Ухвала
від 30.08.2024 по справі 727/9104/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/9104/24

Провадження № 2/727/1812/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Одовічен Я.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Першого відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м.Чернівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зобов`язання внести зміни до актового запису про смерть , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаною вище позовною заявою до Першого відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м.Чернівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зобов`язання внести зміни до актового запису про смерть.

Як вбачається із поданої до суду заяви предметом позову є позовна вимога про зобов`язання внести зміни до актового запису про смерть.

Відповідно до ч.2ст.27 ЦПК Українипозови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Проте, як вбачається з поданої до суду позовної заяви місцем знаходження відповідача Першого відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м.Чернівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції є м.Чернівці вул.О.Кобилянської, 29, що знаходиться на території Першотравневого району м.Чернівці.

Підстав для застосування правил альтернативної підсудності судом не встановлено та жодним чином не обґрунтовано у поданій до суду позовній заяві.

Згідно ч.3 ст.376 ЦПК України порушення норм процесуального права є обов`язковою підставою для скасування судового рішення суду першої інстанції та ухвалення нового судового рішення, якщо справу розглянуто неповноважним складом суду.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції 1950 року кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов`язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (стаття 8 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

З урахуванням зазначеного, а також того, що предметом спору є позовна вимога, до якої застосовуються правила загальної підсудності, суд приходить до висновку, що дана справа не підсудна Шевченківському районному суду м.Чернівці

Як визначено п.1 ч.1ст.31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з вимогами ч.3ст.31 ЦПК Українипередача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК Українипідсудністю з підстави, передбаченої п.1 ч.1ст.31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше пяти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скаргипізніше пяти днів після залишення її без задоволення.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 187, 353,354 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Першого відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м.Чернівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зобов`язання внести зміни до актового запису про смерть передати на розгляд за підсудністю до Першотравневого районного суду м.Чернівці.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя: Одовічен Я.В.

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення30.08.2024
Оприлюднено02.09.2024
Номер документу121282543
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —727/9104/24

Ухвала від 10.10.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Ухвала від 30.08.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Одовічен Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні