Ухвала
від 19.09.2024 по справі 195/1057/23
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/1057/23

Провадження № 1-в/195/65/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.09.2024 року с-ще Томаківка

Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі:

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Нікопольського районного відділу № 3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Томаківка, Томаківського району, Дніпропетровської області, громадянина України, не одруженого, не працюючого, який має загальну середню освіту, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , засудженого 13 вересня 2023 року Томаківським районним судом Дніпропетровської області за ч. 1 ст. 246 КК України до 1 року обмеження волі, згідно ст.ст. 75,76 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік,

В С Т А Н О В И В:

17 вересня 2024 року начальник Нікопольського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_6 звернувся до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_5 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Подання мотивовано тим, що громадянин ОСОБА_5 був засуджений 13 вересня 2023 року Томаківським районним судом Дніпропетровської області за ч. 1 ст. 246 КК України до 1 року обмеження волі, згідно ст.ст. 75,76 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Відносно громадянина ОСОБА_5 за час проживання скарг і заяв від рідних та жителів села до органів місцевого самоврядування не надходило.

Протягом іспитового строку засуджений повторного злочину не вчинив, до адміністративної відповідальності притягувався у ІV кварталі 2023 року за ст.121 ч.5 та ст.126 ч.5 КУпАП. Після чого з ним було проведено бесіду та повторно роз?яснено про наслідки за притягнення до адміністративної відповідальності.

Іспитовий строк закінчився 13.09.2024 року.

Проведення соціально-виховної роботи із засудженим здійснювалося згідно з індивідуальним планом роботи. У результаті проведеної оцінки ризиків було визначено актуальні криміногенні потреби засудженого та заходи, спрямовані на задоволення криміногенних потреб засудженого і досягнення позитивних змін у його поведінці, які виконанні в повному обсязі.

Враховуючи викладене, начальник Нікопольського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_6 просить суд звільнити засудженого від призначеного покарання.

Прокурор в судовому засіданні просив суд задовольнити подання т.я. подання є законним та обгрунтованим.

Засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився.

Представник Нікопольського РВ №3 ФДУ «Центр пробації» в Дніпропетровській області також не з`явився.

Відповідно до абз. 2 ч.5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

З урахуванням положень абз. 2 ч.5 ст. 539 КПК України суд вважає за можливе провести судовий розгляд без участі засудженого та представника Нікопольського РВ №3 ФДУ «Центр пробації» в Дніпропетровській області.

На підставі ст. 107 КПК України фіксування кримінального провадження здійснюється за допомогою технічних засобів. Відповідно до вимог ст. 108 КПК України ведеться журнал судового засідання.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи та надані до суду докази в їх сукупності, суд приходить наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Встановлено, що вироком Томаківського районного суду Дніпропетровської області від 13 вересня 2023 року Томаківським районним судом Дніпропетровської області громадянин ОСОБА_5 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України засуджено до 1 року обмеження волі, згідно ст.ст. 75,76 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік та зобов`язано періодично з`являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Перебуваючи на обліку Нікопольського РВ №3, засуджений ОСОБА_5 не порушував обов`язки, покладені на нього судом.

До кримінальної відповідальності за вчинення нових злочинів не притягувався.

До адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку не притягувався.

Згідно характеристики за місцем проживання характеризується позитивно.

Іспитовий строк засудженого закінчився 13.09.2024 року.

Згідно ч. 2ст. 75 КК Українисуд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ч. 1ст. 78 КК Українипісля закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно роз`ясненьПостанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24.10.2003 «Про практику призначення судами кримінального покарання», іспитовий строк встановлюється судом тривалістю від одного до трьох років, а неповнолітньому від одного до двох років. Цей строк обчислюється з дня постановлення вироку незалежного від того, судом якої інстанції застосованост. 75 КК України.

За таких обставин, подання начальника Нікопольського РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку стосовно громадянина ОСОБА_5 є законним та обґрунтованим.

Керуючись ст. 78 КК України, ст.ст. 537, 539, 615 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

подання начальника Нікопольського районного відділу № 3 філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання призначеного вироком Томаківського районного суду Дніпропетровської області від 13 вересня 2023 року після закінчення іспитового строку.

Повний текст ухвали виготовлено 20.09.2024 року.

Ухвала може бути оскарженапротягом семи днів з дня її оголошення до Дніпропетровського апеляційного суд через Томаківський районний суд Дніпропетровської області.

Суддя: ОСОБА_1

19.09.2024

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення19.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121748995
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —195/1057/23

Ухвала від 19.09.2024

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

Ухвала від 19.09.2024

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

Вирок від 13.09.2023

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

Вирок від 13.09.2023

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

Ухвала від 14.07.2023

Кримінальне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Колодіна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні