Постанова
від 08.11.2010 по справі 9597/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа №2а- 9597/10/1570

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2010 року                                                             м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Корой С.М., розглянувши в порядку скороченого провадження позовну заяву державної податкової інспекції у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Вєста-Юг 2012»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Вєста-Юг 2012»в якій позивач просить припинити юридичну особу  приватного підприємства «Вєста-Юг 2012», що не пов’язано з банкрутством.

Судова кореспонденція яка надсилалась на адресу приватного підприємства «Вєста-Юг 2012», що зазначена в позовній заяві та за якою відповідач зареєстрований в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців, а саме: 67832, Одеська область, Овіопольський район, с.м.т. Великодолинське, вул. Леніна, 92, повернулась до суду з відміткою відповідальної особи відділення зв’язку про відсутність за вказаною адресою, та завірена печаткою поштового відділення від 28.10.2010 року.

Відповідно до ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

У зв’язку із вказаними обставинами суд вважає, що відповідач –приватне підприємство «Вєста-Юг 2012»отримало надіслану копію ухвали про відкриття скороченого провадження у справі належним чином, але жодних заяв про визнання позовних вимог чи заперечень на адміністративний позов до суду не надходило.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.9 Закону України „Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003р. №755-ІV, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарського Кодексу України передбачено, що скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Скасування державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Враховуючи викладене та посилаючись на зазначені вище норми законодавства, суд вважає, що позовні вимоги державної податкової інспекції у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Вєста-Юг 2012»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством є законними, обґрунтованими та  підлягають  задоволенню.     

Керуючись: ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», ст.58 ГК України, ст.ст. 2, 4, 6, 9, 69 -71, 86, 160-163, 167, 186, 254 КАС  України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Овідіопольському районі Одеської області до приватного підприємства «Вєста-Юг 2012»про припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством –задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу –приватного підприємства «Вєста-Юг 2012»(код ЄДРПОУ 35038572; юридична адреса –67832, Одеська область, Овіопольський район, с.м.т. Великодолинське, вул. Леніна, 92).

Після набрання постановою законної сили направити її копію відділу державних реєстраторів Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки.

У разі подання апеляційної скарги постанова набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через  Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ч. 3 статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні - з дня отримання копії постанови.

          

Суддя                                                                                          С.М.Корой

                                                                                

Припинити юридичну особу – приватного підприємства «Вєста-Юг 2012» (код ЄДРПОУ 35038572; юридична адреса – 67832, Одеська область, Овіопольський район, с.м.т. Великодолинське, вул. Леніна, 92).

 08 листопада 2010 року

Дата ухвалення рішення08.11.2010
Оприлюднено11.11.2010
Номер документу12123612
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9597/10/1570

Ухвала від 12.10.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Постанова від 08.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні