Ухвала
від 23.07.2024 по справі 490/4913/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/4913/24

н\п 1-кс/490/2757/2024

23.07.2024

Центральний районний суд м. Миколаєва

Справа № 490/4913/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

23 липня 2024 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 ,погодженого прокурором,про наданнятимчасового доступудо речейі документіву кримінальномупровадженні за№12023150000000543 від 11.06.2024 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся з клопотанням до слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ),за адресою: АДРЕСА_1 , перелік яких зазначений в прохальній частині клопотання.

Вважають, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Крім того, вказані документи необхідні для призначення судово-медичної експертизи, з метою встановлення ступеню тяжкості, механізму утворення, локалізації, характеру всіх тілесних ушкоджень, що мались у ОСОБА_4 внаслідок вказаної ДТП.

А тому слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке просить задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, просив про розгляд клопотання за його відсутності.

Враховуючи закріпленийст.26КПК Українипринцип диспозитивності,згідно якогосторони кримінальногопровадження євільними увикористанні свої прав у межах та у спосіб, передбачений цим Кодексом, вважає за можливе розглянути подане клопотання у її відсутність та на підставі наявних матеріалів.

Зважаючи на вимоги ч.2 ст.163КПК України вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представників осіб, у володінні яких знаходяться документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість отримання інформації яку просить слідчий.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, слідчий суддя встановив наступне.

В провадженнівідділу розслідуваннязлочинів усфері транспортуСУ ГУНП вМиколаївській областіперебуває кримінальнепровадження №12023150000000543 від 11.06.2024 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Згідно матеріалів досудового розслідування, 10.06.2024, близько 15:35 год. водій ОСОБА_5 , керуючи автомобілем «Opel Astra 1.7TD», реєстраційний номер НОМЕР_2 , рухаючись по а/д Н-24 «Благовіщенське - Миколаїв», в районі 59 км зі сторони м. Первомайська, Миколаївська область в напрямку м. Київ, не впорався з керуванням та здійснив виїзд на зустрічну смугу для руху, де в той час, зі сторони м. Київ в напрямку м. Первомайськ Миколаївської області, рухався вантажний фургон «Ford Transit», реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внаслідок чого відбулося зіткнення транспортних засобів. В результаті, дорожньо-транспортної пригоди, водій ОСОБА_5 від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди, а водія автомобіля «Ford Transit», реєстраційний номер НОМЕР_3 ОСОБА_4 з пасажирами вказаного транспортного засобу, а саме: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 доставлені в лікарню м. Первомайська, Миколаївської області.

Відповідно до виписки з медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_4 , за №2904/258, встановлено, що в період з 10.06.2024 по 02.07.2024 останній перебував на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні №2 (травматологія) КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з наступним діагнозом: відкритий уламковий перелом с/3 обох кісток правого передпліччя, MOC LCP пластинами.

У зв`язку з тим, що, відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України, історія хвороби ОСОБА_4 , за №2904/258, а також рентгенівські знімки, комп`ютерні томограми ОСОБА_4 , можуть бути в зазначеному кримінальному провадженні речовими доказами, оскільки мають в собі відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 (травматологія) КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

Крім того, вказані документи є необхідними для призначення судово-медичної експертизи, з метою встановлення ступеню тяжкості, механізму утворення, локалізації, характеру всіх тілесних ушкоджень, що мались у ОСОБА_4 внаслідок вказаної ДТП.

Відповідно до частини 1статті 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.5 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Частиною 6 ст.163КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно ч.7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи на вищевказані обставини, те, що документи, дозвіл на тимчасовий доступ до яких просять надати мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, а також відомості, що містяться в цих документах можуть бути використані як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів і інформації неможливо, приходжу до висновку, що клопотання обґрунтоване та його слід задовольнити, надавши тимчасовий доступ до вказаних у клопотанні речей та документів.

Керуючись вимогами статей 131, 159, 160, 163, 164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ),за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , за №2904/258, а також рентгенівські знімки, комп`ютерні томограми ОСОБА_4 , з можливістю отримання завірених копій.

Виконання ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва доручити старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ НПв Миколаївськійобласті ОСОБА_9 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_10 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ НП в Миколаївській області ОСОБА_11 , начальнику СВ Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділу Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області старшому ОСОБА_12 , слідчому слідчого відділу Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_13 .

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч. 1 ст. 166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення23.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120555115
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —490/4913/24

Ухвала від 23.07.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лященко В. Л.

Ухвала від 23.07.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Лященко В. Л.

Ухвала від 13.06.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Демінська О. І.

Ухвала від 13.06.2024

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Демінська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні