Постанова
від 03.11.2010 по справі 2а-4025/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.11.2010 < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-4025/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Шевя кова І.С.,

при секретарі - Мушук В.В.,

за участю:

представника відповідача - Пугач О.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Лохвицькому районі П олтавської області до Лохви цького міжгосподарського пі дприємства по виробництву ял овичини про відшкодування в итрат на виплату і доставку п ільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

26 серпня 2010 року Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Лохвицькому районі Полта вської області звернувся до Полтавського окружного адмі ністративного суду з адмініс тративним позовом до Лохвиць кого міжгосподарського підп риємства по виробництву ялов ичини про відшкодування вит рат на виплату і доставку піл ьгових пенсій в сумі 20888,83 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається н а те, що в порушення пункту "б" т а “з” статті 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” , частини 2 прикінцевих положе нь Закону України “Про загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування” відповіда ч не сплатив відшкодування п ільгових пенсій за вересень - грудень 2009 року та січень - лип ень 2010 року в розмірі 20888,83 грн., як а підлягає стягненню на кори сть Управління Пенсійного фо нду України в Лохвицькому р айоні Полтавської області.

Позивач в судове засідання не з'явився, надав заяву про р озгляд справи без участі йог о представника, позовні вимо ги підтримав.

Відповідач в судовому засі данні надав заяву, в якій позо вні вимоги Управління Пенсій ного фонду України у Лохвиць кому районі Полтавської обла сті визнав повністю, розгляд справи просив провести без й ого участі.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, з'ясувавши всі фактичні обставини, на як их ґрунтуються позовні вимог и, оцінивши докази, які мають з начення для справи і вирішен ня спору по суті, приходить д о висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних під став.

Відповідно до статті 1 Закон у України "Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування" відповідач є платни ком збору на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування.

Судом встановлено, що Лохви цьке міжгосподарське підпри ємство по виробництву ялович ини перебуває на обліку як пл атник страхових внесків в Уп равлінні Пенсійного фонду Ук раїни в Лохвицькому районі П олтавської області.

Відповідно до п. 2 Прикінцев их положень Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування" пе нсійне забезпечення застрах ованих осіб, які працювали аб о працюють на роботах із шкід ливими і важкими умовами пра ці за списком N 2 виробництв, ро біт, професій, посад і показни ків, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за резу льтатами атестації робочих м ісць, на посадах, що дають прав о на призначення пенсії за ві ком на пільгових умовах.

Витрати на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах особам , які м ають стаж, що дає право на приз начення цих пенсій на декіль кох підприємствах, покривают ься цими підприємствами проп орційно стажу роботи. При цьо му стаж роботи на останньому підприємстві враховується у повному розмірі, а з поперед ніх місць роботи осіб він дод ається до стажу, необхідного для призначення пенсій на пі льгових умовах.

Згідно пункту другого част ини першої статті 4 Закону Укр аїни "Про збір на обов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" від 26.06.1997 року № 400 та п. 6.1 п.6 Інст рукції про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни від 19.12.2003 р. № 21-1 зареєстровано го в Мінюсті України від 16.01.2004 р . № 64/8663 (Інструкція 21-1) суб'єкти пі дприємницької діяльності не залежно від форм власності, ї х об'єднання, бюджетні, громад ські та інші установи і орган ізації, об'єднання громадян т а інші юридичні особи, а також їх філії, відділення та інші в ідокремлені підрозділи, що н е мають статусу юридичної ос оби повинні відшкодовувати в итрати Пенсійного фонду на в иплату та доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х відповідно до частини друг ої “Прикінцевих положень” За кону України “Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV, а саме при значених відповідно до пункт ів “б-з” статті 13 Закону Украї ни “Про пенсійне забезпеченн я до досягнення працівниками пенсійного віку, передбачен ого статтею 12 Закону України “ Про пенсійне забезпечення” в розмірі 100% , від об'єкта оподат кування.

Відповідно до пункту 6.4 глав и 6 Інструкції Пенсійний фонд щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних ви трат на виплату та доставку п енсій, які надсилає підприєм ствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з ново призначених пенсій, визначає розмір сум до відшкодування на поточний рік.

Підприємства, відповідно д о вимог пункту 6.8 глави 6 Інстру кції, щомісяця до 25-го числа по винні вносити до Пенсійного фонду України зазначену в по відомленні місячну суму факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах.

Сума заборгованості відпо відача підтверджується розр ахунками фактичних витрат на виплату і доставку пільгови х пенсій, складеними за встан овленою формою .

З огляду на встановлені фак ти й досліджені докази, суд пр иходить до висновку, що відпо відач в порушення вищезазнач ених норм витрати на виплату і доставку пільгових пенсій за період з вересня по груде нь 2009 року та з січня по липень 2010 року в розмірі 20888,83 грн. Пенсій ному фонду не відшкодував до теперішнього часу.

Відповідно до частини перш ої статті 136 КАС України позив ач може відмовитися від адмі ністративного позову, а відп овідач - визнати адміністрат ивний позов протягом всього часу судового розгляду, зроб ивши усну заяву. Якщо відмову від адміністративного позов у чи визнання адміністративн ого позову викладено в адрес ованій суду письмовій заяві, ця заява приєднується до спр ави.

Відповідач під час розгляд у справи позовні вимоги визн ав повністю, про що подав до су ду письмову заяву.

Суд перевіривши матеріал и справи, оцінивши надані док ази, дійшов висновку, що позов ні вимоги обґрунтовані, підт верджені матеріалами справи та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, к еруючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного с удочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити у повному об сязі.

Стягнути з Лохвицького між господарського підприємств а по виробництву яловичини ( м . Червонозаводське Лохвицьки й район, Полтавська область, к од ЄДРПОУ 05384940) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Лохвицькому районі Полт авської області борг по від шкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій призначен их на пільгових умовах в сум і 20888,83 грн. ( двадцять тисяч вісі мсот вісімдесят вісім гривен ь вісімдесят три копійки).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 08 листопада 20 10 року.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення03.11.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу12101160
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4025/10/1670

Постанова від 03.11.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков І.С.

Ухвала від 30.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков І.С.

Ухвала від 30.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні