Ухвала
від 22.07.2024 по справі 196/132/24
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/132/24

№ провадження 2/196/130/2024

УХВАЛА

"22" липня 2024 р. смт. Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Бабічевої Л.П.,

за участі секретаря судового засідання Шевченко Т.І.,

представника позивача - адвоката Кислого Є.І. (у режимі відеоконференції),

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданніу залісуду всмт.Царичанкацивільну справуза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталія Юріївна, про визнання договорів дарування земельних ділянок недійсними, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Царичанського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "КАПІТАЛ-ДНІПРО" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа - державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталія Юріївна, про визнання договору дарування земельної ділянки недійсним.

18 червня 2024 року до суду через систему "Електронний суд" надійшло клопотання представника позивача - адвоката Кислого Є.І. про витребування на підставі ст. 84 ЦПК України від державного нотаріуса Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Н.Ю. належним чином завірених копій наступних договорів дарування: договору дарування земельної ділянки від 13.10.2022 р., посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №341; договору дарування земельної ділянки від 13.10.2022 р., посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №339; договору дарування земельної ділянки від 11.10.2022 р., посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №325.

Подане клопотання обґрунтовує тим, що під час подання позовної заяви ТОВ "ФК "Капітал - Дніпро" було додано до позовної заяви ксерокопії вищевказаних договорів дарування земельних ділянок, оригінали договорів знаходяться у відповідача. Враховуючи, що відповідачі до суду не з`являються для участі в підготовчому засіданні, то належним чином завірені копії вказаних договорів може надати суду державний нотаріус Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача - адвокат Кислий Є.І. (у режимі відеоконференції) подане клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідач ОСОБА_2 та йогопредставник- адвокат Пищида В.М. у підготовче судове засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Третя особа-державний нотаріусЦаричанської державноїнотаріальної конториДніпропетровської областіФрізен Н.Ю.у підготовче судове засідання не з`явилася. Надала до суду заяву про розгляд справи 22 липня 2024 року без участі нотаріуса.

Заслухавши доводи представника позивача, перевіривши справу, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно положень ч. ч. 1, 6, 7 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільної справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, неможливість позивачем самостійно отримати вказані докази, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст.198ЦПК України підготовче засідання по справі необхідно відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.76, 81, 84, 198, 259, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Кислого Є.І. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від державного нотаріуса Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Наталії Юріївни належним чином завірені копії договорів дарування дарувальником ОСОБА_1 на користь обдаровуваного ОСОБА_2 , а саме:

- договору дарування земельної ділянки від 13.10.2022 року, посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №341;

- договору дарування земельної ділянки від 13.10.2022 року, посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №339;

- договору дарування земельної ділянки від 11.10.2022 року, посвідченого державним нотаріусом Царичанської державної нотаріальної контори Фрізен Н.Ю. та зареєстрованого в реєстрі за №325.

Зазначені документи необхідно надати у строкдо 06серпня 2024року на адресу Царичанського районного суду Дніпропетровської області.

Копію даної ухвали для виконання направити державному нотаріусу Царичанської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Фрізен Н.Ю.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Л.П. Бабічева

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120532071
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —196/132/24

Рішення від 02.10.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 02.10.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Рішення від 02.10.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні