Ухвала
від 27.08.2024 по справі 552/1240/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/1240/24

Провадження № 1-кс/552/1975/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.08.2024 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого детектива підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,

В С Т А Н О В И В:

Старший детектив підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судове засідання слідчий не з`явився, звернувшись до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутності. У заяві також зазначив, що клопотання підтримує в повному обсязі та просить задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без повідомлення володільця речей та документів, доступ до яких просить надати слідчий.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до наступних висновків.

Як вбачається з матеріалів клопотання, підрозділом детективів Територіального управління БЕБ у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 420241700000000 від 02 лютого 2024 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) уклали договір № 539/537 юр від 29.05.2023 з ІНФОРМАЦІЯ_3 по предмету «Капітальний ремонт пожежного депо, АДРЕСА_1 ». В подальшому, додатковими угодами, вартість робіт була зменшена до 15 865 660, 10 грн. Оплата проведена в повному обсязі на підставі актів виконаних робіт.

Згідно відомостей обсягів робіт та ресурсних відомостей передбачено використання в якості будівельних матеріалів «Профлист ТП-35 тов. =0,7 мм. та «Профлист ТП-20» в кількості 2591 кв.м. Але фактично на будівництві було використано профлист товщиною 0,4 мм.

Аналізуючи ціни відкритих джерел інформації встановлено, що ринкова вартість профлиста ТП-35 товщиною 0,7 мм. складає приблизно 400 грн.

за кв.м., а вартість профлиста товщиною 0,4 мм. становить приблизно 230 грн. за кв.м. Тобто різниця між задекларованою та фактичною вартістю становить приблизно 500 000 грн.

Вказане свідчить про внесення посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » недостовірних даних до офіційних документів - актів виконаних робіт з метою розкрадання бюджетних коштів.

Під час досудового розслідування встановлено осіб, які можуть бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення, а саме: ОСОБА_5 , перший заступник начальника ІНФОРМАЦІЯ_4 , який користується абонентським номером НОМЕР_2 , ОСОБА_6 , директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який користується абонентським номером НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , ОСОБА_7 , здійснював технічний нагляд по об`єкту, який користується абонентським номером НОМЕР_5 .

З метою повного та всебічного досудового розслідування, встановлення місця знаходження вищевказаних осіб в період проведення капітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_3 по предмету «Капітальний ремонт пожежного депо,

АДРЕСА_1 », а також з метою перевірки на причетність до вчинення злочину, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, зокрема інформації про з`єднання абонентських номерів з яких могли здійснювалися дзвінки, а також про спрацювання в мережі їх мобільних терміналів, які знаходяться у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Таким чином, вказані документи, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), матимуть ознаки речових доказів та дають можливість для досудового розслідування встановити важливі обставини у кримінальному провадженні, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до вчинення злочину.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також поданими до суду матеріалами доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

Строк дії даної ухвали необхідно встановити тридцять днів з дня її постановлення.

Виконання ухвали необхідно доручити слідчим групи слідчих у даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), юридична адреса:

АДРЕСА_2 та надати дозвіл на вилучення у електронному та друкованому вигляді оригіналів або належним чином завірених копій документів, які містять дані про з`єднання за абонентськими номерами: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 за період з 29.05.2023 по 31.12.2023, зокрема: щодо адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентськими номерами, дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій та їх адресу, із зазначенням ІМЕІ номерів радіоелектронних засобів, в які вставлялись картки мобільних операторів, якщо телекомунікаційні послуги надавались з оформленням договірних відносин, а також адресу місцеперебування абонентів зазначених телефонних номерів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (IMEI та IMSI), вхідних та вихідних SMS повідомлень і інформацію про GPRS - трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаних номерів телефону, за наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з особами із вказаними абонентськими номерами надати відомості про їх осіб.

Виконання ухвали доручити групі детективів по кримінальному провадженню: старшому детективу ОСОБА_3 , старшому детективу ОСОБА_8 , детективу ОСОБА_9 , старшому детективу ОСОБА_10 , старшому детективу ОСОБА_11 та групі прокурорів по кримінальному провадженню: ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали чотирнадцять днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення27.08.2024
Оприлюднено28.08.2024
Номер документу121209356
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/1240/24

Ухвала від 27.08.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 27.08.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 11.06.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні