755.

Крім цього регламентовано, що кожен територіальний орган ДПС, утворений як її відокремлений підрозділ, є правонаступником майна, прав та обов`язків відповідного територіального органу ДПС, що ліквідується (наказ від 12.11.2020 № 643 «Про затвердження положень про територіальні органи ДПС»).

Станом на теперішній час відбулося фактичне (компетенційне) процесуальне правонаступництво, за яким здійснено передання компетенції від ліквідованого територіального органу ДПС як юридичної особи публічного права до територіального органу ДПС як відокремленого підрозділу Державної податкової служби України.

У свою чергу, територіальний орган ДПС як юридична особа публічного права втратив процесуальну правоздатність органу, який згідно із законом виконує функції, зокрема у сфері реалізації державної Податкової політики.

Таким чином, для встановлення факту публічного правонаступництва суб`єкта владних повноважень визначальним є встановлення або припинення первісного суб`єкта або перехід повністю чи частково його функцій.

Отже наразі, наявні правові підстави заміни як сторони у справі територіального органу ДПС як юридичної особи публічного права на територіальний орган ДПС, утворений як її відокремлений підрозділ, а тому представник ГУ ДПС у Дніпропетровській області просить суд замінити кредитора по справі №904/5240/17 з ГУ ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 43145015) на ГУ ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ ВП 44118658).

Відповідно до ч.1 ст.52 Господарського процесуального кодексу України, суд у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно ст. 43 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони її правонаступником на будь-якій стадії провадження у справі. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вирішив заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області № б/н від б/д про заміну кредитора - задовольнити.

Провести процесуальне правонаступництво.

Замінити кредитора у справі № 904/5240/17 з Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 43145015) на Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ ВП 44118658).

Розглянувши в судовому засіданні 16.07.2024 клопотання ліквідатора від 28.02.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноважень ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці, заслухавши учасників провадження у справі про банкрутство, господарський суд дійшов наступного висновку.

В обґрунтування поданого клопотання представник ліквідатора зазначив, що 27.06.2024 відбулось засідання зборів комітету кредиторів на якому ліквідатор повідомив присутнім кредиторам, що Ліквідатором банкрута було виявлено зареєстроване на праві власності за НКП «НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО» об`єкти нерухомого майна, зокрема: будівля КВП і А для загальних вимірів заг.пл. 30,6 кв.м. (інв. № 000269), за адресою: Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. 50 років НЗФ, буд. 70 (реєстраційний номер: 1487356312116), будівля установки приборів КВП і А заг.пл. 21,9 кв.м. (інв. № 000271), за адресою: Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. 50 років НЗФ, буд. 70 (реєстраційний номер: 1487020012116).

Враховуючи наявні документи на вищезазначену нерухомість ліквідатор звернувся до ТОВ «Центр сучасної оцінки «АКТИВ» з метою визначення ринкової вартості вищезазначеної нерухомості для можливості її подальшої реалізації. 15.04.2024 ліквідатором НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" з ТОВ «Центр сучасної оцінки «АКТИВ» був укладений Договір № НМ 02/04 про надання послуг по незалежній оцінці майна.

Відповідно до звітів з незалежної оцінки майна № НМ 04/02-01 та № НМ 04/02-02, виконаних 19.04.2024 ліквідаційна вартість об`єктів оцінки станом на 19.04.2024 склала: будівля КВП і А для загальних вимірів заг.пл. 30,6 кв.м. (інв. № 000269), за адресою: Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. 50 років НЗФ, буд. 70 (реєстраційний номер: 1487356312116) 224 770,00 грн. (без ПДВ); будівля установки приборів КВП і А заг.пл. 21,9 кв.м. (інв. № 000271), за адресою: Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. 50 років НЗФ, буд. 70 (реєстраційний номер: 1487020012116) 128 200,00 грн. (без ПДВ).

Рішенням засідання зборів комітету кредиторів НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" 06.05.2024 (Протокол № 14) одноголосно було прийнято рішення надати згоду на продаж виявленого майна.

На підставі договору від 08.05.2024 проведення аукціону з продажу виявленої ліквідаційної маси НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" (Лот № 1 та Лот № 2) було доручено електронному майданчику системи «Рrоzоrrо» - Товарній біржі «УКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА БІРЖА».

05.06.2024 арбітражним керуючим Маковим О.В. було виставлено на продаж на перший аукціон вищезазначене майно призначений на 26.06.2024.

Призначений на 26.06.2024 року перший аукціон з продажу вищевказаного майна був визнаний таким що не відбувся через відсутність цінових пропозицій.

26.06.2024 арбітражним керуючим Маковим О.В. було виставлено на продаж на перший повторний аукціон вищезазначене майно призначений на 09.07.2024.

Отже, на даний час виявлене нерухоме майно банкрута не реалізоване і процес реалізації потребує додаткового часу.

Також, при здійсненні ліквідатором інвентаризації майна банкрута було з`ясовано про наявність зареєстрованих за НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" 2-х транспортних засобів: ИЖ 2715, державний номер 7035 ДНС та ЗАЗ 1102, державний номер НОМЕР_1 . Станом на сьогоднішній день дані транспортні засоби не виявлені, інформацією про їх місцезнаходження на даний час ліквідатор не володіє (як і попередній ліквідатор банкрута), що перешкоджає здійсненню ліквідаційної процедури боржника в установлені Законом порядку та строки та порушує права та законні інтереси конкурсних та поточних кредиторів підприємства-банкрута.

28.02.2024 ліквідатором було подане до суду клопотання про оголошення в розшук 2-х вищевказаних транспортних засобів.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 06.03.2024 по справі № 904/5240/17 клопотання ліквідатора про оголошення у розшук вищезазначених транспортних засобів було задоволено. На даний час йде розшук транспортних засобів.

Враховуючи все вищезазначене, ліквідатор запропонував подати до господарського суду Дніпропетровської області клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" строком на 4 місяці.

Протоколом засідання зборів комітету кредиторів №15 від 27.06.2024 прийнято рішення уповноважити ліквідатора НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" арбітражного керуючого Макового О.В. на подання до Господарського суду Дніпропетровської області клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" та повноважень ліквідатора НКП "НІКОПОЛЬТЕПЛОЕНЕРГО" арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці.

Зважаючи на все вищезазначене, представник ліквідатора просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та» повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці.

Присутні в судовому засіданні учасників провадження у справі не заперечували проти продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та» повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці.

Згідно ч.2 ст.119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вирішив клопотання ліквідатора від 08.07.2024р. про продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці з урахуванням протоколу засідання зборів комітету кредиторів №15 від 27.06.2024р. - задовольнити

Продовжити строк ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці.

Керуючись ст.ст. 43, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 52, 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Дніпропетровській області № б/н від б/д про заміну кредитора - задовольнити.

Провести процесуальне правонаступництво.

Замінити кредитора у справі № 904/5240/17 з Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 43145015) на Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ ВП 44118658).

Клопотання ліквідатора від 08.07.2024р. про продовження строку ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці з урахуванням протоколу засідання зборів комітету кредиторів №15 від 27.06.2024р. - задовольнити

Продовжити строк ліквідаційної процедури НКП «Нікопольтеплоенерго» та повноваження ліквідатора НКП «Нікопольтеплоенерго» арбітражного керуючого Макового О.В. на 4 місяці.

Зобов`язати ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття 16.07.2024р. та може бути оскаржена у 10-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору, Південно-Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Дніпро), Нікопольській міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Суддя І.В. Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.07.2024
Оприлюднено19.07.2024
Номер документу120451957
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —904/5240/17

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.06.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 01.02.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 19.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні