Ухвала
від 08.08.2024 по справі 607/14562/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08 серпня 2024 року м. ТернопільСправа № 607/14562/22 Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гевка В.Л. розглянувши матеріали справи

за позовом: керівника Тернопільської окружної прокуратури

до відповідачів: 1. Тернопільської міської ради, 2. Товариства з обмеженою відповідальністю ТЕР-ВІВ, 3. ОСОБА_1

третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області

про скасування державної реєстрації права власності, визнання незаконним та скасування рішення Тернопільської міської ради, визнання недійсним договору оренди землі, скасування державної реєстрації права оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку

Суть справи. Ухвалою суду від 17.04.2024 прийнято до свого провадження матеріали справи №607/14562/22 за позовом: керівника Тернопільської окружної прокуратури до відповідачів: 1. Тернопільської міської ради, 2. Товариства з обмеженою відповідальністю ТЕР-ВІВ, 3. ОСОБА_1 третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області про скасування державної реєстрації права власності, визнання незаконним та скасування рішення Тернопільської міської ради, визнання недійсним договору оренди землі, скасування державної реєстрації права оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку. Постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження із призначенням у справі підготовчого засідання.

У призначене судове засідання 06.08.2024 з`явилися представники позивача та відповідача 1. Інші учасники судового процесу не з`явилися.

Представником позивача подано суду заяву (без номера від 05.08.2024, вх.№6211 від 06.08.2024) до якої, зокрема, долучає пояснення по справі. Судом протокольною ухвалою у судовому засіданні 06.07.2024 долучено до матеріалів справи пояснення прокуратури.

Також представником прокуратури підтримано, клопотання (без номера від 06.08.2024, вх. №6210 від 06.08.2024) про зупинення провадження у справі на час до судового розслідування кримінального провадження №42022212050000054 від 27.06.2022 та час судового розгляду Кременецьким районним судом кримінального провадження №12019210010003246 від 08.11.2019.

Відповідно до частини 4 статті 233 ГПК України ухвали суду, які оформлюються окремим документом, постановляються в нарадчій кімнаті, інші ухвали суд може постановити, не виходячи до нарадчої кімнати.

Згідно пункту 7 частини 2 статті 223 ГПК України, у протоколі судового засідання зазначаються серед іншого ухвали суду, постановлені в судовому засіданні, не виходячи до нарадчої кімнати.

Із змісту частини 3 статті 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи зазначене, з ініціативи суду продовжено строк підготовчого провадження у даній справі по 20.08.2024, про що постановлено протокольну ухвалу у підготовчому засіданні 06.08.2024 без виходу у нарадчу кімнату.

Відповідно до частин 5, 7 статті 183 ГПК України, суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках: 1) заміни відведеного експерта, перекладача, спеціаліста; 2) невиконання учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження; 3) неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу; 4) витребування нових (додаткових) доказів.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Для надання оцінки клопотанню прокуратури про зупинення провадження у справі , а також з метою правильного і об`єктивного розгляду справи та надання сторонам, передбаченого статтями з 42 по 46 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, суд оголошує перерву у підготовчому судовому засіданні, до 20.08.2024 о 11 год. 20 хв., про що судом у судовому засіданні 06.08.2024 постановлено ухвалу, не виходячи до нарадчої кімнати та без постановлення окремого процесуального документу.

Із змісту частин 2,3,4 статті 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

На підставі наведеного, керуючись статтями з 42 по 46, 74, 120, 121, 183, 234, з 253 по 259 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Повідомити учасникам справи про оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні у справі №607/14562/22 до 20.08.2024 о 11 год. 20 хв. Підготовче засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 4, 5-й поверх.

2. Копію ухвали направити:

Позивачу: керівнику Тернопільської окружної прокуратури, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

Відповідачу 1: Тернопільській міській раді, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

Відповідачу 2: Товариству з обмеженою відповідальністю ТЕР-ВІВ, 46024, м. Тернопіль, вулиця Генерала М. Тарнавського, будинок 3, квартира 60, рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

Відповідачу 3: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення;

Третій особі на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головному управлінню Держгеокадастру у Тернопільській області, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

- Тернопільській обласній прокуратурі, до її електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

3. При направленні у судове засідання уповноважених представників учасників справи, останнім мати при собі відповідно до статей 56-60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представництва (щодо адвокатів) або самопредставництва.

4. Заперечення (оскарження) щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

5.Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) з 08.08.2024.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за Веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud5022/.

До уваги учасників судового процесу!

Згідно з новою редакцією частин п`ятої - дев`ятої статті 6 ГПК України, яка вводиться в дію 18.10.2023 відповідно до Закону України № 3200-IX Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням ЄСІТС, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС в обов`язковому порядку.

Інші особи (це, зокрема, фізичні особи, у тому числі фізичні особи - підприємці) реєструють такі кабінети в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені ГПК України у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Разом з цим, суд вручає будь-які документи особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Такі учасники справи також мають можливість ознайомитись з матеріалами справи через ЄСІТС.

Суддя В.Л. Гевко

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.08.2024
Оприлюднено12.08.2024
Номер документу120925485
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —607/14562/22

Ухвала від 11.09.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 22.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 08.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 17.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні