Постанова
від 13.10.2010 по справі 2а-3728/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-3728/10/1770

13 жовтня 2010 року 14 год. 30 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Зозулі Д. П . за участю секретаря судовог о засідання Сторожука І.В. та с торін і інших осіб, які беруть участь у справі:

прокурор: Данилюк Тетяна Ми колаївна,

позивача: представник Ар темяк Світлана Володимирівн а,

відповідача: представник н е з'явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Заступника прокурора м. Рі вне в інтересах держави, упов новаженим органом якої висту пає Рівненське територіальн е управління Державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку

до відкритого акціонерного т овариства "Рівнехміль"

про стягнення заборгова ності,

ВСТАНОВИВ :

Заступник прокурора м.Рівне в інтересах держави, у повноваженим органом якої ви ступає Рівненське територіа льне управління Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку звернувся до Рі вненського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до відкритог о акціонерного товариства "Р івнехміль", в якому просить ст ягнути штраф в розмірі 1700 грн., оскільки штрафи, накладені Д ержавною комісією та не оска ржені, стягуються у судовому порядку.

Позов мотивовано наступн им.

Постановою про накладення санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів № 169-РІ в ід 29.12.2009 року Державною комісіє ю з цінних паперів та фондово го ринку було накладено на ві дрите акціонерне товариство "Рівнехміль" штраф в розмірі 1 700,00 грн. Штрафи, накладені Держ авною комісією з цінних папе рів та фондового ринку, відпо відно до ч. 3 статті 11 Закону Укр аїни "Про державне регулюван ня ринку цінних паперів в Укр аїні", стягуються у судовому п орядку.

Позивач вважає, що штраф у с умі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. підлягає стягненню та перер ахуванню до Державного бюдже ту України.

По суті справи прокурор у судовому засіданні надав поя снення, які повністю співпад ають із позицією, яка викладе на у позовній заяві. Позов під тримав.

Представник позивача у суд овому засіданні також надав пояснення, які повністю спів падають із позицією, яка викл адена у позовній заяві. Позов підтримав.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся, про день, час, місце судов ого засідання судом повідомл явся належним чином. Про прич ини неявки суд не повідомив. С удом не визнавалася обов'язк овою участь відповідача в су довому засіданні. За таких об ставин, суд вважає за можливе розглянути справу без участ і відповідача на підставі на явних у справі доказів.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні поясненн я прокурора, представника по зивача, дослідивши подані пи сьмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанн ям, що ґрунтуються на всебічн ому, повному і об' єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сук упності, суд дійшов висновку , що позов підлягає до задовол ення повністю.

Суд виходив з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 39, ст. 40 З акону України «Про цінні пап ери та фондовий ринок», п. 1 гла ви 1 розділу V та вимог розділу VІІІ «Положення про розкритт я інформації емітентами цінн их паперів», затвердженого р ішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року № 1591 ем ітенти, які здійснили відкри те (публічне) розміщення цінн их паперів, зобов'язані своєч асно та в повному обсязі розк ривати інформацію про фінанс ово-господарський стан і рез ультати діяльності емітента у строки, встановлені законо давством та зобов'язані розк ривати регулярну річну інфор мацію у повному обсязі.

У ході перевірки Рівненськ им територіальним управлінн ям Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку було встановлено, що відкрит им акціонерним товариством " Рівнехміль" не було подано рі чну інформацію емітента за 2008 рік.

Відповідно до ст. 11 Закону У країни "Про державне регулюв ання ринку цінних паперів в У країні", Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку має право застосовувати до юридичних осіб фінансові санкції за порушення законод авства на ринку цінних папер ів.

Постановою про порушення с прави про правопорушення на ринку цінних паперів від 11.12.2009 р оку уповноваженою особою поз ивача було порушено справу п ро правопорушення на ринку ц інних паперів у відношенні д о відкритого акціонерного то вариства "Рівнехміль" (а.с.4), яка була надіслана відповідачу відповідно до копії реєстру вихідної кореспонденції № 64 в ід 11.12.2009 року (а.с.5).

Уповноваженою особою комі сії щодо відкритого акціонер ного товариства "Рівнехміль" було складено акт про правоп орушення на ринку цінних пап ерів за № 151-РІ від 18.12.2009 року (а.с.6).

Згідно постанови про розгл яд справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 18 .12. 2009 року розгляд справи було п ризначено на 29.12.2009 року на 09:10 год . (а.с.7). Про дату та час розгляду справи відповідач повідомля вся шляхом направлення йому вищезазначеної постанови. На правлення підтверджено копі єю реєстру вихідної кореспон денції № 66 від 18.12.2009 року (а.с.8).

Постановою про накладення санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів № 169-РІ в ід 29.12.2009 року (а.с.9) позивачем нак ладено на відповідача штраф в розмірі 1700,00 грн. На розгляд сп рави представник відповідач а не з' явився, постанова № 169-Р І була направлена відповідач у згідно копії реєстру вихід ної кореспонденції № 67 від 31.12. 20 09 року (а.с.10).

На момент подання адмініст ративного позову, акт про пор ушення на ринку цінних папер ів та постанова про накладен ня санкції за правопорушення на ринку цінних паперів відп овідачем в судовому порядку не оскаржувалися, штраф не сп лачено.

Відповідно до ч. 3 статті 11 За кону України "Про державне ре гулювання ринку цінних папер ів в Україні", штрафи, накладен і Державною комісією з цінни х паперів та фондового ринку , стягуються у судовому поряд ку.

При таких обставина х адміністративний позов під лягає до задоволення повніст ю.

В силу ч.4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійснені позивачем, з від повідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Рівнехм іль" (35350, вул.Хмільна, 26, смт.Кваси лів, Рівненський район, Рівне нська область, код ЄДРПОУ - 00858728) штраф за правопорушення на р инку цінних паперів в сумі 1700 (о дна тисяча сімсот) грн, який пе рерахувати до Державного бюд жету України.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 цього Кодексу , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Зозуля Д. П.

Постанова складена в по вному обсязі 14.10.10р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2010
Оприлюднено09.11.2010
Номер документу12078354
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3728/10/1770

Ухвала від 28.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 13.10.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Ухвала від 29.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 28.07.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 13.10.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні