Ухвала
від 16.09.2024 по справі 921/534/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16 вересня 2024 року м. ТернопільСправа № 921/534/23(500/4389/24) Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гевка В.Л. розглянувши матеріали справи №500/4389/24

за позовом: Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, вул. Грушевського, 8,м. Тернопіль, 46021

до відповідача: Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", вул. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, 46025, Філія "Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця" Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" вул. Промислова, 1, с. Острів, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47728

про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Тернопільської області перебуває справа №921/534/23 про банкрутство Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", ідентифікаційний код 31995099.

Ухвалою від 19.08.2024 Тернопільським окружним адміністративним судом постановлено Адміністративну справу №500/4389/24 за позовом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", філія "Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця" Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені - надіслати (передати) Господарському суду Тернопільської області, для розгляду в межах справи №921/534/23 про банкрутство Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" (вул. О. Кульчицької, 8 м. Тернопіль, 46001, ідентифікаційний код юридичної особи 31995099).

09.09.2024 до господарського суду надійшла справа №500/4389/24.

Відповідно до Протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 09.09.2024 вищевказану справу розподілено судді Гевко В.Л.

Частиною першою статті 7 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Відповідно до статті 7 приписів частини другої вказаної статті Кодексу господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про відшкодування шкоди та/або збитків, завданих боржнику; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивач має право в позовній заяві заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини першої статті 20 ГПК України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема: справи про банкрутство та справи у спорах з майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, у тому числі справи у спорах про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов`язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також спорів про визнання недійсними правочинів за позовом контролюючого органу на виконання його повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Враховуючи вищенаведене, суд приймає справу №500/4389/24 до свого провадження в межах справи №921/534/23 про банкрутство Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Відповідно до частин 1, 3 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження та позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи, враховуючи приписи статті 7 Кодексу України з процедур банкрутства приходить до висновку, що вказану справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 12,20,181,234,235 Господарського процесуального кодексу України, статтею 7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

УХВАЛИВ

1. Прийняти до свого провадження матеріали справи №500/4389/24 за позовом: Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, вул. Грушевського, 8,м. Тернопіль, 46021 до відповідача: Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", вул. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, 46025, Філія "Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця" Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" вул. Промислова, 1, с. Острів, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47728 про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в межах справи №921/534/23 про банкрутство Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", ідентифікаційний код 31995099.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Судове засідання для розгляду справи призначити на 11.10.2024 о 11 год. 40 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 2, 5 поверх.

4. Запропонувати відповідачу у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання (вручення) даної ухвали подати до суду відзив на позов з урахуванням вимог статтями 165, 251 ГПК України.

5. Запропонувати позивачу у строк протягом п`яти днів з дня отримання (вручення) відзиву подати до суду відповідь на відзив з урахуванням вимог статтями 166, 251 ГПК України.

6. Запропонувати відповідачу у строк протягом п`яти днів з дня отримання (вручення) відповіді на відзив подати до суду заперечення з урахуванням вимог ст. ст.167, 251 ГПК України.

7. Викликати учасників справи у судове засідання.

8. Звернути увагу сторін, що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченому статті 80 Господарського процесуального кодексу України.

9. Копію ухвали надіслати:

- позивачу Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, вул. Грушевського, 8,м. Тернопіль, 46021, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

- відповідачу Дочірньому підприємству "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", вул. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, 46025, до його електронного кабінету в електронній формі із застосуванням ЄСІТС в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС;

- Філії "Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця" Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" вул. Промислова, 1, с. Острів, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47728, рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення.

10. При направленні у судове засідання уповноважених представників учасників справи, останнім мати при собі відповідно до статей 56-60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представництва (щодо адвокатів) або самопредставництва.

11. Заперечення (оскарження) щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

12. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) з 20.09.2024.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за Веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud5022/.

До уваги учасників судового процесу!

Згідно з новою редакцією частин п`ятої - дев`ятої статті 6 ГПК України, яка вводиться в дію 18.10.2023 відповідно до Закону України № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням ЄСІТС, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про ЄСІТС.

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС в обов`язковому порядку.

Інші особи (це, зокрема, фізичні особи, у тому числі фізичні особи - підприємці) реєструють такі кабінети в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені ГПК України у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Разом з цим, суд вручає будь-які документи особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Такі учасники справи також мають можливість ознайомитись з матеріалами справи через ЄСІТС.

Суддя В.Л. Гевко

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення16.09.2024
Оприлюднено23.09.2024
Номер документу121753378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/534/23

Ухвала від 23.09.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Судовий наказ від 23.09.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 23.09.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Постанова від 16.09.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Панова Ірина Юріївна

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Панова Ірина Юріївна

Ухвала від 16.09.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Панова Ірина Юріївна

Ухвала від 11.09.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні