Ухвала
від 25.09.2024 по справі 487/9725/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/9725/23

Провадження № 2/487/1127/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.09.2024 року Заводський районний суд м. Миколаєва у складі головуючого судді Гаврасієнко В.О., за участю секретаря судового засідання Радченко К.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовною заявою Миколаївської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Експерт-Сервіс М», про зобов`язання усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою, скасування державної реєстрації, визнання договору купівля-продажу недійним

В С Т А Н О В И В:

26.12.2023року досуду надійшлапозовна заява Миколаївськоїміської ради до ОСОБА_1 , ТОВ «Експерт-СервісМ» про зобов`язання усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою, скасування державної реєстрації, визнання договору купівля-продажу недійним, у якій представник Миколаївської міської ради просив 1) зобов`язати ОСОБА_1 усунути Миколаївській міській раді перешкоди у користуванні земельною ділянкою площею 37,6 кв.м шляхом знесення нежитлової будівлі по АДРЕСА_1 ; 2) скасувати державну реєстрацію права власності та припинити за ОСОБА_1 право власності на нежитлову будівлю по АДРЕСА_1 ; 3) скасувати державну реєстрацію права власності та припинити за ТОВ «Експерт-Сервіс М» право власності на нежитлову будівлю по АДРЕСА_1 ; 4) визнати недійним договір купівлі-продажу нежитлової будівлі по АДРЕСА_1 , посилаючись на те, що має місце порушення прав територіальної громади м. Миколаєва в особі Миколаївської міської ради як власника земельної ділянки та перешкоджання в її вільному володіння, користуванні та розпорядженні на розсуд власника.

Ухвалою суду від 30.12.2023 року справу прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, визначено проводити розгляд справи в порядку загального провадження, призначено підготовче засідання

19.09.2024 року до суду надійшла заява міського голови ОСОБА_2 , у якій він просив залишити позовну заяву без розгляду, посилаючись на те, що вбачається відсутність правових підстав для подальшого розгляду питання у судовому порядку.

Інші учасники процесу до судового засідання не з`явились.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Згідно з ч. 3ст. 13 ЦПК Україниучасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до вимог ч.1 ст.198 ЦПК України підготовче судове засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого судового засідання, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ст.200 ч.1 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно ч.2. п.1 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Враховуючи, що представник позивача до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду, то позовна заява Миколаївської міської ради підлягає залишенню без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 43, 121,198, 200, 260, 353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Миколаївської міської ради до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Експерт-Сервіс М», про зобов`язання усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою, скасування державної реєстрації, визнання договору купівля-продажу недійним - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.О. Гаврасієнко

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення25.09.2024
Оприлюднено27.09.2024
Номер документу121865520
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —487/9725/23

Ухвала від 25.09.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Ухвала від 10.07.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Ухвала від 30.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні