Ухвала
від 31.07.2024 по справі 904/1902/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

31.07.2024 м. ДніпроСправа № 904/1902/24

За позовом Дніпровської міської ради, м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ланкун", м. Дніпро

За участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача, Комунального підприємства "Парк культури та відпочинку Придніпровський" Дніпровської міської ради слід залучити до участі у справі в якості, м. Дніпро

про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та припинення права володіння на самочинно побудовані об`єкти

Суддя Ніколенко М.О.

Представники:

Від позивача: Романчук М.М. (в залі суду) - самопредставництво

Від відповідача: Аббасов Г.М. (в залі суду) - самопредставництво

Від відповідача: Литвин Р.О. (в залі суду) - ордер серія АЕ № 1292038 від 05.06.2018

Від третьої особи: Прохоров С.С. (в залі суду) - самопоредставництво, посвідчення №045 від 25.11.2022

СУТЬ СПОРУ:

Дніпровська міська рада звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ланкун" про:

- усунення перешкод Дніпровській міській раді у користуванні земельною ділянкою, шляхом знесення самочинно побудованих об`єктів: літ. Б- навіс (тимч); літ. В - альтанка (тимч); літ. Г - альтанка (тимч); літ. Д - альтанка (тимч); літ. Е - альтанка (тимч); літ. Ж - альтанка (тимч); літ. З - альтанка (тимч); літ. И - кухня (тимч); літ. К - кухня (тимч); літ. Л - альтанка (тимч); літ. М - навіс (тимч); літ. Н - навіс (тимч); літ. О - навіс (тимч); №1 -10 - споруди; І - змощення, прибудову до першого поверху, яка складається з двох приміщень загальною площею 36,74 кв.м. та надбудовану терасу площею 195,1 кв.м., що розташовано за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А в місті Дніпрі за рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Ланкун»;

- припинення права володіння Товариства з обмеженою відповідальністю «Ланкун» код ЄДРПОУ: 39085453 на самочинно побудовані об`єкти: літ. Б-навіс (тимч); літ. В - альтанка (тимч); літ. Г - альтанка (тимч); літ. Д - альтанка (тимч); літ. Е - альтанка (тимч); літ. Ж - альтанка (тимч); літ. З - альтанка (тимч); літ. И - кухня (тимч); літ. К - кухня (тимч); літ. Л - альтанка (тимч); літ. М - навіс (тимч); літ. Н - навіс (тимч); літ. О - навіс (тимч); №1-10 - споруди; І - змощення, прибудову до першого поверху, яка складається з двох приміщень загальною площею 36,74 кв.м. та надбудовану терасу площею 195,1 кв.м., що розташовано за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А в місті Дніпрі.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідачем за відсутності правових підстав забудовано земельну ділянку комунальної власності територіальної громади м. Дніпра, що розташована за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А.

Ухвалою суду від 02.05.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито загальне провадження у справі. Призначено підготовче засідання на 04.06.2024.

Також ухвалою суду від 02.05.2024 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача Комунальне підприємство "Парк культури та відпочинку Придніпровський" Дніпровської міської ради.

Ухвалою суду від 02.05.2024 вжито заходів забезпечення позову шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю "Ланкун" та будь-яким іншим особам, у тому числі суб`єктам державної реєстрації прав (державним реєстраторам, приватним та державним нотаріусам) вчиняти будь-які дії, пов`язані з державною реєстрацією речових прав щодо об`єкту нерухомого майна: Павільйону «Вітерець» літ. А-1, загальною площею: 114,6 кв.м.; літ. Б -навіс (тимч); літ. В - альтанка (тимч); літ. Г - альтанка (тимч); літ. Д - альтанка (тимч); літ. Е - альтанка (тимч); літ. Ж альтанка (тимч); літ. З альтанка (тимч); літ. И кухня (тимч); літ. К - кухня (тимч); літ. Л - альтанка (тимч); літ. М - навіс (тимч); літ. Н - навіс (тимч); літ. О - навіс (тимч); №1-10 - споруди; І - змощення, прибудови до першого поверху, яка складається з двох приміщень загальною площею 36,74 кв.м. та надбудовану терасу площею 195,1 кв.м., що розташований за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А у місті Дніпрі, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 96639512101.

Судове засідання, призначене на 04.06.2024, не відбулось у зв`язку перебуванням судді Ніколенка М.О. у відпустці.

Ухвалою суду від 03.06.2024 призначено підготовче засідання на 20.06.2024.

Ухвалою суду від 20.06.2024 відкладено підготовче засідання на 09.07.2024.

Ухвалою суду від 24.06.2024 задоволено клопотання відповідача та поновлено ТОВ "Ланкун" строк для подання відзиву.

Позивач за первісним позовом, 08.07.2024 надав до суду заяву про зміну предмету спору. Наразі позивач за первісним позовом просить суд:

- усунути перешкоди Дніпровській міській раді у користуванні земельною ділянкою, шляхом знесення самочинно побудованих об`єктів: літ. Б- навіс (тимч); літ. В - альтанка (тимч); літ. Г - альтанка (тимч); літ. Д - альтанка (тимч); літ. Е - альтанка (тимч); літ. Ж - альтанка (тимч); літ. З - альтанка (тимч); літ. И - кухня (тимч); літ. К - кухня (тимч); літ. Л - альтанка (тимч); літ. М - навіс (тимч); літ. Н - навіс (тимч); літ. О - навіс (тимч); №1 -10 - споруди; І - змощення, прибудову до першого поверху та надбудовану терасу площею 195,1 кв.м., що розташовано за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А в місті Дніпрі за рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Ланкун», привівши Павільйон «Вітерець» літ. А-1, загальною площею: 114,6 кв.м. (РНОНМ 96639512101) у відповідність до технічного паспорту, виготовленого станом на 02.06.2006;

- припинити право володіння Товариства з обмеженою відповідальністю «Ланкун» код ЄДРПОУ: 39085453 на самочинно побудовані об`єкти: літ. Б-навіс (тимч); літ. В - альтанка (тимч); літ. Г - альтанка (тимч); літ. Д - альтанка (тимч); літ. Е - альтанка (тимч); літ. Ж - альтанка (тимч); літ. З - альтанка (тимч); літ. И - кухня (тимч); літ. К - кухня (тимч); літ. Л - альтанка (тимч); літ. М - навіс (тимч); літ. Н - навіс (тимч); літ. О - навіс (тимч); №1-10 - споруди; І - змощення, прибудову до першого поверху, яка не відповідає технічному паспорту, виготовленому станом на 02.06.2006, та надбудовану терасу площею 195,1 кв.м., що розташовані за адресою: вулиця Самійла Зборовського, 6А в місті Дніпрі (РНОНМ 96639512101).

Подана заява відповідає вимогам чинного законодавства України. За таких обставин, суд прийняв до розгляду заяву про зміну предмету спору.

Протокольною ухвалою від 09.07.2024 судом відмовлено в задоволенні клопотання позивача про об`єднання справи в одне провадження.

В підготовчому засідання від 09.07.2024 було оголошено перерву до 31.07.2024.

Ухвалою суду від 09.07.2024 продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів.

У судове засідання представники учасників справи з`явились, надали пояснення у справі, відповіли на поставлені питання.

Відповідач до початку судового засідання надав до суду клопотання про витребування від Дніпровської міської ради доказів щодо встановлення та затвердження розмірів (ширини) прибережної захисної смуги р. Дніпро (Дніпровське водосховище) по вул. Самійла Зборовського (до перейменування - вул. Станіславського), в районі розташування Комунального підприємства «Парк культури та відпочинку Придніпровський» Дніпровської міської ради, на території Самарського району, м. Дніпро, Дніпропетровської області.

Частиною 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З метою повного, об`єктивного та неупередженого встановлення обставин справи, клопотання відповідача слід задовольнити. Витребувати від Дніпровської міської ради докази щодо встановлення та затвердження розмірів (ширини) прибережної захисної смуги р. Дніпро (Дніпровське водосховище) по вул. Самійла Зборовського (до перейменування - вул. Станіславського), в районі розташування Комунального підприємства «Парк культури та відпочинку Придніпровський» Дніпровської міської ради, на території Самарського району, м. Дніпро, Дніпропетровської області.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у випадку необхідності витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

За таких обставин, підготовче засідання у справі слід відкласти.

Керуючись ст. ст. 81, 121, 182, 183, 202, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Задовольнити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Ланкун" про витребування додаткових доказів.

2.Витребувати від Дніпровської міської ради докази щодо встановлення та затвердження розмірів (ширини) прибережної захисної смуги р. Дніпро (Дніпровське водосховище) по вул. Самійла Зборовського (до перейменування - вул. Станіславського), в районі розташування Комунального підприємства «Парк культури та відпочинку Придніпровський» Дніпровської міської ради, на території Самарського району, м. Дніпро, Дніпропетровської області.

3.Відкласти підготовче засідання на 09.09.2024 о 14:30 год.

4.Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 1-301 (корпус № 1) за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

5.Учасникам справи виконати вимоги попередньої ухвали суду.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили 31.07.2024 та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складений та підписаний 05.08.2024.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя М.О. Ніколенко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.07.2024
Оприлюднено06.08.2024
Номер документу120797898
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —904/1902/24

Ухвала від 31.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ніколенко Михайло Олександрович

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ніколенко Михайло Олександрович

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ніколенко Михайло Олександрович

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ніколенко Михайло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні