Ухвала
від 16.09.2024 по справі 536/761/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/761/24

Провадження № 2/536/606/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до розгляду по суті

16 вересня 2024 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Реки А.С.

за участю секретаря судового засідання Шкіринець К.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,-

за участю прокурора ОСОБА_2 ,

Встановив:

В провадженні Кременчуцького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Ухвалою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 27 березня 2024 року було відкрито провадження по справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 24 квітня 2024 року за клопотанням представника позивача було витребувано докази по справі.

Ухвалою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 10 червня 2024 року за клопотанням представника позивача було витребувано докази по справі.

Прокурор Лісовий В.В. в судовому засіданні вважав за можливе призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні та зазначив, що будь-яких інших клопотань він не має.

Позивач - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області в судове засідання уповноваженого представника не направили, надали заяву про розгляд справи за відсутності представника Управління.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином, шляхом розміщення оголошення про виклик на офіційному веб-сайті судової влади України відповідно до вимог ч.11 ст.128 ЦПК України.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки під час проведення підготовчого судового засідання було остаточно визначено предмет спору, характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу та вирішено питання щодо витребування доказів у відповідності до ст. 84 ЦПК України. Клопотань про вчинення інших процесуальних дій від сторін не надходило, тому справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, 210 ЦПК України, суд,-

Ухвалив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації та призначити до розгляду у судовому засіданні на 08жовтня 2024року о08год.00хв. у залі судового засідання у приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м.Кременчук, вул. Майора Борищака, буд.31

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.09.2024
Оприлюднено18.09.2024
Номер документу121631618
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —536/761/24

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні