Ухвала
від 03.09.2024 по справі 743/1120/24
РІПКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №743/1120/24

Провадження №2/743/288/24

УХВАЛА

03 вересня 2024 року селище Ріпки

Суддя Ріпкинського районного суду Чернігівської області Кравчук М. В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Новозаводського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (14000, Чернігівська область, місто Чернігів, вулиця Княжа, 28 (5-й поверх)), територіальної громади в особі Ріпкинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області (15000, Чернігівська область, Чернігівський район, селище Ріпки, вулиця Святомиколаївська, 85) про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та зняття арешту з майна, -

В С Т А Н О В И В:

12.08.2024 р. ОСОБА_1 звернулась до суду, з урахуванням уточненої позовної заяви, з позовом до Новозаводського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, територіальної громади в особі Ріпкинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та зняття арешту з майна.

Справу передано головуючому судді 12.08.2024 р.

Ухвалою Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 19.08.2024 р. позовну заяву було залишено без руху.

29.08.2024 р. недоліки позовної заяви були усунуті.

Уточнену позовну заяву передано головуючому судді 03.09.2024 р.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Оскільки в матеріалах справи відсутні докази належності спірної земельної діялнки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідно отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Окрім того, суд дійшов до висновку про необхідність витребування від приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу Чернігівської області Моклигіної Олени Сергіївни копії спадкової справи № 60/2023 заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Керуючись ст. ст. 19, 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Новозаводського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, територіальної громади в особі Ріпкинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та зняття арешту з майна.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 01 жовтня2024 року о 14 годині 00 хвилин у приміщенні Ріпкинського районного суду Чернігівської області (15000, Чернігівська область, Чернігівський район, селище Ріпки, вулиця Святомиколаївська, 94).

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 подати до суду примірник пзовної заяви з додатками до неї для направлення співвідповвідачу протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об`єкта нерухомості з кадастровим номером 7424482600:06:001:0509.

Витребувати від приватного нотаріусаЧернігівського районногонотаріального округуЧернігівської областіМоклигіної ОлениСергіївни (15000, Чернігівська область, Чернігівський район, селище Ріпки, вул. Харківська, 1) копію спадкової справи № 60/2023 заведеної після ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3

Витребувані докази направити (подати) до Ріпкинського районного суду Чернігівської області (місцезнаходження: 15000, Чернігівська область, Чернігівський район, селище Ріпки, вулиця Святомиколаївська, 94) до 23 вересня 2024 року.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, такі особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасникам справи та особам, яких дана ухвала стосується в частині витребування доказів надіслати копії ухвали (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення.

Відповідачам разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів після отримання відповідного примірника копії позовної заяви з додатками для співвідповідача від позивача.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамстатті 178 Цивільного процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог частини 4статті 178 Цивільного процесуального кодексу України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8статті 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Відповідно до частини 1статті 193 Цивільного процесуального кодексу України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої, п`ятої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої, п`ятої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud2528/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М. В. Кравчук

СудРіпкинський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення03.09.2024
Оприлюднено05.09.2024
Номер документу121377179
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —743/1120/24

Рішення від 17.10.2024

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 01.10.2024

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 19.08.2024

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні