Ухвала
від 02.08.2024 по справі 260/4762/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДД

У Х В А Л А

про перехід до загального позовного провадження

02 серпня 2024 рокум. Ужгород№ 260/4762/24

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З.Б., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЄВРОХАУС" (вул. Дулішковича, буд.29,м. Мукачево,Мукачівський р-н, Закарпатська обл.,89600) до Закарпатської митниці (вул. Собранецька, буд. 20,м. Ужгород, Закарпатська обл., Ужгородський р-н,88000), про визнання протиправним та скасування рішення

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТОЄВРОХАУС" звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закарпатської митниці про визнання протиправним та скасування рішення.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 23 липня 2024 року відкрито спрощене позовне провадження в справі та зобов`язано відповідача надати суду в термін 7 днів: копію оскаржуваного рішення та всі документи, на підставі яких воно винесено та на які посилається у ньому сам відповідач. ( у форматі шрифту 12-14)

01 серпня 2024 року від Закарпатської митниці надійшов відзив на позов з додатками.

Також 01 серпня 2024 року від Закарпатської митниці надійшло клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Яке обґрунтоване тим що позивач позовну заяву в даній справі подає третій раз (справи №260/3817/24, №260/4398/24), що вказує на можливе маніпулювання автоматичним розподілом справ), невідповідністю доводів позовної заяви фактичним обставинам справи, а також складністю справи, суперечливістю документів, поданих до митного контролю, значним обсягом документів, що підлягають дослідженню, необхідністю врахування значної кількості правових позицій Верховного Суду, необхідністю безпосереднього надання пояснень представників сторін в судовому засіданні, та необхідністю повного і всебічного з`ясування обставин справи.

Відтак, в ході дослідження матеріалів позовної заяви , з огляду на предмет спору суд з метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі, з врахуванням права осіб на ознайомлення із заявами по суті та надання а них своїх пояснень, що може вплинути на предмет та підстави позову, суд дійшов висновку про необхідність розгляду даної адміністративної справи у порядку загального позовного провадження для того, щоб під час підготовчого провадження всі необхідні дії для вирішення справи в судовому засідання по суті спору з викликом учасників справи.

Відповідно до частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. У відповідності до ч. 6 ст. 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Керуючись ст.ст.180, 248 КАСУ, суд ,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Закарпатської митниці - задовольнити.

2.Перейти від спрощеного провадження до загального провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЄВРОХАУС" (вул. Дулішковича, буд.29,м. Мукачево,Мукачівський р-н, Закарпатська обл.,89600) до Закарпатської митниці (вул. Собранецька, буд. 20,м. Ужгород, Закарпатська обл., Ужгородський р-н,88000), про визнання протиправним та скасування рішення.

3. Підготовче судове засідання призначити на 26 вересня 2024 року на 13-30 годин. (з врахуванням відпустки судді) , яке відбудеться в приміщенні Закарпатського окружного адмінсуду за адресою м. Ужгород, пл. Б.Хмельницького , 21.

З інформацією по справ сторони можуть ознайомитися на офіційному сайті ЗОАС.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.Б.Плеханова

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2024
Оприлюднено05.08.2024
Номер документу120780351
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо митної справи (крім охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту, у тому числі щодо визначення митної вартості товару

Судовий реєстр по справі —260/4762/24

Ухвала від 02.08.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 23.07.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні