Ухвала
від 06.08.2024 по справі 365/586/24
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/586/24

Номер провадження: 2/365/312/24

У Х В А Л А

06 серпня 2024 року селище Згурівка

Суддя Згурівського районного суду Київської області Солдатова Т.М., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 , адреса фактичного місця проживання: АДРЕСА_2 ) до Згурівської селищної ради (адреса місцезнаходження: вулиця Українська, будинок 10, селище Згурівка Броварського району Київської області, 07601) про визначення додаткового строку достатнього для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , через свого представника - адвоката Гончаренка Олексія Олександровича, звернулася до суду із вищезазначеним позовом.

Також позивач заявила клопотання про витребування доказів, а саме витребувати у Згурівській державній нотаріальній конторі інформацію про заведення спадкової справи, а також інформацію про наявність чи відсутність складених заповітів, відносно ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

Справа підсудна Згурівському районному суду Київської області.

Справа підлягає розгляду в загальному позовному провадженні.

На підставі наведеного та керуючись ст. 19, 84, 175, 177, 184-187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання в залі судових засідань № 3 Згурівського районного суду Київської області (вул. Українська, 43, с-ще Згурівка Київської області, 07601) на 10 годину 00 хвилин 05 вересня 2024 року.

Викликати у підготовче засідання у встановленому порядку учасників справи.

Роз`яснити учасникам їх право брати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в порядку ст. 212 ЦПК України.

Визначити відповідачу Згурівській селищній раді п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвалидля подання відзиву напозовну заяву.У зазначений строк відповідачмає правонадіслати судувідзив напозовну заяву,який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України,і всіписьмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертіві заявисвідків,що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно довимог ч.4ст.178ЦПК України,одночасно знадісланням (наданням) відзиву досуду,копію відзивута доданихдо ньогодокументів відповідач зобов`язаний надіслати позивачу.У разіненадання відповідачемвідзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178ЦПК України). Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу ОСОБА_1 п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву для надання відповіді на відзив до суду та відповідачу за правилами, встановленими частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу Згурівській селищній раді у триденний строк з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду та позивачу заперечення, тобто викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Зобов`язати Згурівську державну нотаріальну контору надати суду до 04 вересня 2024 року інформацію про наявність чи відсутність складених заповітів та про заведення спадкової справи до майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . У випадку заведення спадкової справи, надати суду її належним чином засвідчену копію.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, також відповідачу - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1011.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Солдатова

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.08.2024
Оприлюднено08.08.2024
Номер документу120836388
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —365/586/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Солдатова Т. М.

Рішення від 05.09.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Солдатова Т. М.

Рішення від 05.09.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Солдатова Т. М.

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Солдатова Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні