Ухвала
від 05.08.2024 по справі 146/530/24
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.08.2024

Справа №146/530/24

Провадження по справі №1-кп/150/27/24

УХВАЛА

05 серпня 2024 року с. Мазурівка

Суддя Чернівецького районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання сторони захисту про участь в судовому засіданні за допомогою власних технічних засобів у режимі відеоконференції по кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №42022022310000002 від 11.01.2022 відносно

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , громадянина України, раніше не судимого

за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні суду перебувають матеріали кримінального провадження відносно ОСОБА_2 за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, підготовче судове засідання у якому призначено на 14 год. 00 хв. 07.08.2024 в приміщенні Чернівецького районного суду Вінницької області.

На електронну адресу суду надійшло клопотання захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів, за допомогою програмного забезпечення ВКЗ.

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Статтею 2 КПК України встановлено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Частиною 1 статті 336 КПК України встановлено, що судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Так, відповідно до підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі.

За наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Відповідно до ч.9 ст.336 КПК України дистанційне судове провадження може здійснюватися в судах першої, апеляційної, касаційної інстанцій, Верховному Суді України при здійсненні судового провадження щодо будь-яких питань, розгляд яких віднесено до компетенції суду.

Частиною 2 статті 336 КПК України встановлено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження з власної ініціативи або за клопотанням сторони, інших учасників кримінального провадження. У випадку, якщо сторона чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише мотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення.

Відповідно до ч.1, 2, 6 ст.22 КПК України кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації інших процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Зважаючи на наявність в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час), а також на технічну можливість обвинуваченого та сторони захисту проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, суд, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 , який зареєстрований у системі ВКЗ за наступними реквізитами: профіль користувача - ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі ст., ст.59, 63, 129-1 Конституції України, керуючись ст., ст.336, 369, 372 КПК України, суддя -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 задоволити.

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №42022022310000002 від 11.01.2022 відносно ОСОБА_2 за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, призначене на 14 год. 00 хв. 07.08.2024, здійснювати у дистанційному режимі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою системи ВКЗ (vkz.court.gov.ua) за участю захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 , який зареєстрований у системі ВКЗ за наступними реквізитами: профіль користувача - ІНФОРМАЦІЯ_2

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку за допомогою системи ВКЗ (vkz.court.gov.ua).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному вебпорталі судової влади України за адресою АДРЕСА_2 та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали скерувати на електронну адресу захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч.5 ст.532 КПК України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту їх оголошення.

Відповідно до ч.2 ст.21 КПК України ухвала суду, що набрала законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Відповідно до ст.129-1 Конституції України судове рішення є обов`язковим до виконання.

Відповідно до ст.13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» невиконання судових рішень має наслідком юридичну відповідальність, установлену законом.

СУДДЯ: ОСОБА_1

СудЧернівецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення05.08.2024
Оприлюднено06.08.2024
Номер документу120795947
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —146/530/24

Ухвала від 05.09.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 05.09.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 28.08.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 07.08.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 05.08.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 02.08.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 03.07.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 03.07.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 20.06.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні