Ухвала
від 12.09.2024 по справі 750/12875/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/12875/24

Провадження № 1-кс/750/4155/24

У Х В А Л А

12 вересня 2024 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання слідчого слідчого відділу Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12024270340002982 від 09.09.2024,

в с т а н о в и в:

11.09.2024 слідчий звернулася до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та зобов`язати АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2 ) надати тимчасовий доступ і можливість вилучення у ФІЛІЇ "ЧЕРНІГІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ" АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за адресою: АДРЕСА_3 зазначеним у клопотанні слідчим інформації про операції по картковим рахункам, які відкриті на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 РНОКПП НОМЕР_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_4 .

Слідчий, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, в клопотанні просив розгляд проводити без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність його задоволення, виходячи з наступного.

Слідчим відділом Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12024270340002982 від 09.09.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

З протоколу допиту потерпілої вбачається, що 07.09.2024 їй надійшло смс-повідомлення про заблокування її номеру НОМЕР_5 . Пізніше вона у банках « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », « ІНФОРМАЦІЯ_1 » змінила фінансові номери. 08.09.2024 зайшла до додатку « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та виявила, що з її рахунку переказано на іншу картку кошти в сумі 7740 гривень, далі зайшла в додаток « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та виявила спроби переказу 40000 гривень, однак вони відхилені, після цього зайшла в додаток « ІНФОРМАЦІЯ_5 », де побачила безліч транзакцій списання та поповнення, а також відкриті 4 кредити по 10000 гривень, а також зарахування коштів від « ІНФОРМАЦІЯ_8 » в сумі 9776 гривень.

З метою встановлення всіх осіб, причетної до даного злочину та використання відомостей, що містяться в документах, доступ до яких планується здійснити, як доказів у даному кримінальному провадженні та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, що містять охоронювану законом таємницю, слідчий звернулася до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5 ст. 163 КПК України).

За змістом п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, Закону України «Про банки і банківську діяльність», документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч. 5 ст. 163, ч. 6 ст. 164 КПК України.

У ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому дані дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться в AT КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідні органу досудового розслідування, оскільки мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема для встановлення осіб, причетних до даного кримінального правопорушення, тому є всі підстави для задоволення клопотання слідчого в цій частині.

На підставі викладеного, керуючись статтями 163, 164 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2 ) надати тимчасовий доступ і можливість вилучення в паперовому або електронному вигляді у ФІЛІЇ "ЧЕРНІГІВСЬКЕ РЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ" АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за адресою: АДРЕСА_3 слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_7 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_8 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_9 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_10 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_11 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_12 інформації про операції по картковим рахункам, які відкриті на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 РНОКПП НОМЕР_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_4 ,а саме:

- інформацію щодо контактних, фінансових телефонів і номерів телефонів які прив`язані до рахунку;

- копії документів, на підставі яких був відкритий рахунок;

- інформації про зміну рахунків, зокрема зміну анкетних даних власника, абонентського номеру закріпленого за вказаною банківською карткою та іншої інформації із зазначенням, дати та часу. Окрім цього вказати за допомогою якого банкомату або ж відділення банку, було проведено зміну вказаних даних їх місце розташування, та з чиєї ініціативи було здійснено зміну даних карткового рахунку;

- інформації щодо руху коштів з повним розшифруванням контрагентів та призначенням платежів, зазначенням часу і дати, адреси розміщення банкоматів, терміналів, відділень фінансових установ, за допомогою яких здійснювалося зняття (перерахування) грошових коштів по рахунку, даних про банківські установи та їх рахунки, з яких і на які перераховувались з вказаного карткового рахунку грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків на які перераховані в подальшому грошові кошти (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів ініціатора та отримувача грошових коштів);

- інформації та документів щодо здійснення розрахунково-касових операцій по рахунку (про переказ та отримання коштів) грошові чеки, квитанції, фіскальні чеки, платіжні доручення із зазначенням адреси відділення банку, терміналу або банкомату, його номеру, часу вчинення банківської операції, суми виданих коштів з роз шифровкою контрагентів, П.І.П. фізичної особи, назва підприємства, ідентифікаційний код, в тому числі реквізитів їх рахунків, номер рахунку, код за ЄДРПОУ, МФО та назва банківської установи, референт кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації транзакції), призначення та суми платежу, із зазначенням вхідного т вихідного залишку на рахунках, дати та часу здійснення платежів (включаючи години, хвилини та секунди), відомостей щодо документів (команд), на підставі яких здійснені такі платежі, номерів транзакцій, що свідчать про обіг грошових коштів, повних даних платника та отримувача коштів (у тому числі клієнтів іншого банку), номерів банківських рахунків, на які перераховувались грошові кошти, номери мобільних операторів стільникового зв`язку, номери терміналів, з яких проводилися будь-які операції з коштами, адрес розташування терміналів у період часу з 01.09.2024 по 09.09.2024;

- інформації щодо номерів мобільного зв`язку, які прив`язані до рахунку за допомогою якого здійснювалось підтвердження платіжних операцій по рахунках;

- інформації щодо смс-повідомлень (дата та час), сам текст смс-повідомлень, які направлялись на номер мобільного зв`язку за допомогою якого здійснювалось підтвердження платіжних операцій по рахунку та відправлялись повідомлення з даного номера мобільного зв`язку для підтвердження здійснення платіжних операцій по рахунку у період часу з 01.09.2024 по 09.09.2024;

- інформації щодо наявності підключення послуги про інформування (смс-повідомлення або в інший спосіб) про надходження/зняття грошових коштів;

- фотографії та відеозаписи щодо безпосереднього перерахування, поповнення, зняття грошових коштів з банківських терміналів, банкоматів та приміщень касових залів із зазначенням часу, дати, адреси термінала, банкомату, відділення банку, де були здійсненні операції по рахунку в період часу з 01.09.2024 по 09.09.2024;

- IP-адрес, з яких проходило з`єднання системи «Клієнт-Банк» між суб`єктами господарювання і банком, датами та часом проведення вказаних з`єднань за період з 01.09.2024 по 09.09.2024.

Строк дії ухвали встановити до 01 листопада 2024 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДеснянський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення12.09.2024
Оприлюднено16.09.2024
Номер документу121582113
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —750/12875/24

Ухвала від 17.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М. М.

Ухвала від 13.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М. М.

Ухвала від 12.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М. М.

Ухвала від 11.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М. М.

Ухвала від 11.09.2024

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні