Ухвала
від 23.07.2024 по справі 42/156б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

23.07.2024 Справа № 42/156б

за заявою кредитора (заявника): Товариства з обмеженою відповідальністю «ДОНБАСНАФТОРЕСУРС», смт.Очеретино

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК», м.Ясинувата

про визнання банкрутом, -

ліквідатор: арбітражний керуючий Погребняк О.С., -

суддя Величко Н.В.

при секретарі Кравець А.Є., -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Донецької області на стадії ліквідаційної процедури знаходиться справа № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК», ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Погребняк Олександра Сергійовича.

Строк ліквідаційної процедури продовжувався, склад суду змінювався.

Ухвалою від 06.02.2024 витребувано від ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» арбітражного керуючого Погребняк О.С. відомості щодо проведення ліквідаційної процедури у справі №42/156б (звіт про свою діяльність під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника та відповідні підтверджуючі документи, актуальний реєстр вимог кредиторів), встановлено строк на подачу витребуваних документів до 05.03.2024 включно.

Ліквідатором банкрута вимоги суду не виконані, про причини та/або намір вчинити відповідні дії суд не повідомлено.

Ухвалою суду від 20.06.2024 повторно витребувано від арбітражного керуючого Погребняк О.С. відомості щодо проведення ліквідаційної процедури у справі № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» звіт про свою діяльність за весь час виконання повноважень ліквідатора банкрута та відповідні підтверджуючі документи, у тому числі: матеріали щодо проведення інвентаризації майна банкрута; про використання коштів боржника; всі протоколи засідання комітету кредиторів та прийнятих на засіданні рішень; актуальний реєстр вимог кредиторів. Зобов`язано ліквідатора організувати та провести збори кредиторів (комітету кредиторів) щодо наступних питань: звіт ліквідатора про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів; про порядок, спосіб та джерела оплати послуг арбітражного керуючого за виконання послуг ліквідатора; пропозиції щодо можливості та доцільності здійснення подальшої судової процедури ліквідації у справі № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК»; надати суду прийняті рішення за результатом зборів кредиторів (комітету кредиторів). Встановлено строк на подачу витребуваних документів та пояснень до 17.07.2024 включно. Призначено розгляд справи на 23.07.2024.

Станом на 23.07.2024 ліквідатором банкрута вимоги ухвали суду від 20.06.2024 не виконані, необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури (звіт про свою діяльність під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію) до господарського суду не надано.

Ліквідаційна процедура Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» не завершена.

У судове засідання кредитори та ліквідатор банкрута не з`явились, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції не клопотали, про розгляд справи у відсутність їх представників не заявляли.

У відповідності до ст. 10 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий є суб`єктом незалежної професійної діяльності. Арбітражний керуючий з моменту постановлення ухвали (постанови) про призначення його керуючим санацією або ліквідатором до моменту припинення здійснення ним повноважень прирівнюється до службової особи підприємства-боржника. Право на здійснення діяльності арбітражного керуючого надається особі, яка отримала відповідне свідоцтво у порядку, встановленому цим Кодексом, та внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Кодекс України з процедур банкрутства передбачає певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури та перелік додатків, які додаються до звіту ліквідатора і є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти заходів спрямованих на виявлення активів боржника, при цьому ні у кого не повинен виникати обґрунтований сумнів, щодо їх належного здійснення. Аналогічний принцип передбачався Законом про банкрутство, чинним на момент введення ліквідаційної процедури щодо боржника у цій справі.

Ліквідаційна процедура у справах про банкрутство юридичних осіб має строковий характер, цей строк не може перевищувати 12 місяців (ч.1 ст. 58 КУзПБ).

Як відомо, ліквідаційна процедура у цій справі триває більше 13 років (з 31.03.2011 і по теперішній час).

Призначено ліквідатором по справі № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» арбітражного керуючого Погребняка Олександра Сергійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1350, видане 23.04.2013р. на підставі наказу Міністерства юстиції України від 03.07.2013р. №1318/5; ідентифікаційний номер 3092000392; адреса: 83049, м. Донецьк, вул.Є.Жукова,56) відповідно до ухвали господарського суду від 20.11.2013.

Проте, у даній справі ліквідатором станом на 23.07.2024 не надавався звіт про завершення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс, рівно як не надавались інші відомості щодо проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю ІСТОК, про причини та/або намір вчинити відповідні дії суд не повідомлено.

За правилами ч. 4 ст. 28 КУзПБ арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень ліквідатора за власною ініціативою у разі, зокрема, невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого; припинення діяльності арбітражного керуючого тощо. За наявності підстав для відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень або за клопотанням комітету кредиторів господарський суд протягом 14 днів постановляє ухвалу про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень.

Єдиний реєстр арбітражних керуючих України формується та ведеться державним органом з питань банкрутства.

Порядком формування і ведення Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, затвердженого наказом від 19.09.2019 № 2969/5 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.09.2019 за № 1049/34020 (з подальшими змінами), встановлено, що Єдиний реєстр формується і ведеться Міністерством юстиції України у складі автоматизованої системи "Банкрутство та неплатоспроможність". Реєстраторами Єдиного реєстру (далі - реєстратор) є арбітражні керуючі, працівники структурного підрозділу Міністерства юстиції України, відповідального за реалізацію повноваження державного органу з питань банкрутства щодо формування Єдиного реєстру (далі - структурний підрозділ Мін`юсту), та працівники структурних підрозділів міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України, що забезпечують реалізацію повноважень у сфері банкрутства (далі - територіальні структурні підрозділи), які отримали право доступу до Єдиного реєстру. Доступ до інформації з Єдиного реєстру арбітражних керуючих України є безоплатним, здійснюється цілодобово і без обмежень на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України із забезпеченням можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування інформації.

Водночас, відповідно до листа Мін`юсту № 38570/44897-26-22/19.1.3 від 24.05.2022, з метою захисту та збереження інформації, що міститься в Єдиному реєстрі, на час дії воєнного стану обмежено відкритий доступ до відомостей з цього реєстру.

З метою вирішення питання про подальший рух справи № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» суд вважає за необхідне витребувати у структурного підрозділу міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, відповідального за реалізацію повноваження державного органу з питань банкрутства щодо формування Єдиного реєстру, інформацію про чинність свідоцтва №1350 від 23.04.2013р. про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого Погребняка Олександра Сергійовича, актуальні відомості про його місцезнаходження та зв`язок з ним.

Керуючись ст.ст. 2, 12, 81, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Витребувати у Східного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції інформацію про чинність свідоцтва №1350 від 23.04.2013р. про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого Погребняка Олександра Сергійовича, актуальну інформацію про місцезнаходження його контори (офісу) та засобів зв`язку з таким арбітражним керуючим (поштова адреса, контактний телефон, адреса електронної пошти).

Встановити десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали на подачу суду витребуваної інформації.

2. Відкласти розгляд справи № 42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК» на 26.08.2024 року о 11:00 год. (приміщення суду, зал № 318)

3. Зобов`язати кредиторів (комітет кредиторів) у строк до 22.08.2024:

- вирішити питання щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі, відповідне клопотання із заявою арбітражного керуючого про згоду на участь у справі надати суду;

- повідомити суд про порядок, спосіб та джерела оплати послуг арбітражного керуючого за виконання послуг ліквідатора у справі №42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК»;

- надати господарському суду свої пропозиції щодо можливості та доцільності здійснення подальшої судової процедури ліквідації у справі №42/156б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІСТОК».

4. Повідомити, що участь у судовому засіданні можлива для учасників справи виключно в режимі відеоконференції та відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення судового засідання у приміщенні Господарського суду Донецької області.

5. Роз`яснити сторонам їх право подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України.

6. Звернути увагу, що приписами частини п`ятої та шостої статті 42 ГПК України встановлено, що документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (далі - ЄСІТС), за винятком випадків, передбачених цим Кодексом; процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням ЄСІТС в порядку, визначеному Положенням про ЄСІТС та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Абзацом першим та другим частини шостої статті 6 ГПК України унормовано, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Реєстрація в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.

7. Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua

8. Ухвала набирає законної сили з дня її підписання 24.07.2024 і оскарженню не підлягає.

9. З метою процесуальної економії дану ухвалу надіслати Східному міжрегіональному управлінню Міністерства Юстиції електронною поштою.

Ухвалу надіслати ліквідатору та кредиторам рекомендованою поштою. Додатково оприлюднити для учасників справи відповідне оголошення на офіційній сторінці Господарського суду Донецької області веб-порталу «Судова влада України».

Суддя Н.В. Величко

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення23.07.2024
Оприлюднено29.07.2024
Номер документу120598747
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/156б

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 27.08.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 20.06.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 17.11.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні