Ухвала
від 11.07.2024 по справі 908/88/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/15/24

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.07.2024 Справа № 908/88/24

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, за участю секретаря судового засідання Лісовик А.В., розглянувши матеріали господарської справи

кредитор Товариство з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ГЕНЕЗИС, код ЄДРПОУ 45082020 (01011 Україна, м. Київ, вул. Мирного Панаса, буд. 11, офіс 2/7)

боржник Товариство з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5)

про банкрутство

Представники сторін не з`явились

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 25.01.2024р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5); визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ГЕНЕЗИС до боржника у розмірі 50 000,00 грн основного боргу, 30 280,00 грн судового збору за подання до суду заяви, 63 900,00 грн авансування винагороди арбітражного керуючого; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Карасір Анну Ігорівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 2100 від 17.10.2023; адреса: 51931, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, вул. Ковалевича, 3, офіс 2); зобов`язано розпорядника майна Карасір А.І. надавати суду проміжні звіти про проведену роботу щомісячно; зобов`язано розпорядника майна надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, до 04.03.2024; строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна встановлено до 04.03.2024; попереднє засідання суду призначено на 07.03.2024 о 10-00.

На офіційному веб-порталі судової влади України здійснено публікацію повідомлення за № 72425 від 02.02.2024р.

Ухвалою від 07.03.2024 віднесено кредиторські вимоги ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю ІНВЕСТ ГЕНЕЗИС, у розмірі 50 000,00 грн основного боргу до четвертої черги задоволення; 30 280,00 грн - витрати на сплату судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до першої черги задоволення; 63 900,00 грн - авансування грошової винагороди арбітражного керуючого до першої черги задоволення; зобов`язано розпорядника майна боржника провести збори кредиторів відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства; дата проведення зборів кредиторів та комітету до 21.03.2024; підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначено на 26.03.2024р. о 12-30.

Постановою суду від 26.03.2024 року у справі № 908/88/24, зокрема, припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5). Припинено повноваження розпорядника майна боржника Карасір А.І. Визнано Товариство з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5) призначено арбітражного керуючого Карасір Анну Ігорівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 2100 від 17.10.2023; адреса: вул. Ковалевича , 3, офіс 2, м. Кам`янське Дніпропетровської області, 51931).

На офіційному офіційному веб-порталі судової влади України 29.03.2024р. за № 72856 розміщено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором банкрута подано до господарського суду звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 28.06.2024р. призначене судове засідання для розгляду поданих документів на 11.07.2024р.

Представники сторін своїм правом на участь у судовому розгляді справи 11.07.2024. не скористалися, у судове засідання не з`явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Справа розглядається відповідно до приписів ст. 202 ГПК України за наявними в ній матеріалами.

Вивчивши матеріали справи, суд зазначає про таке.

Згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду (а в разі ліквідації страховика або кредитної спілки - також до Національного банку України) звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний окремо зазначити такі майнові активи у ліквідаційному балансі та подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Виявлення після закриття провадження у справі про банкрутство майна банкрута, достатнього для покриття витрат, пов`язаних з провадженням у справі, є підставою для поновлення господарським судом провадження у справі за клопотанням учасника справи.

У разі якщо провадження у справі про банкрутство не було поновлено, таке майно банкрута за рішенням господарського суду переходить у власність відповідної територіальної громади або у державну власність, за умови що боржник є державним підприємством або господарським товариством, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд постановляє ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Кодексом.

Якщо майна банкрута вистачило для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі, він вважається таким, що не має боргів і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. У такому разі ліквідатор протягом п`яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції яких належить призначення керівника (органів управління) боржника, та за потреби скликає загальні збори чи засідання відповідного органу і продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до їх призначення в установленому порядку.

Господарський суд може постановити ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів є меншим, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Судом установлено, що в ході інвентаризації не виявлено майно, що належить ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» на праві власності, про що складений відповідний Інвентаризаційний опис необоротних активів від 01.03.2024 року та Звіряльна відомість результатів інвентаризації необоротних активів від 01.03.2024 року.

В ході інвентаризації не встановлена наявність грошових коштів, цінностей та цінних паперів у касі Товариства, про то складений Акт про результати інвентаризації наявних коштів (готівки, цінних паперів), що зберігаються в касі товариства від 01.03.2024 року. Залишки грошових коштів на розрахункових рахунках в банківських установах у Товариства відсутні, про що складений Акт про результати інвентаризації грошових коштів на рахунках в банках від 01.03.2024 року. На момент відкриття провадження у справі з банкрутства у Боржника відкриті рахунках у банківських установах відсутні, що підтверджується також повідомленням Державної податкової служби України Головного управління ДПС у Запорізької області №8908/6/08-01 від 29.02.2024.

В ході інвентаризації, станом на 01.03.2024 року, дебіторська заборгованість не виявлена, кредиторська заборгованість за даними бухгалтерського обліку складає 50 000,00 грн, що відображено у Акті інвентаризації розрахунків з дебіторами і кредиторами від 01.03.2024 року.

В ході інвентаризації не виявлено фактичну наявність цінних паперів.

Інвентаризація майна проводилась і на етапі ліквідаційної процедури підприємства, та завершена 24.06.2024 року в ході інвентаризації не встановлена наявність грошових коштів, цінностей, цінних паперів та майно підприємство або будь-які інші активи, про що складено відомості.

В ході інвентаризації не виявлено фактичну наявність фінансових інвестицій.

З Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №370865275 від 21.03.2024 року встановлено, що права власності, інші речові права, іпотеки чи обтяження за Банкрутом не зареєстровані.

З Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №383949693 встановлено, що записи щодо Банкрута в цьому Реєстрі відсутні.

З Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань станом на 10.01.2024 року встановлено, що Банкрут не має корпоративних прав (частки у статутному капіталі) інших юридичних осіб. З Витягу з Єдиного державного реєстру, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 10.01.2024 року, встановлено, що у Банкрута відсутні відокремлені структурні підрозділи (філії, представництва, тощо).

З метою виявлення майнових активів, належних Боржнику, ліквідатором на адресу державних органів, які здійснюють облік та реєстрацію окремих видів рухомого та нерухомого майна, майнових прав (АТ «Укрзалізниця», Регіонального сервісного центру МВС у Запорізькій області, Головного управління Держпраці у Запорізькій області, Державного агентства рибного господарства України, Державної служби морського та річкового транспорту України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державного космічного агентства України, Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Державної служби України з безпеки на транспорті, Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, Державної інспекції архітектури та містобудування України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) направлені запити про надання відповідної інформації.

Листом від 01.03.2024 року вих. №32-8-0.2-823/2-24 Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області повідомило, що у Головному управлінні Держгеокадастру у Запорізькій області відсутній доступ до Державного земельного кадастру та архівних матеріалів на території Запорізької області, окрім Запорізького району, станом на 31.12.2023 року відомості щодо реєстрації земельних ділянок за вказаною у запиті особою на території Запорізького району відсутні.

Листом від 19.03.2024 року вих. №11071/5398-24 Південно-східне міжрегіональне управління державної служби з питань праці повідомило, що відповідно до відомостей Журналу, за ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» великотоннажні та інші технологічні транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування в Міжрегіональному управлінні не зареєстровані.

Листом від 20.03.2024 року від 20.03.2024 року вих. №1548/04/18-24 Державна інспекція архітектури та містобудування України інформує, що шляхом перевірки відомостей, які містяться в Реєстрі будівельної діяльності, за параметром пошуку «замовник будівництва - ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ»» інформації та документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, та документів, що засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, змін до них, їх скасування чи анулювання, а також ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об`єктів станом на дату надання відповіді не виявлено.

Листом від 27.02.2024 року вих. №1297 3.3 Державне космічне агентство України повідомило, що дозволів на здійснення окремих видів космічної діяльності підприємство не отримувало.

Листом від 27.02.2024 року вих. №29-15/3939 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проінформувала, що згідно з даними уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні і меліоративні машини, сільськогосподарська техніка та інші механізми, станом на дату надання відповіді, за ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» не зареєстровані.

Листом від 29.02.2024 року вих.№ 3106/726.4/15-24 Державна служба України з питань безпеки на транспорті інформує про те, що станом на 28.02.2024 року ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» не має чинних чи анульованих ліцензій на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів . небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним, залізничним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом, відповідно, відсутні дозвільні документи на міжнародні пасажирські та вантажні перевезення.

Листом від 26.02.2024 року вих. №10/04/5239 Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомляє, що за наявними щоквартальними адміністративними даними, наданими депозитарними установами відповідно до Положення про порядок звітування депозитарними установами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11.06.2013 №992. зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.07.2013 року "за №1126/23658. станом на 31.12.2023 року ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ», серед власників пакетів голосуючих акцій (5 відсотків і більше) акціонерних товариств, відсутнє.

З метою встановлення наявності чи відсутності у Банкрута заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та страхових коштів, а також зі сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів, ліквідатором направлені відповідні запити до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (вих. №01-32/23 від 12.02.2024 року) та Головного управління Державної податкової служби України у Запорізькій області (вих. №01-32/11 від 12.02.2024 року).

Головне управління ДПС у Запорізькій області надало відповідь листом від 29.02.2024 року вих. №8902/6/08-01-12-01-04 де зазначає, що за даними інформаційних систем ДПС України та у межах повноважень повідомляє, що згідно відомостей ІКС «Податковий блок» відсутня інформація про відкриті рахунки ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ».

Листом від 11.03.2024 року Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області повідомило, що станом на дату надання відповіді, 11.03.2024 року, заборгованість перед бюджетом Головного управління відсутня.

Довідка від АБ «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ» від 03.01.2024 року вих. №02-04/31. повідомляє, що у ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» в АБ «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ» закрито поточні рахунки.

У зв`язку з Тим, що ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» не є платником ПДВ, водночас, відповідно до листа від ГУ ДПС у Запорізькій області від 29.02.2024 року №8902/6/08-01-12-01-04 відсутня інформація про відкриті рахунки ТОВ «ПЕРША ФІН- БУД КОМПАНІЯ».

На виконання вимог ст.ст. 59, 61, 66 КУзПБ. 23.04.2024 року звільнено з роботи директора ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ» Грек Д.В. (відповідний наказ додається). Інших осіб, які б перебували у трудових відносинах з Банкрутом станом на дату введення господарським судом ліквідаційної процедури ТОВ «ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ», не встановлено.

В межах даної справи розпорядником майна Карасір А.І. було підготовлено звіт про фінансовий аналіз ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ"

У відповідності до звіту Боржник ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ" на вимогу арбітражного керуючого надало документи фінансової звітності у бланках Балансу за 2023 рік Додатку 1 до Національного положення (стан датку бухгалтерського обліку 25 «Спрощена фінансова звітність» (пункту 4 розділу 1), де вбачається, що на початок звітного періоду у 2023 році основних засобів на 1 072.3 тис. грн. та 100 тис.грн. додаткового капіталу, 27.5 тис.грн. нерозподіленого прибутку та 1081.4 поточних зобов`язань. На кінець звітного періоду основний актив відсутній, 1 072.3 тис. грн.

На підставі наказу №3/24 від 01.03.2024 року було проведено інвентаризацію майна та активів ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІД1ЮВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН- БУД КОМПАНІЯ" де не встановлено майна та активів у боржника, встановлено наяву частини кредиторської заборгованості, яка на 01.03.2024 року складала 50 000 (п`ятдесят тисяч гривень).

У зв`язку з чим, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ" опинилось в кризовій фінансовій ситуації економічно не вигідної підприємству ще на початку свого існування на початок 2023 року та фінансовий рік був спрямований на подолання фінансової кризи та розрахунку з кредиторами, однак вжиті заходи не дали результатів, у підприємства відсутні активи та наявна дебіторська заборгованість у розмірі 50 000,00 грн.

У відповідності до опрацьованої інформації з відкритих офіційних джерел (Державного реєстру прав на нерухоме майно, інформації про зареєстровані права на рухоме майно, Єдиного державного реєстру судових рішень, ЄДР ЮО ФОП та ГФ, АСВП та онлайн-сервісів (Vkursi Pro та Vkursi Business intelligence) для дослідження кон`юнктури ринку, пошуку, аналізу суб`єктів господарювання за обраними критеріями, у тому числі у межах різних галузей економіки, зведення відповідних даних та порівняння даних за різними критеріями, формування рейтингу суб`єктів господарювання за різними критеріями, формування та вивантаження списку (бази) суб`єктів господарювання за різними критеріями та підготовлено наступний висновок.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкту за боржником не зареєстровано нерухоме майно та інші майнові права.

Згідно Балансу (Звіту про фінансовий стан) та звіту про фінансові результати за 2023 рік ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ" за 2023 рік на кінець звітного періоду актив Боржника складав 1.4 тис.грн., а пасив 64.3 тис.грн., тобто пасив значно перевищує актив Товариства, що свідчить про неоплатність Боржника. До того, ж розмір отриманого збитку за результатами господарської діяльності Боржника у 2023 році склав 135,4 тис.грн.

За даними Реєстру вимог кредиторів ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ" загальний розмір грошових вимог кредиторів до Боржника складає 50 тис.грн., тобто також перевищує розмір активу Боржника.

Таким чином, у Банкрута відсутні майнові активи, за рахунок яких можливе задоволення вимог кредиторів.

Дій з доведення до банкрутства чи приховування банкрутства, фіктивного банкрутства ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПЕРША ФІН- БУД КОМПАНІЯ" не виявлено результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності (неплатоспроможності Боржника), у зв`язку з чим не були вжитті відповідні процедури передбачені КУзПБ.

Ліквідатором складено ліквідаційний баланс, в якому в розділі пасивів відображено кредиторську заборгованість, включену до реєстру вимог кредиторів, а в розділі активів відображено їх повну відсутність.

Вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна, у відповідності до ч.7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вважаються погашеними.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Отже, проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Пунктом 7 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення повністю кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та закриття провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст.ст. 2, 60, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства ст.ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю ПЕРША ФІН-БУД КОМПАНІЯ, код ЄДРПОУ 44970398 (69095 Україна, м. Запоріжжя, вул. Поштова, буд. 159-б, кімната 5) - ліквідувати.

Провадження у справі закрити.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення 11.07.2024р. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано-22.07.24.

Суддя О.О. Юлдашев

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.07.2024
Оприлюднено24.07.2024
Номер документу120509816
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —908/88/24

Ухвала від 11.07.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 28.06.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.06.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні