Ухвала
від 23.07.2024 по справі 350/1236/24
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/1236/24

Номер провадження 2-о/350/136/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі та призначення справи до судового розгляду

23 липня 2024 року селище Рожнятів

Суддя Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області Сокирко Л.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки; заінтересована особа: орган опіки та піклування Перегінської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області, особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 ,

в с т а н о в и л а:

19 липня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересована особа: орган опіки та піклування Перегінської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області, особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 .

Згідно з пунктом 1 частини другої статті 293 Цивілного процесуального Кодексу України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною.

Заява подана з додержанням вимог, передбачених статями 296, 297 Цивільного процесуального кодексу України.

Згідно вимог статті 295 Цивільного процесуального кодексу України справа підсудна Рожнятівському районному суду Івано-Франківської області.

Підстав для відмови в відкритті провадження у справі, залишення заяви без руху або повернення з підстав, передбаченихстаттями 185-186 Цивільного процесуального кодексу України немає.

Згідно із частиною першоюстатті 299 Цивільного процесуального кодексу України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Керуючись статтями 293, 295-297 Цивільного процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и л а:

Заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки; заінтересована особа: орган опіки та піклування Перегінської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області, особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 - прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки; заінтересована особа: орган опіки та піклування Перегінської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області, особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 .

Справу до розгляду призначити на 12 серпня 2024 року об 11 год. 20 хв. у приміщенні Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області (зала судових засідань № 2) за адресою: Івано-Франківська область Калуський район селище Рожнятів, вулиця Шкільна, 15.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних.

Учасникам справи надіслати копію дійсної ухвали (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення.Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованій особі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

У судове засідання викликати заявника, заінтересовану особу та особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням на веб-сторінку: https://rg.if.court.gov.ua/sud0913.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена виключно з підстав порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення учасникам справи шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду.

В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Сокирко Л.М.

СудРожнятівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120532820
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —350/1236/24

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні