Постанова
від 04.11.2010 по справі 2а-7926/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2010 року < Тек ст > Справ а № 2а-7926/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Конишевої О.В.

при секретарі Д аниловій С.А.

за участю представни ків

від позивача: не з' яв ився

від відповідача : не з' явився

розглянув у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу

За позовною заявою : Державн ої податкової інспекції у За порізькому районі Запорізь кої області

до : Товариства з обмеженою відповідальністю «Мекка +»

треті особи, які не заявляю ть самостійні вимоги на пред мет спору на стороні відпові дача : ОСОБА_1; ОСОБА_2

про : припинення підприємни цької діяльності юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окру жного адміністративного суд у надійшла позовна заява Дер жавної податкової інспекції у Запорізькому районі Запор ізької області до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Мекка +», треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні в ідповідача ОСОБА_1; ОСОБ А_2 про припинення підприєм ницької діяльності юридично ї особи.

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач зазначає, що відповідач з 2009 року не нада є до ДПІ податкової звітност і, яка б свідчила про здійснен ня фінансово-господарської д іяльності.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, д о суду надав заяву про розгля д справи за відсутністю пред ставника позивача, позовні в имоги підтримує у повному об сязі.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про причини неявки суд не повідомив. Про ч ас та дату судового засіданн я повідомлений належним чино м.

Відповідно до ч. 2 ст. 5 КАС Укр аїни провадження в адміністр ативних справах здійснюєтьс я відповідно до закону, чинно го на час вчинення окремої пр оцесуальної дії, розгляду і в ирішення справи.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами стате й 41 КАС України суд розглянув справу на підставі наявних д оказів, фіксування судового засідання за допомогою звуко записувального технічного з асобу не здійснювалось, у зв' язку із відсутністю осіб, які беруть участь у справі.

З матеріалів справи та наяв них в ній доказів, судом встан овлено наступне.

Підприємство відповідача зареєстроване як юридична ос оба 04.02.2008 виконавчим комітетом Запорізької міської ради.

Відповідно до довідки від 30 .09.2010 позивача, відповідач з 2009 ро ку не надає до податкових орг анів передбачені діючим зако нодавством України декларац ії про доходи, документи та ві домості для нарахування пода тків та інших обов'язкових пл атежів.

Заборгованість відповідач а перед бюджетами відсутня, щ о підтверджується вищевказа ною довідкою позивача.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає, що п озовні вимоги підлягають зад оволенню з огляду на таке.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» від 25 червня 1991 року № 1251-ХІ І (далі - Закон № 1251-ХІІ) платни ками податків і зборів (обов' язкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідн о з законами України покладе но обов' язок сплачувати под атки і збори (обов' язкові пл атежі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону № 1251-ХІ І передбачений обов' язок пл атників податків та зборів (о бов' язкових платежів) подав ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов' язкових платежів ).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» № 509 -ХІІ від 04.12.1990 органи державної податкової служби у випадках , в межах компетенції та у поря дку, встановлених законами У країни, мають право звертати ся у передбачених законом ви падках до судових органів із заявою (позовною заявою) про с касування державної реєстра ції суб' єкта підприємницьк ої діяльності.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців», непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону є підстав ою для постановлення судовог о рішення щодо припинення юр идичної особи, що не пов' яза но з банкрутством юридичної особи.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з 2009 ро ку її як фізичної особи - підпр иємця, що є підставою для пост ановлення судового рішення п ро припинення підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця.

З наведених підстав суд дох одить висновку, що адміністр ативний позов підлягає задов оленню.

Відповідно до приписів п. 4 с т. 94 КАС України, у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична ос оба, судові витрати, здійснен і позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 94, 158-163 , пун ктом 3 статті 167 КАС України, ста тті 38 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців", статей 59, 128 ГК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити підприємни цьку діяльність юридичної ос оби Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Мекка +» (70405, с. Червоний Яр Запорізького р айону Запорізької області, в ул. Райдужна, 6, код ЕДРПОУ 35716420).

Копію направити держа вному реєстратору за місцем реєстрації після набрання по становою законної сили.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова , якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанову проголошено у по вному обсязі 04 листопада 2010 рок у.

Суддя /підпис/ О.В. Конишева

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.11.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу12100682
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7926/10/0870

Постанова від 04.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 11.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні