Ухвала
від 10.09.2024 по справі 606/1699/24
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/1699/24

У Х В А Л А

10 вересня 2024 року м. Теребовля

Теребовлянський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді Мельник А.В.

за участю секретаря судового засідання Кавалко В.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Теребовля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Золотниківської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Теребовлянська державна нотаріальна контора про внесення змін до свідоцтва про право на спадщину за законом,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Теребовлянського районного суду Тернопільської області знаходиться дана цивільна справа.

Представником позивача адвокатом Ленько Р.І. у позовній заяві заявлено клопотання, у якому він просить витребувати з Теребовлянської державної нотаріальної контори копії спадкових справ після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судове засідання позивач та його представник не з`явились, від представника позивача адвоката Ленька Р.І. надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання у справі, яке призначене на 10.09.2024, за відсутносі позивача та його представника, клопотання про витребування доказів просив задовольнити.

Представник Золотниківської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області (об`єднана територіальна громада) у підготовче судове засідання не з`явився, однак попередньо подав заяву, у якій просив розгляд справи проводити у його відсутності.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до частини 2статті 247 ЦПК України.

Суд розглянувши заявлене клопотання приходить до наступного.

Частинами 1, 2, 3, 4 та пунктом 4 частини 5 статті 12 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений участинах другійтатретій статті 83 цього Кодексу. У клопотанні повинно бути зазначено, зокрема, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Частиною 1 статті 76 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно пункту 1 частини 2 статті 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у разі необхідності витребування нових доказів.

Враховуючи вказане, предмет позову, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення шляхом витребування відповідних доказів (копій спадкових справ), з метою встановлення обставин, що мають істотне значення для вирішення спору по суті.

На підставі викладеного та керуючись статтями 76,84,258,260,261 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Ленька Руслана Івановича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Золотниківської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Теребовлянська державна нотаріальна контора про внесення змін до свідоцтва про право на спадщину за законом - задовольнити.

Витребувати у Теребовлянської державної нотаріальної контори копії спадкових справ після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (спадкова справа №259 від 07.08.2019) та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувані докази направити на адресу Теребовлянського районного суду Тернопільської області (вулиця Князя Василька, 116, місто Теребовля, Тернопільська область, 48101) в строк до 08.10.2024.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Підготовче судове засідання відкласти до 11 год 00 хв. 09.10.2024.

Копію ухвали направити Теребовлянській державній нотаріальній конторі (48100, вул. Князя Василька, 108, м.Теребовля, Тернопільська область) для виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.В.Мельник

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.09.2024
Оприлюднено12.09.2024
Номер документу121506994
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —606/1699/24

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 04.09.2024

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні