Ухвала
від 05.08.2024 по справі 380/13268/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДУ Х В А Л А

про витребування доказів

05 серпня 2024 р. Справа № 380/13268/24 м. Львів, вул. Чоловського, буд. 2

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Лунь З.І. розглянув у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

В С Т А Н О В И В:

Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (місцезнаходження: 79000, м.Львів, пл.Маланюка, 6, код ЄДРПОУ 13817458) звернулося до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» (місцезнаходження: 79026, м. Львів, вул.Чмоли, буд.2, код ЄДРПОУ 44373141), в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 58464,50 грн. адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою від 21.06.2024 відкрито провадження у справі за даним позовом, розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників.

В свою чергу, з офіційного з`ясування обставин справи як принципу адміністративного судочинства, закріпленого приписами частини 4 статті 9 КАС України, висновується обов`язок суду встановити дійсні обставини справи при розгляді адміністративного позову безвідносно до позиції сторін.

Так, предметом розгляду у даній справі є правомірність стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» суми адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2023році у розмірі 58464,50 грн.

Враховуючи предмет спору, та з метою повного та всебічного з`ясування з урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про витребування у позивача (лист, тощо) Пенсійного фонду України про створення відповідачем робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу відповідача становила 8осіб; звіт Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» за формою 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) за 2023рік; інформацію про наявність вільних робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023рік; докази скерування центром зайнятості осіб з інвалідністю для працевлаштування до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» у спірний період; повідомлення Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» щодо працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023 рік.

Відповідно до п. 7 ч.2 ст. 180 КАС України, суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше. Суд сприяє в реалізації цього обов`язку і витребовує необхідні докази.

Суд попереджає відповідача, що в разі невиконання вимог ухвали суду без поважних причин та ненадання витребуваних судом доказів суд залишає позовну заяву без розгляду на підставі п.9.ч.1 ст.240 КАС України.

Керуючись ст.ст.9, ст.180 КАС України, суд

у х в а л и в:

витребувати у Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю належним чином засвідчений:

-документ (лист, тощо) Пенсійного фонду України з інформацією про створення відповідачем робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу відповідача становила 8 осіб;

-звіт Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» за формою 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) за 2023рік;

-інформацію про наявність вільних робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023рік;

-докази скерування центром зайнятості осіб з інвалідністю для працевлаштування до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» у спірний період;

-повідомлення Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» щодо працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023 рік.

Вказані докази зобов`язую надати протягом семи днів з дня отримання цієї ухвали, шляхом подання до канцелярії суду (надіслання на поштову чи електронну адресу Львівського окружного адміністративного суду) (місцезнаходження: 79018, м.Львів, вул. Чоловського, 2) судді Лунь З.І. із урахуванням строків порядку пересилання поштових відправлень.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Лунь З.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120810679
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —380/13268/24

Ухвала від 21.08.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 05.08.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 21.06.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні