Ухвала
від 20.08.2024 по справі 307/4728/23
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/4728/23

Провадження № 2/307/837/23

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

20 серпня 2024 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області

у складі головуючої судді Сас Л.Р.,

секретар судового засідання Кривошея Д. А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у порядку загального позовного провадження за правилами ч. 2 ст. 247ЦПК України (за відсутності учасників справи та нездійсненняфіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу) цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - орган опіки та піклування Дубівської селищної ради Тячівського району Закарпатської області, про визначення місця проживання дитини та надання дозволу провести реєстрацію місця проживання дитини без згоди відповідачки, та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа - орган опіки та піклування Дубівської селищної ради, про визначення місця проживання дитини,

встановив:

В провадженні Тячівського районного суду знаходиться цивільна справа за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - орган опіки та піклування Дубівської селищної ради Тячівського району Закарпатської області, про визначення місця проживання дитини, у якій позивач просить визначити місце проживання малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із ним, позивачем, по АДРЕСА_1 та дозволити провести реєстрацію місця проживання дитини за вказаною адресою без згоди відповідачки, та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа - орган опіки та піклування Дубівської селищної ради Тячівського району Закарпатської області, про визначення місця проживання дитини, у якій позивачка просить визначити місце проживання сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з нею, за місцем її реєстрації по АДРЕСА_2 .

Підготовче судове засідання у даній справі призначено на 20 серпня 2024 року на 15 год.

Представник позивача-відповідача ОСОБА_1 адвокат Марич І.Ю. подав заяву про залишення первісного позову без розгляду та про розгляд справи без їх участі.

Представник відповідачки-позивачки ОСОБА_2 - адвокат Гримут Т.В. подала заяву про залишення зустрічного позову без розгляду та про розгляд справи без їх участі.

Згідно з ч. 1 та ч. 3ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Відповідно до п. 5) ч. 1ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно п. 1) ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Ураховуючи наведене, первісний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини та реєстрації місця проживання дитини без дозволу відповідачки та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини слід залишити без розгляду.

Керуючись ст. ст.200, 257,258-261 ЦПК України, суд

постановив:

Залишити безрозгляду первіснийпозов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини та реєстрацію місця проживання дитини без дозволу відповідачки.

Залишити без розгляду зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини.

Роз`яснити ОСОБА_1 та ОСОБА_2 право повторного звернення до суду з позовом після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Л.Р.Сас

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.08.2024
Оприлюднено22.08.2024
Номер документу121115605
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —307/4728/23

Ухвала від 20.08.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні