Ухвала
від 26.09.2024 по справі 712/7304/24
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 712/7304/24

У Х В А Л А

25 вересня 2024 року селище Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - Шарої Л.О.,

за участі секретаря судового засідання Петраш Т.М.,

представника позивача прокурора Степанок О.В.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Чорнобаївського районного суду Черкаської області цивільну справу за позовом заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Торопчина Станіслава Олеговича в інтересах держави в особі Черкаської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення коштів,

в с т а н о в и л а:

12.06.2024 до Соснівського районного суду м. Черкаси в електронній формі, через систему «Електронний Суд» надійшла позовна заява заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Торопчина С.О., подана в інтересах держави в особі Черкаської міської ради, до ОСОБА_1 про стягнення коштів.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 14.06.2024 матеріали справи за вказаною позовною заявою передано на розгляд за підсудністю до Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області.

Ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 11.07.2024 справу повернуто до Соснівського районного суду м. Черкаси для правильного визначення підсудності, оскільки зареєстроване місце проживання відповідача відноситься до юрисдикції Чорнобаївського районного суду Черкаської області.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 31.07.2024 матеріали справи за вказаною позовною заявою передано на розгляд за підсудністю до Чорнобаївського районного суду Черкаської області.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 26.08.2024 позовна заява заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Торопчина Станіслава Олеговича в інтересах держави в особі Черкаської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення коштів залишена без руху у зв`язку із відсутністю доказів направлення копії позовної заяви позивачем на адресу відповідача.

30.08.2024 на адресу суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви та надані докази направлення копії позовної заяви з доданими до неї матеріалами на адресу відповідачки.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 02.09.2024 прийнята до розгляду та відкрито провадження у вказаній справі. Вирішено розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

06.09.2024 на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву, за змістом якого представник відповідача адвокат Олійник С.В. просить у позові відмовити, підготовче засідання провести без участі відповідачки та представника (т. 1 а.с. 219-226).

12.09.2024 до суду надійшла відповідь на відзив (т. 1 а.с. 228-235).

23.09.2024 представник Черкаської міської ради надав до суду письмові пояснення (т. 2 а.с. 1-9).

24.09.2024 від представника Черкаської міської ради Птухи В.І. надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання без її участі (т.2 а.с. 19-23).

У підготовчому судовому засіданні представник позивача прокурор Степанок О.В. позовні вимоги підтримала у повному обсязі та просила їх задовольнити.

Відповідачка та її представник, представник Черкаської міської ради у підготовче засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 1ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На стадії підготовчого провадження відводів складу суду не заявлено.

У підготовчому судовому засіданні визначено: предмет спору та характер спірних правовідносин; склад учасників судового процесу; визначено обставини, які підлягають встановленню та докази, якими вони підтверджуються.

Письмових заяв від учасників процесу про бажання укласти мирову угоду, заміну неналежного відповідача, залучення інших співвідповідачів чи третіх осіб, залучення перекладача, спеціаліста до суду не подавалися.

Заяви та клопотання у підготовчому засіданні сторонами не заявлялися.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі судом не встановлено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження у справі закриттям підготовчого засідання та призначити справу до розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючисьст. 189-200 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

Закрити підготовче провадження по цивільній справі № 712/7304/24 за позовом заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Торопчина Станіслава Олеговича в інтересах держави в особі Черкаської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення коштів.

Призначити цивільну справу № 712/7304/24 за позовом заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Торопчина Станіслава Олеговича в інтересах держави в особі Черкаської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення коштів до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області з повідомленням учасників справина07 жовтня 2024 року на 15 годину 00 хвилин

У судове засідання викликати осіб, які приймають участь у справі.

Запропонувати учасникам справи зареєструвати офіційну електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі за посиланням

https://id.court.gov.ua/ та повідомити про це суд.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України

http://ck.ck.court.gov.ua.

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за вебадресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.О. ШАРАЯ

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.09.2024
Оприлюднено30.09.2024
Номер документу121896222
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —712/7304/24

Ухвала від 26.09.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Шарая Л. О.

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Шарая Л. О.

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Шарая Л. О.

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Шарая Л. О.

Ухвала від 26.08.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Шарая Л. О.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ушакова К. М.

Ухвала від 14.06.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні