Ухвала
від 06.08.2024 по справі 290/565/24
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

Романівський районнийсуд Житомирської області

290/565/24

У Х В А Л А

6 серпня 2024 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_1 адвоката Лотуги Володимира Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,-

В С Т А Н О В И В :

В квітні 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про оголошення її сина ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 померлим.

Заява обґрунтована тим, що вона є матір`ю ОСОБА_2 , який був призваний по мобілізації та призначений на посаду стрільця-санітара 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону військової частини НОМЕР_1 .

10 жовтня 2022 року ОСОБА_1 від начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 отримала сповіщення сім`ї №34 про те, що її син ОСОБА_2 зник безвісти під час штурмових дій противника та обстрілів з боку збройних сил російської федерації, в районі населеного пункту Одрадівка Донецької області захищаючи волю та незалежність України.

13 жовтня 2022 року заявниця подала заяву до Відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області про зникнення безвісти ОСОБА_2 , відомості щодо якої внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022060430000132.

Необхідність оголошення ОСОБА_2 померлим заявник пов`язує із реалізацію своїх прав на отримання спадщини та одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовця під час виконання ним обов`язків військової служби.

Ухвалою Романівського районного суду Житомирської області від 30 квітня 2024 року відкрито провадження у даній справі та залучено до участі у справі Міністерство оборони України в якості заінтересованої особи.

3 серпня 2024 року від представника заявника адвоката Лотуги В.М. надійшла заява про проведення судового засідання у даній цивільній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

За змістом частини 1 статті 183 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, серед іншого, інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Частиною 4 цієж статті визначено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Відповідно до частини 2 статті 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи, що заява представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції не містить доказу про направлення копії вищевказаної заяви Міністерству оборони України, суд повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 183 та 212 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву представника відповідача - адвоката Лотуги Володимира Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції повернути заявнику без розгляду.

Ухвалу може бути оскаржено до Житомирського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її постановлення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України.

Суддя М.М. Кірічук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення06.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120822936
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —290/565/24

Ухвала від 08.08.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні