Ухвала
від 22.07.2024 по справі 173/759/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/759/24

Провадження №2/173/503/2024

У Х В А Л А

іменем України

22 липня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого судді Петрюк Т.М.

При секретареві Салтиковій С.І.

За участю : представника позивача адвоката Скоробогатової Д.В.

Представника відповідача - Гриценока Д.І

Розглянувшиу відкритомупідготовчому судовомузасіданні вм.Верхньодніпровську клопотання адвоката Скоробогатової ДариниВолодимирівни,представника позивача, ОСОБА_1 , представник позивача, адвокат Скоробогатова Дарина Володимирівна, про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковськомурайоні Дніпропетровської області Південногоміжрегіонального управління юстиції (м.Одеса),третя особа, щоне заявляєсамостійних вимогщодо предмету спору: товариство зобмеженою ввідповідальністю «Тендер Хаб» провизнання протиправними дій Новомосковського відділудержавної виконавчої служби у Новомосковськомурайоні Дніпропетровської області Південногоміжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), щододискваліфікації ОСОБА_1 якучасника електронного аукціону щодопродажу земельноїділянки таформування протоколу про результати земельних торгівв частині визначення того,що земельніторги не відбулися,-

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: товариство з обмеженою в відповідальністю «Тендер Хаб» про визнання протиправними дій Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), щодо дискваліфікації ОСОБА_1 як учасника електронного аукціону щодо продажу земельної ділянки та формування протоколу про результати земельних торгів в частині визначення того, що земельні торги не відбулися

Представником позивача заявленеклопотання витребування доказів, а саме:витребувати уНовомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровськоїобласті Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса)інформацію про ОСОБА_2 танадати доказискасування електронного аукціону LAE001-UA-20231220-04002 щодопродажу земельної ділянки кадастровийномер 1221081800:01:017:0016 самез 15.02.2024року з підставзакінчення виконавчогопровадження на підставіп.9 ч.1ст.39ЗУ «Про виконавчепровадження» у зв`язку із фактичним виконанням в повномуобсязі згідно звиконавчим документом.Заявник обґрунтовує данеклопотання тим, що дані проборжника необхіднідля залучення йогодо участі врозгляді справи, оскільки ухвалене усправі рішення буде впливати на його права,законні інтереси тастворюватиме для ньогообов`язки. Крімтого матеріали справине містять доказів скасуванняелектронного аукціону з підстав закінчення виконавчого провадження на підставі п. 9 ч.1 ст. 39 ЗУ «Про виконавче провадження» у зв`язку із фактичним виконанням в повному обсязі згідно з виконавчим документом. Нею подавався запит до відповідача з метою отримання даного документу та інформації, але отримана відмова у їх наданні .

Представник відповідача , проти задоволення заявленого клопотання заперечував, посилаючись на те, що зазначені докази та інформація не є належними до предмету спору, оскільки позивач не є учасником зазначеного виконавчого провадження і ним не можуть розголошуватись дані про учасників виконавчого провадження.

Вислухавши думку учасників розгляду справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України - Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч.4 ст. 83 ЦПК України - Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповіднодо ч.1ст.84 ЦПКУкраїни - Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що спір між сторонами виник з приводу дискваліфікації позивача, як учасника LAE001-UA-20231220-04002, тому суд не вбачає підстав для витребування інформації щодо боржника за виконавчим провадженням в межах якого проводився електронний аукціон, оскільки позивач за справою не є учасником даного виконавчого провадження.

В свою чергу в межах розгляду справи суд зобов`язаний перевірити законність скасування електронного аукціону, свою дискваліфікацію в участі якого оскаржує позивач, оскільки дана інформація є суттєвою для повного, всебічного і об`єктивного вирішення спору, тому суд вважає що даний доказ є належним до предмету спору. Представником позивача вживались заходи щодо отримання вказаного доказу, але у його наданні було відмовлено.

На підставі чого суд приходить до висновку, що вимоги про витребування даного доказу підлягають задоволенню

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Скоробогатової Дарини Володимирівни, представника позивача, ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача, адвокат Скоробогатова Дарина Володимирівна , до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), третя особа. що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: товариство з обмеженою в відповідальністю «Тендер Хаб» про визнання протиправними дій Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса), щодо дискваліфікації ОСОБА_1 як учасника електронного аукціону щодо продажу земельної ділянки та формування протоколу про результати земельних торгів в частині визначення того, що земельні торги не відбулися - задовольнити частково.

Зобов`язати Новомосковський відділ державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) надати докази скасування електронного аукціону LAE- UA-20231220-04092 щодо продажу земельної ділянки кадастровий номер 1221081800:01:017:0016 з 15.02.2024 року з підстав закінчення виконавчого провадження на підставі п. 9 частини 1 ст. 39 ЗУ «Про виконавче провадження, у зв`язку з фактичним виконанням в повному обсязі рішення згідно із виконавчим документом.

Вказані докази надати протягом двох тижнів з часу отримання повного тексту ь ухвали.

В задоволенні решти вимог за клопотанням - відмовити.

Зобов`язати Новомосковський відділ державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) у випадку неможливості надати суду документи, зазначені в ухвалі, або неможливості надати їх у встановлений судом строк, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з моменту отримання копії ухвали.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає

Повний текст ухвали складений 27.07.2024 року

Суддя Петрюк Т.М

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.07.2024
Оприлюднено06.08.2024
Номер документу120799338
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —173/759/24

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні