Ухвала
від 06.08.2024 по справі 389/896/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

06.08.2024

ЄУН 389/896/24

Провадження №2/389/223/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

06 серпня 2024 року Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Берднікової Г.В.

за участю секретаря судового засідання Іваніни В.С., розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду міста Знам`янка Кіровоградської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмте спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Хлібодар", про визнання незаконним рішення та витребування земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся з даною позовною заявою до суду в якій просить: визнати незаконним та скасувати рішення дев`ятнадцятої сесії восьмого скликання Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області від 04 лютого 2022 року №2712 "Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність ОСОБА_2 "; витребувати на його користь з незаконного володіння ОСОБА_3 земельну ділянку площею 1,4993 га, яка має кадастровий номер 3522280400:02:000:5275; скасувати реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості про реєстрацію речового права (номер відомостей 49029626), а саме право власності на вказану земельну ділянку, яке зареєстроване за ОСОБА_3 .

Ухвалою суду від 22 квітня 2024 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання. Відповідачам та третій особі надіслано позовну заяву разом з доданими до неї документами, відповідачам запропоновано надати відзив на позовну заяву, роз`яснено право пред`явити зустрічний позов, третій особі запропоновано надати пояснення з відповідними доказами щодо позову

Згідно з ч.1 ст.198 ЦПК України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу (розділу ІІІ Позовне провадження), з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Представник позивача у підготовче засідання не з`явився, подав заяву, в якій позовні вимоги підтримав, просив призначити справу до розгляду по суті про проводити підготовчий розгляд за його відсутності.

Представник відповідача Суботцівської сільської ради у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому порядку, причини неявки суду не повідомив. Надіслав до суду відзив на позовну заяву, в якому просив відмовити в задоволенні позовних вимог.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та представнктретьої особиТОВ Агрофірма"Хлібодар" у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені у встановленому порядку, причини неявки суду не повідомили, відзивів та пояснень на позовну заяву не подали. Будь-які заяви, клопотання та докази від них не надходили.

Зважаючи на належне повідомлення учасників процесу про час та місце розгляду справи, те, що їх явка не визнавалась обов`язковою, з урахуванням заяви представника позивача, суд приходить до висновку про проведення підготовчого засідання за відсутності осіб, які не з`явилися, що узгоджується з положеннями ч.2 ст. 198 ЦПК України.

На виконання вимог ст.189 ЦПК України у підготовчому провадженні проведені дії, необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, які передбачені ст.197 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі не встановлено.

Відтак, суд на підставі п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведенного та керуючись ст.ст.189, 197, 199,200, 258, 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Хлібодар", про визнання незаконним рішення та витребування земельної ділянки.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 11.00 годину 19 вересня 2024 року в приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області (вулиця Героїв Азову, 30, місто Знам`янка Кіровоградської області, 27406).

У судове засідання викликати сторони, представника позивача та третю особу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці «Стан розгляду справ».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Берднікова

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.08.2024
Оприлюднено07.08.2024
Номер документу120823651
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —389/896/24

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Берднікова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні