Ухвала
від 20.09.2024 по справі 401/2418/24
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.09.2024

У Х В А Л А

про витребування доказів

Справа № 401/2418/24 Провадження № 2/401/1617/24

20 вересня 2024 року місто Світловодськ

Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Андріянова С.М., розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовною заявою до відповідача з вимогами поділу спільного сумісного майна подружжя набутого за час шлюбу.

Разом із позовом позивач подав до суду клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати у відповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , документи на право власності на автомобіль марки Mazda СХ-32017року випуску,д.н.з. НОМЕР_1 складеному в ТСЦ 5946 РСЦ ГСЦ МВС в Сумській області.

В обґрунтуванні клопотання посилається на те, що для належного встановлення та підтвердження всіх фактичних обставин справи, є необхідність в отриманні даних доказів, а відповідач ОСОБА_2 в добровільному порядку їх не надає.

Згідно ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. Враховуючи те, що подане до суду клопотання є обґрунтованим, поданим у встановлений законодавством строк, докази, які просить витребувати позивач є суттєвими для розгляду справи, тому суддя приходить до висновку про можливість його задоволення.

Керуючись ст. ст.84,223 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача - задовольнити.

Зобов`язати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 у строкдо 13листопада 2024року надати до суду:

-документи про право власності на автомобіль марки Mazda СХ-32017року випуску,д.н.з. НОМЕР_1 .

Відповідно до ч.ч.6-10ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Суд повідомляє про наявність електронної адреси: pomandriyanovа@sv.kr.court.gov.ua, на яку можливо направляти документи, адресовані Світловодському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Копію ухвали надіслати для виконання ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Світловодського міськрайонного

суду Кіровоградської області С.М. Андріянова

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення20.09.2024
Оприлюднено25.09.2024
Номер документу121814513
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —401/2418/24

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 20.09.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні