Ухвала
від 02.09.2024 по справі 725/4882/23
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/4882/23

Номер провадження 1-в/725/85/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.09.2024 року Першотравневий районний суд м.Чернівців

в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

провідного інспектора Першотравневого районного сектору філії ДУ «Центру пробації» у Чернівецькій області ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці подання в.о. начальника Першотравневого районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області ОСОБА_6 про вирішення питання про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку випробувального терміну у відношенні засудженого вироком Першотравневого районного суду м. Чернівці від 17.08.2023 року за ч.2 ст.205-1 КК України до 3 (трьох) років позбавлення волі, з випробуванням на підставі ст.ст.75,76 КК України з іспитовим строком на 1 рік, громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою в АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

21 серпня 2024 року до Першотравневого районного суду м. Чернівці звернувся в.о. начальника Першотравневого районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області ОСОБА_7 з поданням про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку із закінченням строку випробувального терміну.

У вищевказаному поданні посилався на те, що засуджений ОСОБА_5 за час перебування на обліку в Першотравневому РС філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області зарекомендував себе з позитивної сторони, вимоги вироку суду виконував, приймав участь у виконанні запланованих заходів передбачених індивідуальним планом роботи, явку на реєстрацію не пропускав, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, зробив для себе висновки та став на шлях виправлення.

Посилаючись на вищевказане, просив звільнити ОСОБА_5 від покарання в зв`язку із закінченням строку випробувального терміну.

Представник органу пробації ОСОБА_4 у судове засідання не з`явилася, подала через канцелярію суду заяву про розгляд подання у її відсутності, просила про її задоволення.

Прокурор ОСОБА_3 не заперечувала проти звільнення ОСОБА_5 від покарання.

Засуджений ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, від нього через канцелярію суду надійшло клопотання про проведення судового засідання у його відсутність, просив звільнити його від покарання у зв`язку із закінченням випробувального терміну.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України судове засідання проводилося без технічної фіксації.

Суд, дослідивши матеріали подання, вважає, що воно обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, судом встановлено, що вироком Першотравневого районного суду м. Чернівці від 17.08.2023 року, ОСОБА_5 засуджено за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України до 3 (трьох) років позбавлення волі, з випробуванням на підставі ст.ст.75,76 КК України з іспитовим строком на 1 рік.

Крім того, з дослідженої особової справи засудженого ОСОБА_5 № 44/ЗВП/2023 убачається, що останній за час перебування на обліку в Першотравневому РС філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, зарекомендував себе з позитивної сторони, вимоги вироку суду виконував, приймав участь у виконанні запланованих заходів передбачених індивідуальним планом роботи, явку на реєстрацію не пропускав, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, зробив для себе висновки та став на шлях виправлення.

Так, відповідно до вимог ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Оскільки ОСОБА_5 виконував покладені на нього судом обов`язки, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, суд вважає, що вказані обставини свідчать про виправлення та перевиховання засудженого й відповідно наявні усі підстави для звільнення останнього від відбування призначеного судом покарання.

Із урахуванням зазначених вище обставин, керуючись ст.78 КК України та ст. ст.537, 539 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подання в.о. начальника Першотравневого районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області ОСОБА_6 про вирішення питання про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку із закінченням строку випробувального терміну , - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , засудженого вироком Першотравневого районного суду м. Чернівці від 17.08.2023 року від покарання у зв`язку із закінченням строку випробувального терміну.

Копію ухвали для виконання направити начальнику Першотравневого районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Чернівецького апеляційного суду протягом семи діб з дня її оголошення.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці ОСОБА_1

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення02.09.2024
Оприлюднено03.09.2024
Номер документу121310524
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —725/4882/23

Ухвала від 02.09.2024

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 21.08.2024

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Вирок від 17.08.2023

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 11.07.2023

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Піхало Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні