Ухвала
від 10.09.2024 по справі 448/1356/24
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер: 448/1356/24

Провадження № 1-кп/448/203/24

У Х В А Л А

10.09.2024 суддя Мостиського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання сторони захисту, у рамках кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми ЄСІТС

встановив:

До Мостиського районного суду Львівської області надійшло вищевказане клопотання.

Згідно частин 1 та 2 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: 1) неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; 2) необхідності забезпечення безпеки осіб; 3) проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; 4) необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; 5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Відповідно до частин 2 та 6 статті 22 КПК України сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом, а суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Враховуючи необхідність розгляду кримінального провадження в розумні строки, наявну технічну можливість, суд дійшов висновку, про здійснення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції із застосуванням підсистеми ЄСІТС поза межами приміщення суду через особистий кабінет з участю обвинуваченого ОСОБА_2 та його захисника ОСОБА_3 .

Керуючись статтями 22, 81, 336, 371 КПК України, суддя

постановив:

Клопотання сторони захисту, у рамках кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми ЄСІТС задовольнити.

Судове засідання по кримінальному провадженні про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, призначене на 12.00 год. 17.09.2024 року, провести за участю обвинуваченого ОСОБА_2 та його захисника ОСОБА_3 , в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми ЄСІТС.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом до мережі Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Ухвала суду окремому оскарженню не підлягає, заперечення проти цієї ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч.1 ст.392 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

СудМостиський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.09.2024
Оприлюднено12.09.2024
Номер документу121506178
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів

Судовий реєстр по справі —448/1356/24

Вирок від 17.09.2024

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 10.09.2024

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

Ухвала від 09.09.2024

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Гіряк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні