Ухвала
від 19.08.2024 по справі 452/2244/24
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/2244/24

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

"19" серпня 2024 р. м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Остаповича Вячеслава Миколайовича до Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (далі - Бісковицька сільрада) про визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В :

26 червня 2024 року ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Остаповича В.М. звернувся до суду з вищевказаним позовом до Бісковицької сільради, в якому просить суд визнати за ним право власності на земельну ділянку площею 0,46 гектара (далі га) з кадастровим номером 4624282200:01:005:0368, яка розташована на території Бісковицької сільради та призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що належала ОСОБА_2 на підставі державного акта серії I-ЛВ №020563, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Позивач, вважаючи себе єдиним спадкоємцем за законом, 14 березня 2023 року звернувся до приватного нотаріуса із заявою про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті його матері, проте нотаріус відмовив йому у вчиненні нотаріальної дії, а саме у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом з посиланням на те, що при відкритті спадкової справи після смерті ОСОБА_2 відповідно до інформаційної довідки зі спадкового реєстру був виявлений заповіт, посвідчений 15 листопада 1990 року Єлизавето-Миколаїською сільською радою Амвросіївського району Донецької області від імені ОСОБА_2 , однак в реєстрі не були вказані дата народження і місце проживання заповідача. За таких обставин позивач прохає суд визнати за ним право власності на таку земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Ухвалою Самбірськогоміськрайонного судуЛьвівської областівід 01липня 2024 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків в межах 5 (п`яти) днів, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у стст.175,177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

Вказана ухвала суду була скерована на електронну адресу представника позивача адвоката Остаповича В.М. та отримана ним 24 липня 2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного документа до електронного кабінету останнього. Проте у визначений судом строк зазначені недоліки позивачем та його представником усунені не були. Заяв про надання додаткового строку для усунення визначених судом недоліків від них не надходило.

Разом з тим, в період з 29 липня 2024 року по 16 серпня 2024 року включно головуючий суддя перебувала у щорічній основній оплачуваній відпустці.

При цьому, 31 липня 2024 року, тобто до вирішення питання про відкриття провадження у справі, до канцелярії суду від повноважного представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Остаповича В.М. надійшла письмова заява про повернення поданої позовної заяви у зв`язку з її відкликанням.

Ознайомившись із вищезазначеною заявою та з матеріалами справи, суд дійшов наступних висновків.

Випадки, коли позовна заява повертається позивачеві, передбачені статтею 185 ЦПК України.

Так, п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України передбачено повернення позовної заяви до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, якщо від позивача надійшла заява, зокрема, про відкликання позовної заяви.

На час подання до суду вищевказаної заяви провадження у справі не відкрито, а тому поданапредставником позивача ОСОБА_1 - адвоката Остаповича В.М. заява про відкликання позовної заяви підлягає задоволенню, а відтак позов підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись стст.185 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву повноважного представника позивача ОСОБА_1 -адвоката ОстаповичаВячеслава Миколайовича про відкликання позовної заяви, - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Остаповича Вячеслава Миколайовича до Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом, - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу можебути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.М. Кущ

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення19.08.2024
Оприлюднено21.08.2024
Номер документу121089169
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —452/2244/24

Ухвала від 19.08.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні