Ухвала
від 13.08.2024 по справі 539/3068/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/3068/24

Провадження № 2/539/1065/2024

УХВАЛА

13.08.2024

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Г.М. Гуменюк розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут» про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

Позовна заява ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут» про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії, подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Відсутні підстави, викладені у статтях 185 і 186 ЦПК України, для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі.

Справа підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства та підсудна Лубенському міськрайонному суду Полтавської області.

Частиною 1 статті 277 ЦПК України вказано, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Виходячи з положень п. 2 ч. 6 ст. 19, п. 1 ч. 1 ст. 274, ч. 1 ст. 277, ч. 5 ст. 279 ЦПК України, вважаю, що справу слід призначити до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

За таких обставин та враховуючи, що дана справа є малозначна, та відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд вважає, що слід відкрити провадження у справі та проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно із ч. 2ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

У зв`язку із чим є необхідність витребувати копію статуту Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут».

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 27- 30, 128, 174- 181, 184, 187, 190- 191, 260- 261, 272, 274- 278, 294, 352- 355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут» про визнання дій незаконними, зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справипроводити заправилами спрощеногопозовного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 04вересня 2024року о10год.00хв., яке буде проводитися в приміщенні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, що розташований за адресою: Полтавська область, м. Лубни, вул. Монастирська ,17,під головуванням судді Г.М. Гуменюк.

Витребувати у Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут» копію статуту.

Зобов`язати Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут» копію статуту надати до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області не пізніше п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали суду.

В судове засідання викликати сторони.

Копію ухвали суду, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, надіслати (вручити) учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ст. 278 ЦПК України, до відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Одночасно з поданням відзиву на позовну заяву відповідач має право подати до суду заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст. 178, ст. 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення копії відповіді на відзив та доданих до неї документів для подання заперечення на відповідь на відзив. У зазначений строк відповідач має право надіслати (надати) суду заперечення, які повинні відповідати вимогам, викладених у статтях 178 і 180 ЦПК України та додані до нього документи. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду, надіслати (надати) копію заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: https://lbm.pl.court.gov.ua/sud1618/.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання та підписання суддею.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду Г.М. Гуменюк

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення13.08.2024
Оприлюднено15.08.2024
Номер документу120990021
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них

Судовий реєстр по справі —539/3068/24

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гуменюк Г. М.

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Гуменюк Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні