Ухвала
від 11.07.2024 по справі 392/350/24
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/350/24

Провадження № 2/392/335/24

УХВАЛА

11 липня 2024 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі: головуючого судді Бадердінової А.В., секретар судового засідання Покуц І.С., розглянувши у підготовчому судовому засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору - приватний нотаріус Кропивницького міського нотаріального округу Кіровоградської області Нестеренко Світлана Анатоліївна про визнання недійсним договору дарування,

за участю учасників справи:

представника позивача адвоката Розумовського О.А.,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача -адвоката Репалової Ю.А.,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Розумовський О.А. звернулася до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору - приватний нотаріус Кропивницького міського нотаріального округу Кіровоградської області Нестеренко Світлана Анатоліївна про визнання недійсним договору дарування.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області Березія Ю.А. від 26.02.2024 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями 23.04.2024 року вказану справу передано судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердіновій А.В. для розгляду.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 26.04.2024 року

дану цивільну справу прийнято до свого провадження та постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

22.02.2024 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Розумовський О.А. подав клопотання про виклик та допит в судовому засіданні свідків: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , засоби зв`язку: НОМЕР_1 ; ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , засоби зв`язку: НОМЕР_2 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_4 , засоби зв`язку: НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_5 , засоби зв`язку: НОМЕР_5 . Повістки про виклик до суду на призначену дату зможу вручити деяким свідкам безпосередньо, а надалі організувати явку останніх у відповідне судове засідання по даній судовій справі. Дані свідки зможуть підтвердити факт того, що восени 2023 року, на сімейних зборах, за участю найближчих родичів, було вирішено, що відповідач зобов`язується здійснювати догляд та матеріальне утримання позивача, на що остання погодилася укласти з відповідачем довічне утримання на належне їй домоволодіння.

В судовому засіданні представник позивача - адвокат Розумовський О.А., просив призначити справу до судового розгляду та задовольнити раніше подане клопотання про виклик свідків.

В судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 просив призначити справу до судового розгляду. Не заперечував щодо задоволення клопотання про допит свідків.

В судовому засіданні представник відповідача - адвокат Репалова Ю.А. просила признати справу до судового розгляду та не заперечувала про задоволення клопотання про виклик та допит свідків. Наголошувала на обовязковій явці позивача ОСОБА_1 .

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору - приватний нотаріус Кропивницького міського нотаріального округу Кіровоградської області Нестеренко С.А. у підготовче судове засідання не з`явилася, надала письмові пояснення щодо позову. Просила розгляд справи проводити без її участі.

Відповідно до ст. ст.189,196 ЦПК Україниу даній справі проведено підготовче судове засідання, під час якого судом з`ясовано всі питання, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України.

З огляду на зазначене, судом відзначається, що підстав для відкладення підготовчого судового засідання, а так само для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі немає.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

У зв`язку із викладеним, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Крім того, заслухавши думку учасників щодо клопотання про допит свідків, суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ст.91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи, що вимоги, передбачені ст. 91 ЦПК України, представником позивача дотримано, для повного та всебічного розгляду справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача про виклик свідків підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.189,196 - 198,200 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Підготовче провадження у справі № 392/350/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору - приватний нотаріус Кропивницького міського нотаріального округу Кіровоградської області Нестеренко Світлана Анатоліївна про визнання недійсним договору дарування - закрити.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на23.09.2024року о14год 00хв.у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Мала Виска, вул. Містечкова,53.

Викликати та допитати в судовому засіданні:

-позивача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , засоби зв`язку: НОМЕР_1 .

Свідків:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 , засоби зв`язку: НОМЕР_2 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_3 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_4 , засоби зв`язку: НОМЕР_4 ;

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_5 , засоби зв`язку: НОМЕР_5 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність передбачену статтями 384, 385 Кримінального кодексуУкраїни за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, допит свідків, дослідження письмових доказів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.07.2024
Оприлюднено23.07.2024
Номер документу120493707
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —392/350/24

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні