Ухвала
від 22.08.2024 по справі 531/1232/24
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/1232/24

номер провадження 2/531/480/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого -судді Герцова О. М.,

за участі секретаря Капленко Є. С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Козленко Тетяна Вікторівна, до Ланнівської сільської ради, третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Козленко Т.В. в інтересах ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою, у якій просить визнати за ним право власності на земельну ділянку площею 2,5768 га, кадастровий номер 5321684900:00:003:0305, яка розташована в адміністративних межах Ланнівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та батька ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 03.05.2024 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 28.05.2024 року позовну заяву залишено без руху і надано позивачу термін для усунення недоліків. Позивачем недоліки усунуто і ухвалою суду від 24.06.2024 року продовжено розгляд справи.

Позивач та її представник в підготовче судове засідання не з`явилися. Від представника позивачки надійшла заява про розгляд справи без участі сторони позивача.

Від представника Ланнівської сільської ради надійшла заява про визнання позову та розгляд справи без участі представника відповідача.

Від представника третьої особи надійшла заява про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України, уразі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч.4 ст.206 ЦПК України у разі визнання позову відповідачем суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову в прийнятті відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Дослідивши матеріали справи, вирішуючи питання стосовно можливості прийняття визнання представником відповідача позову, згідно надісланої представником відповідача заяви до суду, суд, керуючись положеннями ч. 4ст.206 ЦПК України, приходить до висновку про необхідність відмови у прийнятті визнання представником відповідача позову, оскільки вважає, що така суперечить Закону.

Положеннями статті 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно пункту 15 частини 2 статті 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

У ході підготовчого судового засідання не встановлено підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження, винесення рішення по суті.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 186, 197-200, 206,247,258-260,353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити у прийнятті визнання позову представником Ланнівської сільської ради.

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Козленко Тетяна Вікторівна, до Ланнівської сільської ради, третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування та призначити справу до судового розгляду по суті на 30 вересня 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: допитати позивача, відповідача, представника третьої особи, дослідити письмові докази.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://krl.pl.court.gov.ua/sud1608/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя О. М. Герцов

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.08.2024
Оприлюднено23.08.2024
Номер документу121144813
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —531/1232/24

Ухвала від 22.08.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні