Ухвала
від 24.09.2024 по справі 918/71/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Давидюка Тараса, 26А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"24" вересня 2024 р. Справа №918/71/24

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В.,

розглянувши клопотання керуючого реалізацією арбітражного керуючого Мельник Ірини Анатоліївни про затвердження звіту та закриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 07.02.2024 року відкрито провадження у справі про неплатоспроможність боржника - ОСОБА_1 , постановлено: ввести процедуру реструктуризацію боргів боржника - ОСОБА_1 ; ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів; заборонити фізичній особі - ОСОБА_1 відчужувати майно; оприлюднити на офіційному веб-сайті повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи - ОСОБА_1 ; призначити керуючим реструктуризацією фізичної особи - ОСОБА_1 арбітражного керуючого Мельник Ірину Анатоліївну; встановити керуючому реструктуризацією боржника строк до 07.03.2024 р. для подачі до Господарського суду Рівненської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстрів заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), а також доказів повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду; зобов`язати керуючого реструктуризацією у строк до 07.03.2024 р. провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість; встановити керуючому реструктуризацією боржника строк до 07.05.2024 р. для підготовки та подання до Господарського суду Рівненської області плану реструктуризації боргів боржника; визначити дату проведення попереднього судового засідання "27" березня 2024 р.; зобов`язати контролюючий орган, визначений Податковим кодексом України, надати керуючому реструктуризацією ОСОБА_2 та суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону; зобов`язати орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією - ОСОБА_2 та суду інформацію про перетинання боржником та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки (боржник ОСОБА_1 громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ; члени сім`ї: батько ОСОБА_3 , громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ; син ОСОБА_4 , громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_3 ; донька ОСОБА_5 , громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_3 ; син ОСОБА_6 , громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 ; донька ОСОБА_7 , громадянство - Україна, ІНФОРМАЦІЯ_6 , РНОКПП НОМЕР_5 ); зобов`язати банки, небанківські надавачі платіжних послуг, емітентів електронних грошей надати керуючому реструктуризацією ОСОБА_2 та суду інформацію про залишок коштів на рахунках / електронних гаманцях боржника.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 27.03.2024 року постановлено: визнати вимоги кредитора ОСОБА_8 до боржника - ОСОБА_1 з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 220 000,00 грн - друга черга реєстру вимог кредиторів; 6 056,00 грн судового збору - витрати, пов`язані з провадженням у справі про неплатоспроможність, які відшкодовуються до задоволення вимог кредиторів; визнати вимоги кредитора Акціонерного товариства "Сенс Банк" до боржника - ОСОБА_1 з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 160 169,88 грн - друга черга реєстру вимог кредиторів; 4 844,80 грн судового збору - витрати, пов`язані з провадженням у справі про неплатоспроможність, які відшкодовуються до задоволення вимог кредиторів; визнати вимоги кредитора Акціонерного товариства "Перший Український Міжнародний Банк" до боржника - ОСОБА_1 з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі 23 134,77 грн - друга черга реєстру вимог кредиторів; 4 844,80 грн судового збору - витрати, пов`язані з провадженням у справі про неплатоспроможність, які відшкодовуються до задоволення вимог кредиторів; відмовити у визнанні вимог кредитора Акціонерного товариства "Сенс Банк" у розмірі 43 122,10 грн; зобов`язати керуючого реструктуризацією провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше "10" квітня 2024 року; зобов`язати керуючого реструктуризацією сформувати реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства; зобов`язати керуючого реструктуризацією надати суду до "03" травня 2024 р.: реєстр вимог кредиторів боржника; докази організації та проведення зборів кредиторів; призначити судове засідання, на якому буде розглянуто схвалений кредиторами план реструктуризації боргів або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі на "15" травня 2024 р.

Постановою Господарського суду Рівненської області від 15.05.2024 року припинено процедуру реструктуризації боргів фізичної особи - ОСОБА_1 ; припинено повноваження керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи ОСОБА_1 - арбітражного керуючого Мельник Ірини Анатоліївни, та серед іншого постановлено визнати банкрутом ОСОБА_1 , ввести процедуру погашення боргів боржника - ОСОБА_1 та призначити керуючим реалізацією майна боржника ОСОБА_1 арбітражного керуючого Мельник Ірину Анатоліївну.

До господарського суду від керуючого реалізацією арбітражного керуючого Мельник І.А. надійшло клопотання (вих. № 02-02/20-918/71/24-87 від 20.09.2024 року) відповідно до якого просить суд: затвердити Звіт арбітражного керуючого Мельник І.А. про хід ведення справи № 918/71/24 про неплатоспроможність боржника ОСОБА_1 за період з 07.02.2024 року по 20.09.2024 року; винести ухвалу суду про завершення процедури погашення боргів боржника у справі № 918/71/24 про неплатоспроможність ОСОБА_1 ; закрити провадження у справі № 918/71/24 про неплатоспроможність ОСОБА_1 , звільнити боржника - фізичну особу від боргів в порядку визначеному Кодексом та визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

За змістом ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду (а в разі ліквідації страховика або кредитної спілки - також до Національного банку України) звіт та ліквідаційний баланс. Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 - ч. 4 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України, суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії. Цей термін може бути скорочений судом у випадку, коли цього вимагає терміновість вчинення відповідної процесуальної дії (огляд доказів, що швидко псуються, неможливість захисту прав особи у випадку зволікання тощо).

З огляду на зазначене, суд вважає за доцільне призначити клопотання керуючого реалізацією арбітражного керуючого Мельник Ірини Анатоліївни про затвердження звіту та закриття провадження у справі до розгляду у судовому засіданні.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст.ст. 120, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Призначити розгляд клопотання керуючого реалізацією арбітражного керуючого Мельник Ірини Анатоліївни про затвердження звіту та закриття провадження у справі у судовому засіданні на "30" жовтня 2024 р. об 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Давидюка Тараса, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 13.

2. Кредиторам у строк до 28.10.2024 року подати суду письмові пояснення щодо клопотання керуючого реалізацією арбітражного керуючого Мельник Ірини Анатоліївни про затвердження звіту та закриття провадження у справі.

3. Надіслати копію ухвали сторонам у справі в порядку, визначеному ч. 5 ст. 242 ГПК України.

4. Усі заяви, клопотання і заперечення подаються до суду в письмовій формі з обов`язковим направленням копій зазначених документів іншим учасникам справи (провадження). Не відповідність письмової заяви (клопотання, заперечення) вимогам ст. 170 ГПК України чи неподання доказів про їх направлення іншим учасникам справи (провадження) є підставою для залишення їх судом без розгляду. Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

5. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представників, відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.09.2024
Оприлюднено26.09.2024
Номер документу121846219
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —918/71/24

Ухвала від 24.09.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Постанова від 15.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні