Ухвала
від 21.08.2024 по справі 380/13268/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

21 серпня 2024 рокусправа № 380/13268/24Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Лунь З.І. розглянув у порядку спрощеного позовного провадження за процедурою письмового провадження питання про залишення позовної заяви без розгляду у справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» про стягнення адміністративно-господарських санкцій.

В С Т А Н О В И В:

Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (місцезнаходження: 79000, м.Львів, пл.Маланюка, 6, код ЄДРПОУ 13817458) звернулося до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» (місцезнаходження: 79026, м. Львів, вул.Чмоли, буд.2, код ЄДРПОУ 44373141), в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 58464,50 грн. адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою від 21.06.2024 відкрито провадження у справі за даним позовом, розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників.

Ухвалою від 05.08.2024 витребувано у Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю належним чином засвідчений: документ (лист, тощо) Пенсійного фонду України з інформацією про створення відповідачем робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу відповідача становила 8 осіб; звіт Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» за формою 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії) за 2023рік; інформацію про наявність вільних робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023рік; докази скерування центром зайнятості осіб з інвалідністю для працевлаштування до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» у спірний період; повідомлення Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» щодо працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023рік.Також вказаною ухвалою зобов`язано надати протягом семи днів з дня отримання ухвали, шляхом подання документів до канцелярії суду.

Вищевказану ухвалу було направлено через систему Електронний суд.

Згідно з довідки про доставку електронного листа документ в електронному вигляді « Ухвала про витребування доказів» від 05.08.2024 по справі №380/13268/24 (суддя Лунь З.І.) було надіслано представнику позивачу в його електронний кабінет. Документ доставлено до електронного кабінету: 05.08.2024 18:45.

Отже, останнім днем встановленого судом строку для надання суду документів для усунення недоліків позовної заяви є 10.08.2024.

Станом на 19.08.2024 позивачем не виконано вимоги ухвали суду від 05.08.2024 у встановлений судом строк та не надано до суду витребувані докази, про причини такого неподання суд не повідомлено.

Згідно із ч.1, 2 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суд зазначає, що відповідно до п. 15 ч.1 ст.4 КАС України ухвала - письмове або усне рішення суду будь-якої інстанції в адміністративній справі, яким вирішуються питання, пов`язані з процедурою розгляду адміністративної справи, та інші процесуальні питання.

Отже, неподання позивачем визначених судом в його ухвалах доказів унеможливлює встановлення судом обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно із ч.9 ст.80 КАС України у разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Відповідно до п.9 ч.1 ст.240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач у визначений судом строк без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Таким чином, враховуючи те, що позивач без поважних причин не надав витребувані судом докази, необхідні для справедливого, неупередженого вирішення судом спору, що перешкоджає подальшому розгляду справи, суд дійшов висновку, що позов необхідно залишити без розгляду, відповідно до п.9 ч.1 ст.240 КАС України.

При цьому, суд роз`яснює позивачеві, що відповідно до ч.4 ст.240 КАС України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Згідно з ч.5 ст.240 КАС України, в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Судом встановлено, що за подання цієї позовної заяви позивач сплатив судовий збір в сумі 3028,00грн.

Відтак, суд вважає за необхідне повернути позивачу сплачену суму судового збору.

Керуючись статтями 240, 241, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

позовну заяву Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАНУФАКТУРА 21» про стягнення адміністративно-господарських санкцій - залишити без розгляду.

Повернути з Державного бюджету України на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (місцезнаходження: 79000, м.Львів, пл.Маланюка, 6, код ЄДРПОУ 13817458) сплачений судовий збір у сумі 3028 (три тисячі двадцять вісім)грн. 00коп., відповідно до платіжної інструкції №172 від 17.06.2024.

Роз`яснити позивачу, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в загальному порядку після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

СуддяЛунь З.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.08.2024
Оприлюднено23.08.2024
Номер документу121134526
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —380/13268/24

Ухвала від 21.08.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 05.08.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 21.06.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні