Ухвала
від 25.07.2024 по справі 396/738/24
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 396/738/24

Провадження № 2/396/373/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

25.07.2024 року м. Новоукраїнка

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Русіної А.А.,

за участю секретарясудового засідання Оладенко М.С.,

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Ковальчук А.С.

вудповідача ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Новоукраїнка в порядку загального позовного провадження цивільну справу № 396/569/24 за позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Ковальчук Анна Сергіївна до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою судді від 08.05.2024 року відкрито провадження в порядку загального позовного провадження та справу призначено до розгляду в підготовчому засіданні.

17.06.2024 року від Служби у справах дітей Новоукраїнської міської ради надійшов висновок про доцільність позбавлення батьківських прав.

26.06.2024 року представник позивача адвокат Ковальчук А.С. подала до суду клопотання про виклик свідків.

25.07.2024 року від представника позивача надійшло клопотання про приєднання до матеріалів справи письмових доказів.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_3 в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі. Клопотання подані представником про виклик свідків та долучення до матералів справи доказів підтримали та просили їх задовольнити. Вважали за можливе закінчити підготовчи дії та призначити справу до сукдового розгляду.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні щодо задоволення позовних вимог заперечувала, подала до суду довідку за 2020 рік з дошкільного навчального закладу за 2019 рік, яку просила долучити до матеріалів справи. Щодо призначення справи до судового розгляду не заперечувала.

Представник третьої особи в підготовче судове засідання не з`явився, 25.07.2024 року подано до суду заяву про розгляд справи без участі представника служби. Позицію щодо позовних вимог не висловили, просили віднести на розсуд суду.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На виконання вимог ч.2 ст.197ЦПКУкраїни судом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

Згідно статті 91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його і`мя, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представника позивача про виклик свідків є обґрунтованими з огляду на ті обставини, що особам відомі обставини, що входять до складу підстави заявлених вимог, їх показання можуть мати значення для вирішення справи, тому клопотання про виклик свідків підглядає задоволенню.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст.199ЦПКУкраїни судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотання не заявляли.

За умовами ч.2 ст.200ЦПКУкраїни суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197-198, 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав, долучити до матеріалів справи подані сторонами документи та призначитисправу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 02.10.2024 року об 14:10 год. в приміщенні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 34, зал № 2.

Клопотання представника позивача про виклик свідків задовольнити.

В судове засідання викликати свідків:

- ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 );

- ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 );

- ОСОБА_6 ( АДРЕСА_3 );

Обов`язок щодо забезпечення явки свідків в судове засідання покласти на сторону, яка заявляла клопотання про їх допит.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, у відповідності до ст..ст. 384,385 Кримінального кодексу України.,

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, допит свідків, дослідження та огляд письмових доказів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному ВЕБ-сайті: https://court.gov.ua/sud1116/.

Копію ухвали направити учасникам процесу.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:А. А. Русіна

СудНовоукраїнський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення25.07.2024
Оприлюднено26.07.2024
Номер документу120592674
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —396/738/24

Ухвала від 25.07.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні