Ухвала
від 28.08.2024 по справі 569/11238/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 28.08.2024

Справа № 569/11238/24

Провадження № 2-о/334/284/24

УХВАЛА

про залишення заяви без розгляду

28 серпня 2024 року м. Запоріжжя

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючої: судді Телегуз С.М., за участю секретаря Міщенко А.О., розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за заявою

ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України, про встановлення факту смерті, -

ВСТАНОВИВ:

17.06.2024 року до Рівненського міського суду Рівненської області звернувся ОСОБА_1 з заявою про встановлення факту смерті, в якій прохав встановити факт смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_2 на території с. Значкове Павлівської ОТГ Запорізького району Запорізької області під час виконання бойового завдання ведення оборони підстанції ПС 750 кВ «Запорізька», причина смерті ушкодження внаслідок дій, передбачених законом та воєнних операцій.

19.06.2024 року ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області заяву ОСОБА_1 про встановлення факту смерті передано на розгляд за підсудністю до Ленінського районного суду м. Запоріжжя.

17.07.2024 року до Ленінського районного суду м. Запоріжжя надійшла вказана справа.

18.07.2024 року ухвалою судді прийнято справу до свого провадження, відкрито провадження у справі та призначено до розгляду в судове засідання на 28.08.2024 року.

28.08.2024 року сторони та їх представники в судове засідання не з`явилися, представники Міністерства оборони України та Вознесенівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) подали заяви про розгляд справи без участі представників.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось через неявку у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає залишенню без розгляду за таких підстав.

Відповідно ч.1 ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно ч.7 ст.19 ЦПК України окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру судових рішень в провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває цивільна справа №569/13664/24, номер провадження №2-о/569/422/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України, про встановлення факту смерті.

29.07.2024 року ухвалою судді Рівненського міського суду Рівненської області Галінської В.В. прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження в судове засідання на 05.08.2024 року.

05.08.2024 року ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області витребувано у ІНФОРМАЦІЯ_3 відповідні акти за результатом призначеного спеціального розслідування метою якого є встановлення всіх обставин і причин у зв`язку із якими стався нещасний випадок зі смертельним наслідком 26.01.2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Значкове загинув військовослужбовець військової служби за призовом під час мобілізації військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України молодший сержант ОСОБА_2 .

Таким чином,судом встановлено,що впровадженні Рівненськогоміського судуРівненської області є справа із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, а саме за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Вознесенівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України, про встановлення факту смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно ч.1 п.4 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо у провадженні цього чи іншого суду є справа із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Вищевикладені обставини свідчать про наявність підстав для залишення заяви без розгляду.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 247, ст.ст. 257-260, 293, 315 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:Міністерство оборониУкраїни,Вознесенівський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану умісті ЗапоріжжіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса),Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардіїУкраїни,про встановленняфакту смерті залишитибез розгляду,так якв провадженніРівненського міськогосуду Рівненськоїобласті є справа №569/13664/24, номер провадження №2-о/569/422/24, із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя: С.М.Телегуз

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення28.08.2024
Оприлюднено29.08.2024
Номер документу121233078
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті, з них:

Судовий реєстр по справі —569/11238/24

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

Ухвала від 18.07.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Телегуз С. М.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні