Ухвала
від 29.08.2024 по справі 279/5000/24
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Справа № 279/5000/24

Провадження № 1-кс/279/1023/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"29" серпня 2024 р.

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Коростенського РУП в Житомирській ОСОБА_3 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12024060490000502 від 11.08.2024 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням в якому зазначив, що ОСОБА_4 , в порушення вимог ст. ст. 2, 7, 25 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» , за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, близько 21 год. 00 хв. 11.08.2024року, маючи умисел на незаконне придбання, зберігання, перевезення та збут особливо небезпечного наркотичного засобу, канабісу у невстановлений слідством час, місце та день, проте не пізніше ніж 21 год. 00 хв. 11.08.2024, незаконно придбав у невстановленої слідством особи особливо небезпечний наркотичний засіб, канабіс, після чого вказаний особливо небезпечний наркотичний засіб зберігав в гаражному приміщенні № НОМЕР_1 , за адресою АДРЕСА_1 , де з метою подальшого збуту, шляхом фасування особливо небезпечного наркотичного засобу на рівні частини, помістив вказаний вище наркотичний засіб до 55 упакувань, які утворив з використанням зіп-пакетів, після чого помістив вказані упакування до полімерного пакету «Нова пошта» з номером відправлення «20 4509 7720 7620», яке сховав на полицю шафи, після чого частину особливо небезпечного наркотичного засобу помістив до книги-сейфу, яку з метою подальшого збуту наркотичної речовини залишив в у вказаному гаражному приміщенні, цим самим підготував вказані упакування з особливо небезпечним наркотичним засобом в середині для збуту наркозалежним особам м. Коростеня та Житомирської області.

11.08.2024 в період часу з 22:20 по 23:56 год. на підставі письмової заяви власника гаражного приміщення проведено огляд місця події, а саме гаражного приміщення № НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , за участі ОСОБА_4 , в ході якого виявлено та вилучено:

-ЗІП пакети із вмістом подрібненої рослинної маси у кількості 3 штук, яка відповідно до висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом, обіг якого заборонено. Загальна маса канабісу в перерахунку на висушену речовину становить- 1,999 г.;

Відповідно до Наказу МОЗ № 188 від 01.08.2000 «Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, канабіс відноситься до особливо небезпечної наркотичної речовини обіг якої заборонено».

Таким чином, ОСОБА_4 , незаконно придбав, зберігав, особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс з метою його подальшого збуту.

Відомості по даному факту 11.08.2024 слідчим СВ Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області внесено до ЄРДР під №12024060490000502 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

12.08.2024 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Під час огляду місця події у ОСОБА_4 було виявлено та вилучено мобільний телефон марки iPhone 12 Apple, який поміщено до спеціального пакету №PSP1252961 на який ухвалою слідчого судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області накладено арешт.

Враховуючи той факт, що підозрюваний ОСОБА_4 , підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.307 КК України, що передбачає незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах, тому підозрюваний міг здійснювати збут наркотичних засобів за допомогою мобільних додатків-месенджерів та СМС-повідомленнями, вміст якого може містити в собі інформацію, яка має значення для досудового розслідування, з метою її вивчення та аналізу за допомогою отримання інформації з мобільного телефону марки iPhone 12 Apple, який було вилучено 11.08.2024 під проведення огляду місця події, а саме гаражного приміщення № НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 та належить ОСОБА_4 ..

У інший спосіб встановити вказані обставини у ході досудового розслідування не представляється можливим, а виклик у судове засідання власників мобільних телефонів неможливий.

Слідчий просить надати тимчасовий доступ до інформації, наявної умобільному телефонімарки iPhone12Apple, з правом залучити спеціаліста УОТЗ ГУНП в Житомирській області, з метою подолання системи логічного захисту (паролю) під час чого з`ясувати чи міститься в пам`яті вказаного мобільного телефону марки iPhone 12 Apple, поміщеного до спеціального пакету №PSP1252961,інформація щодо списку контактів, журналу дзвінків, текстових та мультимедійних повідомлень, веб-історій, повідомлень в мережі Інтернет, мобільних додатках-месенджерах, що наявні на вказаному мобільному телефоні, а також текстових, графічних, відеофайлів користувача за період з 00:00 години 01.01.2024 по 00:00 години 12.08.2024, який на даний час зберігається в слідчому відділенні Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області за адресою: м. Коростень, вул. Грушевського, 5, з можливістю вилучення копії даної інформації.

Вивченням матеріалів провадження встановлено, що 11.08.2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості під №12024060490000502 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.307 ч.2 КК України, проводиться досудове розслідування.

Статтею 131 КПК України передбачені види заходів забезпечення кримінального провадження, зокрема тимчасовий доступ до речей і документів, що застосовується з метою досягнення дієвості кримінального провадження.

Положеннями ч. 1 ст. 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Дії, передбачені ст.159 КПК України, є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України інформація до якої слідчий просить надати тимчасовий доступ відноситься до охоронюваної законом таємниці.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За правилами ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального про вадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно з вимогами абз. 2 ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Враховуючи, що слідчим доведено необхідність отримання тимчасового доступу до інформації, яка міститься в мобільному телефоні , який був вилучений у підозрюваного та відноситься до охоронюваної законом таємниці, оскільки вона має значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з можливістю використання її як доказу, тому слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим, та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.131, 132, 159, 160-165, 167 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим вкримінальному провадженні №1202406049000502 : ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до інформації, наявної умобільному телефонімарки iPhone12Apple, якийналежить ОСОБА_4 , з правом залучення спеціаліста УОТЗ ГУНП в Житомирській області, а саме особистого листування у фотогалереї, смс-листуванні, у книзі дзвінків, списку контактів, текстових та мультимедійних повідомлень, веб-історій, повідомлень в мережі Інтернет, текстових, графічних, відео файлів, а також до інформації, що міститься у мобільних додатках «Telegram», «Viber», «WhatsUP», «Instagram» користувача за період з 00:00годин 01.01.2024року по00:00годин 12.08.2024року, з можливістю копіювання даної інформації на паперові та електронні носії.

Роз`яснити, що згідно ст.166 КПК України, в разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього

Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.08.2024
Оприлюднено02.09.2024
Номер документу121285656
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —279/5000/24

Ухвала від 29.08.2024

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 29.08.2024

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 29.08.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 28.08.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 19.08.2024

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 13.08.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 13.08.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 12.08.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні